Home Afvallen 5 Kilo Afvallen? Dan Moet Je Zeker Deze Tips Lezen!

5 Kilo Afvallen? Dan Moet Je Zeker Deze Tips Lezen!

0

Een paar pondjes minder; we zouden het allemaal wel willen. Toch zijn er weinig mensen die de discipline kunnen opbrengen om iedere dag weer gezond te eten en voldoende te bewegen. En dat is zonde. Want als een groot aantal mensen 5 kilo afvallen dan zou het probleem van overgewicht in Nederland snel zijn opgelost. Het is van groot belang dat je hard werkt om een gezond lichaam te krijgen, en daar kan een dieet bijvoorbeeld bij helpen.

Het is niet gemakkelijk om vanaf de basis te starten. Er is voldoende kennis over voeding nodig om te zorgen dat je echt gezond gaat leven. Wij helpen je hier graag mee verder en hebben in dit artikel een aantal tips voor jou waarmee jij kunt zorgen dat je in zeer korte tijd een aantal kilo’s kunt verliezen. Zo ga je van een lichaam met enkele overtollige kilo’s naar een uitstekend en fit lichaam. Dus, wil jij 5 kilo afvallen? Dan kun je deze tips zeker gebruiken!

 

Tip 1: 5 Kilo afvallen vereist de juiste kennis

Als je weinig over voeding weet dan kun je er nooit achter komen wat jouw lichaam nu echt nodig heeft. Het is echter helemaal niet lastig om dit te achterhalen, je moet gewoon over de juiste kennis beschikken. Zoek daarom altijd eerst uit welke voeding jouw lichaam nodig heeft. Tipje van de sluier: eiwitrijke voeding helpt aanzienlijk bij het verliezen van de overtollige kilo’s. En eiwitrijke voeding is niet alleen erg gezond, het is ook nog eens erg lekker. Denk hierbij aan een lekker omelet, een goed glas magere melk en een heerlijk stuk vlees. Als je een goede basis aan voeding hebt dan kun je gemakkelijk 5 kilo afvallen.

 

Tip 2: Zorg dat je voldoende beweegt

Beweging is een van de hoofdzaken als het aankomt op gewichtsverlies. Je hoeft echt niet iedere dag een hele marathon te lopen om af te vallen. Sterker nog: als je 5 kilo wilt afvallen dan heb je al voldoende aan 30 minuten beweging per dag. Je kunt hierbij het beste kiezen voor High Intensity Interval Training. Dit is een trainingsmethode waarbij jij iedere keer 30 seconden op maximale intensiteit rent of fietst en vervolgens 90 seconden rust neemt. Op deze manier verhoog jij jouw hartslag, waardoor jij veel meer energie nodig hebt. Omdat jij hartslag tijdens de 90 seconden ook nog steeds erg hoog is, blijf je energie gebruiken. En ondertussen word je helemaal niet moe, want je blijft voldoende rust nemen.

 

Tip 3: Kies voor gezonde alternatieven

Het is makkelijk om even via Thuisbezorgd een lekkere pizza te bestellen, maar het is beter om voor een gezond alternatief te gaan. Kies in plaats van die calorierijke pizza eens voor een zelfgemaakte pizza. Dit is niet alleen een stuk gezonder, het helpt ook nog eens om gewicht te verliezen. Jouw gezondheid is het belangrijkste dat je hebt, dus waarom zou jij je hier niet extra voor inzetten om te zorgen dat deze optimaal is? Op deze manier kun je 5 kilo afvallen en kost het je maar een klein beetje extra tijd. Ga daarom iedere dag in de keuken staan en maak gezonde alternatieven voor de maaltijden die je normaal gesproken bestelt of bij de supermarkt haalt.

 

Tip 4: Leer beter te koken

Als aanvulling op tip 3: zorg dat je voldoende kennis hebt over het bereiden van voeding. Als je weet hoe je in een handomdraai een lekker omelet of een overheerlijke salade kunt maken dan wordt het helemaal niet lastig om gezonder te eten. Zolang je de juiste ingrediënten in huis hebt, kun je er altijd voor zorgen dat er een gezonde maaltijd op tafel staat. En op deze manier kun je in zeer korte tijd 5 kilo afvallen. En dan spreken we niet over een aantal jaar, maar over een aantal maanden of zelfs weken.

 

Tip 5: Drink groene smoothies

Het leek lange tijd een trend die maar voor even zou blijven, maar de laatste jaren is bewezen dat groene smoothies veel bijdragen aan een betere gezondheid. En dat resulteert er onder andere in dat je ook sneller kunt afvallen. Als je elke dag een groene smoothie drinkt dan kun je in enkele weken al 5 kilo afvallen. De smoothies bestaan uit groenten en fruit, en deze helpen om veel vitaminen en mineralen binnen te krijgen die nodig zijn om het lichaam maximaal te laten functioneren. Zeker drinken dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.