Home 30 day walking challenge – advanced

30 day walking challenge – advanced

10.000 stappen per dag zetten is een hele goede manier om een actief leven te hebben. Uit talloze onderzoeken is gebleken dat het erg goed is voor je gezondheid om 10.000 stappen per dag te zetten. Wandel jij al regelmatig, maar maak je nog niet dagelijks 10.000 stappen? Dan kan het erg nuttig zijn om eens mee te doen met de 30 day walking challenge – advanced. Hierbij daag je jezelf uit om dagelijks 10.000 stappen te zetten.

Wat is de 30 day walking challenge – advanced?

De 30 day walking challenge – advanced is een uitdaging van dertig dagen, waarbij je iedere dag 10.000 stappen moet zetten. De uitzonderingen zijn de rustdagen, hier mag je wat rustiger aan doen en ben je niet verplicht het aantal van 10.000 te halen. In het onderstaande schema zie je precies op welke dagen je rustig aan kunt doen. Is dit toch iets te zwaar voor je? Doe dan eerst de 30 day walking challenge – beginners, om rustig op te bouwen naar de 10.000 stappen per dag.

30 day walking challenge schema

Waarom de 30 day walking challenge voor gevorderden?

De 30 day walking challenge voor gevorderden is voor mensen die de beginners challenge te gemakkelijk vinden. Daag jezelf uit door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat dit aantal stappen de minimumeis is om een actief leven te hebben. Het is een goede manier om gezondheidsklachten te voorkomen én wat overtollig gewicht kwijt te raken.

Hoe tel je de stappen?

Om de stappen te tellen die je op een dag zet, kun je het beste een stappenteller of fitnesstracker gebruiken. Een stappenteller heb je al vanaf een paar tientjes, maar er zijn ook duurdere exemplaren, waarbij je nog meer gegevens dan alleen je stappen kunt meten. Sommige smartphones hebben een ingebouwde stappenteller.

Moeten de stappen in één keer worden gezet?

Het is niet nodig om de stappen in één keer te zetten. Je moet gedurende deze challenge 10.000 stappen per dag zetten en iedere stap telt hierbij. Dus ook de extra stappen die je maakt om naar je auto te lopen, of de stappen die je maakt als je de trap oploopt. Hoe actiever je op een dag bent, hoe meer stappen je zet die meetellen voor je einddoel.

Zie je resultaat?

10.000 stappen per dag zetten staat garant voor een groot verschil in je leven. Wanneer je iedere dag genoeg stappen zet, is dit beter voor je gezondheid en zul je merken dat je je ook psychisch beter gaat voelen. Daarnaast is het mogelijk dat je wat afvalt wanneer je actief genoeg leeft. Een gezonde voeding is dan echter ook van groot belang.

Wat doe je na de 30 day walking challenge?

Na de 30 day walking challenge doe je er verstandig aan om iedere dag te blijven wandelen. Wil je jezelf blijven uitdagen? Verhoog dan het aantal stappen dat je op een dag moet zetten, bijvoorbeeld naar 12.000 of 15.000 stappen. Je kunt natuurlijk ook een hele andere challenge doen en jezelf zo uit blijven dagen.

Wil je ook aan je gezondheid werken?

Als je gezellig meedoet met de challenge dan wil je ook gezond eten. Heel belangrijk als je slanker wilt zijn of strakker in je vel wilt zitten. Daarom is een inspirerende receptenboek iets wat goed past bij deze challenge. Ik heb daar zelf altijd veel baat bij gehad. Want ga je meer sporten dan wil je ook op je voeding letten. Je wilt volwaardige maaltijden zodat geen hongergevoel meer hebt en dus niet gaat snaaien.

Het Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel is ideaal om volwaardige maaltijden in een handomdraai om tafel te zetten. Met maar liefst 55 ovenschotelrecepten. Van Paleo tot Vega!

LET OP! VOLWAARDIGE MAALTIJDEN KOMEN VOORAL UIT DE OVEN! ALTIJD HEERLIJK VERS EN GEMAKKELIJK TE BEREIDEN! VIA DEZE PAGINA TIJDELIJK 7 BONUSSEN T.W.V. 147 EURO GRATIS! BEKIJK NU DE KORTINGSPAGINA >>