Home 30 day walking challenge – beginner

30 day walking challenge – beginner

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je een goed, actief leven hebt wanneer je tenminste 10.000 stappen per dag zet. Uit het onderzoek kwam ook dat de meeste mensen maar 6.000 stappen per dag zetten. Wanneer we meer bewegen, is dit beter voor onze gezondheid en stimuleert het bijvoorbeeld ons afslankproces. Wil jij werken naar een doel van 10.000 stappen per dag, maar ben je nog geen goede wandelaar? Doe dan mee met de 30 day walking challenge voor beginners! In slechts 30 dagen kun jij 10.000 stappen per dag zetten!

Wat is de 30 day walking challenge voor beginners?

Op de onderstaande afbeelding kun je precies zien hoeveel stappen je per dag moet zetten om de 10.000 stappen te bereiken. Iedere dag neem je wat meer stappen, zodat je na de challenge door kunt blijven gaan met een goede, actieve gezondheid. Tijdens de rustdagen mag je uiteraard ook wandelen, maar het is dan niet noodzakelijk het aantal passen te halen.

Het aantal passen in het schema is het minimum dat je dagelijks moet halen. Meer mag dus ook altijd.

schema-beginner walking

Waarom de 30 day walking challenge voor beginners?

Uit onderzoeken is gebleken dat wandelen ontzettend goed voor je is, maar dat we helaas veel te weinig in beweging komen. We hebben vaak een zittend beroep en eenmaal thuis hangen we op de bank. Wanneer je tenminste 10.000 stappen per dag zet, zal je conditie verbeteren en werk je ook aan een betere gezondheid. Wandelen voorkomt hart- en vaatziekten. Ook kun je gewicht kwijtraken als je genoeg wandelt.

Moet je de passen in één keer zetten?

Het is niet nodig om in één keer het aantal passen te zetten. Iedere stap die je gedurende de dag neemt, telt mee. Dus ook wanneer je een keertje naar de kantine loopt op je werk, of wanneer je naar de winkel loopt om iets te kopen. Uiteraard mag je ook best alle passen in één keer zetten.

Hoe tel je de stappen?

De beste manier is om een stappenteller of sporthorloge aan te schaffen. Hiermee kun je precies zien hoeveel stappen je op een dag zet. Bij veel sporthorloges, zoals de Fitbit, kun je ook nog eens vrienden toevoegen en tegen elkaar strijden. Een stappenteller hoeft niet duur te zijn. Een simpele stappenteller is er al voor een paar tientjes. Sommige smartphones hebben ook een ingebouwde stappenteller die je kunt gebruiken.

Zie je resultaat?

Wanneer je regelmatig wandelt, kun je absoluut verschil merken. Niet alleen in je lichaam, maar ook in je gemoedstoestand. Je krijgt meer energie, zeker wanneer je ook nog eens buiten wandelt. De buitenlucht doet een mens namelijk heel erg goed. Wanneer je ook nog eens op je voeding let, is het absoluut mogelijk dat je wat gewicht kwijtraakt en strakker in je vel komt te zitten.

Wat kun je na de 30 day walking challenge voor beginners doen?

Na de 30 day walking challenge voor beginners kun je proberen om dagelijks 10.000 stappen te blijven zetten. Ook kun je de speciale walking challenge voor gevorderden gaan doen. Eventueel is het mogelijk je aantal stappen zelfs nog uit te breiden, bijvoorbeeld naar de 12.000 of 15.000 per dag.

De walking challenges helpt je bij het zetten van een minimaal aantal stappen. Wist je dat je minimaal 8.000 stappen per dag moet zetten volgens de hartstichting?! Gebruik een activity tracker of horloge om je stappen te tellen! Beijk de beste voor jouw…;

Bekijken >>