Home 30 day crunch challenge

30 day crunch challenge

De 30 day crunch challenge is een uitdaging waarbij je dertig dagen lang crunches doet. Je eindigt uiteindelijk met 135 crunches op een dag in totaal. Handig voor wanneer je wilt afvallen of een strakkere buik wilt krijgen. Wat moet je nou eigenlijk precies doen tijdens deze uitdaging en zie je echt resultaat als je de 30 day crunch challenge doet?

30 day crunch challenge

Op de onderstaande afbeelding zie je het schema voor de 30 day crunch challenge. Bij elke dag staat precies hoeveel crunches je die dag moet maken. Je mag ze allemaal achter elkaar doen, maar je mag ook na tien crunches een korte pauze nemen. Zorg voor voldoende water bij de hand, want dit is heel belangrijk. Houd ook de rustdagen goed aan, want je wilt je spieren niet overbelasten. Op de rustdagen mag je overigens wel sporten, maar train dan een andere spiergroep of ga cardio doen. Cardio is bijvoorbeeld hardlopen, zwemmen of fietsen. Eigenlijk alles dus waar je een versnelde hartslag van krijgt.

30daycrunch challenge schema

Waarom de 30 day crunch challenge?

Droom jij van een platte, gespierde buik? Dan kan de 30 day crunch challenge hier ideale startpunt zijn. Met deze uitdaging ga je dertig dagen lang aan de slag om de buik strakker en platter te krijgen. Het kan een goede boost zijn voor een nieuwe levensstijl, bijvoorbeeld voor mensen die graag willen afvallen of sportiever willen worden.

Waarom is de crunch een goede oefening?

De crunch is een oefening die redelijk gemakkelijk te doen is. Je kunt er je buikspieren mee oefenen. Ook train je je rug ermee. Het is een buikspieroefening die voor beginners prima vol te houden is. Wel moet er rekening worden gehouden met nekklachten. Let er goed op dat je niet aan je nek gaat trekken, maar de oefening altijd met je buikspieren te doen.

Hoe doe je een crunch?

Check de uitleg om een goede crunch te doen. 

Na de challenge?

Na de 30 day crunch challenge kun je een andere challenge doen, of je begint opnieuw. Bij de tweede ronde kun je het voor jezelf moeilijker maken, bijvoorbeeld met extra gewichten, een fitnessbal of een andere variant van de oefening. Je kunt het jezelf zo gemakkelijk – of moeilijk – maken als je zelf wilt.

Zie je resultaat?

Een platte buik krijg je niet zomaar. Je moet er wel echt voor werken. Hoe veel resultaat je ziet na afloop is geheel afhankelijk van je eigen inzet. Wanneer je alleen de 30 day challenge doet, zie je wellicht wel wat verschil, maar je bent er dan nog niet. Belangrijk is ook om gezond te eten. Wanneer je tijdens de challenge minder suiker en ongezonde vetten binnenkrijgt, zal het resultaat al beter zichtbaar zijn. Afvallen met de crunch challenge is dus zeker mogelijk, maar je moet er wel werk in stoppen.

Wil je niet een plattere en strakkere buik voor even maar voor het leven? Neem dan in elke geval de adviezen uit de Strakke Buik Bijbel e-book ter harte! Mensen die jou voorgingen bleven langer op gewicht en raakten vet kwijt in plaats van spiermassa… Speciaal voor de lezers van deze site is er een kortingspagina

Bekijken >>