Home 30 day walking challenge – advanced

30 day walking challenge – advanced

Dieet Pro Banner - 728 x 90

10.000 stappen per dag zetten is een hele goede manier om een actief leven te hebben. Uit talloze onderzoeken is gebleken dat het erg goed is voor je gezondheid om 10.000 stappen per dag te zetten. Wandel jij al regelmatig, maar maak je nog niet dagelijks 10.000 stappen? Dan kan het erg nuttig zijn om eens mee te doen met de 30 day walking challenge – advanced. Hierbij daag je jezelf uit om dagelijks 10.000 stappen te zetten.

Wat is de 30 day walking challenge – advanced?

De 30 day walking challenge – advanced is een uitdaging van dertig dagen, waarbij je iedere dag 10.000 stappen moet zetten. De uitzonderingen zijn de rustdagen, hier mag je wat rustiger aan doen en ben je niet verplicht het aantal van 10.000 te halen. In het onderstaande schema zie je precies op welke dagen je rustig aan kunt doen. Is dit toch iets te zwaar voor je? Doe dan eerst de 30 day walking challenge – beginners, om rustig op te bouwen naar de 10.000 stappen per dag.

schema-advanced walking

Waarom de 30 day walking challenge voor gevorderden?

De 30 day walking challenge voor gevorderden is voor mensen die de beginners challenge te gemakkelijk vinden. Daag jezelf uit door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat dit aantal stappen de minimumeis is om een actief leven te hebben. Het is een goede manier om gezondheidsklachten te voorkomen én wat overtollig gewicht kwijt te raken.
Dieet Pro Banner - 728 x 90

Hoe tel je de stappen?

Om de stappen te tellen die je op een dag zet, kun je het beste een stappenteller of fitnesstracker gebruiken. Een stappenteller heb je al vanaf een paar tientjes, maar er zijn ook duurdere exemplaren, waarbij je nog meer gegevens dan alleen je stappen kunt meten. Sommige smartphones hebben een ingebouwde stappenteller.

 

Moeten de stappen in één keer worden gezet?

Het is niet nodig om de stappen in één keer te zetten. Je moet gedurende deze challenge 10.000 stappen per dag zetten en iedere stap telt hierbij. Dus ook de extra stappen die je maakt om naar je auto te lopen, of de stappen die je maakt als je de trap oploopt. Hoe actiever je op een dag bent, hoe meer stappen je zet die meetellen voor je einddoel.

Zie je resultaat?

10.000 stappen per dag zetten staat garant voor een groot verschil in je leven. Wanneer je iedere dag genoeg stappen zet, is dit beter voor je gezondheid en zul je merken dat je je ook psychisch beter gaat voelen. Daarnaast is het mogelijk dat je wat afvalt wanneer je actief genoeg leeft. Een gezonde voeding is dan echter ook van groot belang.

Wat doe je na de 30 day walking challenge?

Na de 30 day walking challenge doe je er verstandig aan om iedere dag te blijven wandelen. Wil je jezelf blijven uitdagen? Verhoog dan het aantal stappen dat je op een dag moet zetten, bijvoorbeeld naar 12.000 of 15.000 stappen. Je kunt natuurlijk ook een hele andere challenge doen en jezelf zo uit blijven dagen.
Dieet Pro Banner - 728 x 90

Te weinig energie voor deze challenge?

Misschien heb je wel steeds die goede voornemens om de 30 day challenges voor een maand te volgen maar ben je gewoonweg te moe. Je hebt geen energie om naast je drukke bestaat ook nog eens eens dagelijks een 30 day challenge uit te voeren.

Als jij graag die energie en de controle over je leven weer terug wilt, dan raad ik je met klem aan om het “Meer Energie Programma” , ontwikkeld door een natuurdiëtist, te proberen. Dit programma geeft je de échte waarheid over voeding zoals de natuur dat bedoeld heeft. Met op en top begeleiding ga je in 7 weken werken aan een energiek lichaam waarmee je alles uit het leven kan halen wat er in zit. Door meer energie!