Home 30 day jump rope & hoop challenge

30 day jump rope & hoop challenge

Zowel touwtje springen als hoepelen zijn twee activiteiten die vooral worden gelinkt aan kinderen. Zonde, want beide sporten zijn ideaal om lekker fit te worden. Met springtouwen train je je hele lichaam en met hoepelen versterk je voornamelijk je romp. Denk aan je buikspieren en rugspieren. Ook zijn zowel springtouwen als hoepelen echte manieren om flink je uithoudingsvermogen te trainen.

30 day jump rope & hoop challenge

In het onderstaande schema kun je precies zien wat je moet doen tijdens de 30 day jump rope & hoop challenge. Je kunt een stopwatch of timer gebruiken voor de oefeningen, zodat je precies weet hoe lang je telkens aan het trainen bent. Probeer gedurende de hele tijd zo goed mogelijk je best te doen. Ben je al ervaren in de oefeningen? Spring dan sneller en hoger. Probeer ook de hele tijd door te gaan en neem alleen pauze indien dat werkelijk nodig is. Daag jezelf uit op jouw niveau. De genoemde rustdagen zijn erg belangrijk, omdat je juist op deze dagen je spieren versterkt.

30dayjumpandhoopchallenge

Waarom de 30 day jump rope & hoop challenge?

Tijdens de 30 day jumprope & hoop challenge train je je hele lichaam en dit doe je op een hele leuke manier. Want springtouwen en hoelahoepen is léuk om te doen. Je hebt haast niet eens in de gaten hoe actief je bezig bent. Daarnaast verbrand je veel calorieën en worden alle spieren getraind.

Waarom is springtouwen goed voor je?

Met springtouwen verbrand je erg veel calorieën en kun je je conditie verbeteren. Ook train je vrijwel alle spiergroepen van je lichaam, met de focus op je benen, buik, rug en billen.

Waarom is hoepelen goed voor je?

Hoepelen is een hele goede oefening voor je, omdat je er niet alleen je conditie mee verbetert, maar ook je hele romp traint. Dit betekent dat je de spieren in je buiken rug flink kunt verstevigen. Wanneer je hoepelt, train je eigenlijk alle spieren in je buik en focus je je niet –zoals bij buikspieroefeningen – op een paar spiergroepen.

Help ik heb geen springtouw of hoepel!

Een springtouw is al te koop vanaf een paar euro. Wil je wat meer functies, zoals een sprongenteller, dan ben je wel iets meer kwijt. Een springtouw kun je eigenlijk overal wel kopen: een sportzaak, een speelgoedwinkel of online.

Wil je een hoepel kopen? Kies dan niet voor een kinderhoepel, maar voor een speciale fitnesshoepel. Deze zijn verzwaard en hiermee train je je spieren nog meer en is het een stuk effectiever. Hoepels zijn te koop bij bekendere sportzaken of online.

Een springtouw en hoepel kun je goed gebruiken tijdens de challenges. Koop dan wel een goede springtouw en een fitnesshoepel! Wil serieus aan de slag een aan je droomlichaam bouwen? Vergeet dan niet om goede tools in huis te halen. Je doet dat via onderstaande blauwe knop…

Bekijken >>

Na de challenge

Na de challenge kun je overwegen om door te blijven gaan met springtouwen en hoepelen. Je kunt ook een andere challenge doen en jezelf weer op een hele andere manier uitdagen. Zo blijf je je lichaam verrassen.

Kun je afvallen met de 30 day jump rope & hoop challenge?

Wil jij graag wat overtollige kilo’s kwijtraken? Dan kan de 30 day jump rope & hoop challenge je daar zeker mee helpen. Omdat je met deze challenge zowel cardio als krachttraining doet, is het absoluut mogelijk om verschil te zien. Let er wel op dat je ook goed eet en drinkt. Afvallen heeft grotendeels met een goed eetpatroon te maken. Wil je echt weten wat het resultaat is? Maak dan voordat je begint foto’s van jezelf en doe dit aan het einde van de maand weer.