Home 30 day spring is in the air challenge

30 day spring is in the air challenge

Wanneer het lente is, wil je je natuurlijk op een goede manier voorbereiden op de warmere dagen. Dat kun je natuurlijk goed doen met een challenge. Eentje waarbij je gaat springen!

Wat is de 30 day spring is in the air challenge?

De 30 day spring is in the air challenge is een challenge die speciaal bedoeld is om flink in beweging te komen. 30 dagen lang ga je springen op drie verschillende manieren: met een springtouw, een squat jump en high knees. Hiermee kun je flink wat calorieën verbranden en train je ook meteen wat spieren. Dit maakt het een leuke, diverse uitdaging. Let tijdens deze maand ook goed op je voeding en probeer eventueel wat extra spieroefeningen toe te voegen. In het onderstaande schema kun je precies zien wat je op een dag moet doen. Je kunt op die manier het schema gemakkelijk volgen.

spring is in the air challenge

Waarom de 30 day spring is in the air challenge?

Springen is een goede vorm van cardio, waarbij je hartslag lekker snel gaat slaan en je flink wat calorieën kunt verbranden. Touwtje springen wordt daarbij gezien als een manier van sporten waar je je snel goed bij voelt. Ook bouw je meteen spieren op tijdens de squat jump en high knees, waarbij je vooral aan je onderlichaam werkt. Het is dus een mooie challenge om te doen, bijvoorbeeld om het begin van de lente te vieren.

Springen en overgewicht

Wanneer je ernstige overgewicht hebt, wordt het afgeraden om te springen. Dit is namelijk niet altijd even goed voor je gewrichten. Gelukkig kun je alle oefeningen aanpassen en ervoor zorgen dat je minder springt. De squat jumps kunnen bijvoorbeeld ook squats zijn en high knees kun je op een lager tempo doen met meer springen. Het springtouwen kun je ook op je eigen tempo aanpassen.

Springtouw nodig? Koop dan een springtouw die niet steeds tegen je voeten komt! Een springtouw waarmee je gemakkelijk kunt springtouwen. Bekijk reviews en ervaringen van springtouwen.

Bekijken >>

Hoe voer je de oefeningen uit?

Voor het springtouwen heb je een springtouw nodig en ga je gewoonweg springtouwen zoals jij wilt. Het kan eventueel ook zonder springtouw. Je kunt dan net doen alsof je een springtouw bij je hand hebt. Wil je weten hoe je de andere oefeningen doet? We hebben speciale pagina’s met uitleg over deze oefeningen. Klik op de oefening voor meer handige uitleg.

Squat Jumps | High Knees

Zie je resultaat?

Je zult zeker resultaat zien na afloop, maar dan moet je je wel goed inzetten. Let tijdens de challenge ook goed op je voeding, want alleen dan is het resultaat beter zichtbaar. Je kunt ook eventueel foto’s maken om te bekijken of er verschil is. Dit zegt vaak meer dan dat de weegschaal doet.

Wat ga je doen na de challenge?

Na de challenge kun je ervoor kiezen om een andere uitdaging te doen. Op onze site staan voldoende keuzemogelijkheden. Ook kan de challenge een mooi begin zijn van een nieuwe leefstijl.

Na 30 dagen kun je opnieuw een challenge meedoen. Uiteindelijk wil jij jezelf verder ontwikkelen. En op een gegeven moment wil je ook verder. Afhankelijk van je doel. Misschien dat je dan je workout in de sportschool doet. Of gewoon lekker thuis maar op een veel hoger niveau! Als je snel resultaat wilt behalen dan raden wij de volgende producten van harte aan!