Home Afvallen 5 kilo in een week afvallen, kan dat wel?

5 kilo in een week afvallen, kan dat wel?

0

Er wordt heel vaak mee geadverteerd: je kunt kilo’s kwijtraken zonder enige moeite door een bepaald programma te volgen. Soms wel 5 kilo in een week. Het verkoopt natuurlijk goed, want iedereen wil dat wel, maar hoe zit dit nou? Is het mogelijk om 5 kilo in een week af te vallen en nog belangrijker: is het realistisch?

Afvallen

Heel veel mensen willen minstens 5 kilo afvallen en dat willen ze het liefst ook zo snel mogelijk. Bijvoorbeeld omdat er een belangrijke dag aankomt, zoals een bruiloft of omdat je binnenkort in je bikini over het strand wil lopen.

Kun je 5 kilo in een week afvallen?

5 kilo in een week afvallen is zeker mogelijk, maar is wel afhankelijk van de persoon. Wanneer iemand ernstig overgewicht heeft en net begint met afvallen, kan er vrij snel en enigszins makkelijk 5 kilo af. Dit zal dan wel vooral vocht zijn, maar het is wel degelijk een gewichtsverandering. Ook wanneer je een crashdieet volgt is het zeker mogelijk om in een week vijf kilo te verliezen.

Is dit verstandig?

Het kan dus wel, maar is het ook verstandig om zo snel af te vallen? Uit talloze onderzoeken is gebleken dat dit niet het geval is. Mensen die snel afvallen hebben een grotere kans om te gaan jojoën. Dit betekent dat je afvalt, maar later weer aankomt. Jojoën klinkt onschuldig, maar kan juist gevaarlijker voor zijn dan overgewicht. Mensen die veel jojoën hebben een grotere kans op lichamelijke problemen. Dit is bijvoorbeeld niet goed voor je hart.

Crashdiëten

De crashdiëten die je hebt, zijn bedoeld om snel veel kilo’s af te vallen. Vaak krijg je veel te weinig calorieën binnen en mis je vaak ook belangrijke voedingsstoffen . Je lichaam kan hierdoor na het dieet denken: o jee, straks krijg ik opnieuw zo’n crisissituatie. Vet wordt hierdoor makkelijker opgeslagen. Wanneer je een crashdieet voor een langere tijd volhoudt, dan kun je dezelfde problemen ervaren als anorexia-patiënten hebben. Denk aan problemen met je spieren, problemen met je menstruatie en vruchtbaarheid. Deze gevolgen zullen niet meteen ontstaan, maar kunnen dus zeker een gevolg zijn van langdurig een crashdieet volgen.

Hoe kun je dan wel afvallen?

Belangrijk is dat je niet te snel wil afvallen. Een halve kilo tot een week is snel genoeg en wordt doorgaans gezien als realistisch én haalbaar. 5 kilo in een week afvallen is dus echt veel te veel. Probeer daarom al eerder je doel te bereiken. Doe dit door gezond te eten en voldoende te sporten. Wanneer je dit doet, val je doorgaans al af. Ook kan het vaak helpen als je een afslankbuddy hebt, iemand die je hierbij kan helpen, zodat jullie samen gemakkelijk kunnen afvallen. Ook het bijhouden van een afslankdagboek kan een goed idee zijn. Wanneer je het op de goede manier doet, val je misschien niet snel af, maar is het wel blijvend én een stuk gezonder.

Wat je eet is zo belangrijk voor je figuur. Dit onderschatten veel mensen nog terwijl er zoveel mogelijk is! Bijvoorbeeld met de Ovenschotel Bijbel. Een fantastisch idee om binnen no time een volwaardige ontbijt, lunch of diner op tafel te zetten. 80% van mensen krijgt gewicht erbij van een dieet. Jij weet nu wel beter…

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.