Home Fitness 5 leuke manieren voor cardio!

5 leuke manieren voor cardio!

0

Wil jij meer cardio doen? Dan zijn er verschillende leuke en effectieve manieren om je hartslag te laten versnellen. Wat zijn goede manieren om lekker in beweging te komen en flink wat vet te verbranden?

Wat is cardio?

Een cardiotraining houdt in dat je jezelf flink in het zweet werkt. Je hartslag gaat flink omhoog en je werkt bij cardio aan je uithoudingsvermogen. Cardio is een hele goede manier om overtollig vet kwijt te raken. Wanneer je tenminste twintig minuten lang achter elkaar aan cardio doet, kom je in de verbrandingszone terecht. Wat zijn leuke manieren om aan cardio te doen en actief bezig te zijn?

Hardlopen

Hardlopen is met reden een heel populaire sport. Het is een sport die op ieder niveau gedaan kan worden. Je kunt jezelf uitdagen door te trainen voor een wedstrijd of marathon, maar dit hoeft natuurlijk niet. Hardlopen werkt ontspannend en zorgt ervoor dat je flink aan cardio doet. Een stappenteller of fitnesstracker hierbij kan handig zijn.

Springtouwen

Springtouwen is een geweldige vorm van cardio en je kunt het tempo vaak nog opvoeren ook, waardoor je de oefening nog zwaarder kunt maken. Een springtouw kun je al heel goedkoop kopen, waardoor je eigenlijk amper geld kwijt bent om toch lekker te bewegen. Je kunt met het springtouw ook nog eens allerlei leuke trucjes doen, waardoor je jezelf blijft uitdagen.

Rolschaatsen of skaten

Rolschaatsen of skaten is een superleuke manier om flink aan cardio te doen. Vooral wanneer het buiten mooi weer is kun je dit heel gemakkelijk doen, maar ook op koudere dagen is het natuurlijk mogelijk om lekker te gaan skaten (en als het heel koud is kun je het rolschaatsen vervangen voor schaatsen!).

Dansen

Dansen is een fantastische manier om heerlijk te bewegen. Doe het in je eigen woonkamer met de gordijnen dicht en ga helemaal uit je dak op je favoriete muziek. Je kunt ook proberen om bepaalde dansjes te leren en zo heerlijk dansen. Bepaalde dansvormen zoals Zumba of zelfs buikdansen, zijn natuurlijk ook een goede vorm van cardio.

Zwemmen

Zwemmen is een fantastische sport, omdat het niet alleen cardio is, maar ook meteen spierverstevigend werkt. Daarnaast is zwemmen heel goed te doen voor mensen met overgewicht, omdat zij in het water hun spieren minder belasten. Dit betekent dat ze minder kans hebben op bijvoorbeeld blessures. Ook is zwemmen vaak gemakkelijker vol te houden, omdat het water je meteen wat afkoelt.

Stepper of Crosstrainer?

Deze zijn wat meer voor de hand liggend maar kunnen zeker zeer effectief zijn! Met een stepper kun je prima werken aan een strakker figuur. Een stepper is effectief voor gewicht verliezen en training van de onderste ledenmaten (benen, billen en kuiten) waarmee je jouw onderlichaam verstevigt. Wij selecteerden de beste steppers voor thuis en schreven daar een blog over. Lees de blog over de beste stepper voor thuis.

Met een crosstrainer train je effectief de bilspieren en beenspieren. Het is een uitstekende manier om doelgericht in een bepaalde hartslagzone te trainen. Een crosstrainer verbetert zowel conditie als kracht en kent een minimale belasting op heupen, enkels en knieën. Wij schreven laatst een blog over de beste crosstrainer voor thuis zodat je direct met een goed apparaat aan de slag kunt. 

Als je wilt weten of een crosstrainer effectief is voor benen en billen, ga dan naar de blogpost die wij schreven over het effectief trainen van benen en billen met een crosstrainer.

Welke manier van cardio doe jij? Laat het ons weten in de comments!

Bekijk onze pagina met de beste crosstrainers voor thuis. Wij deden een review zodat jij de beste keuze kunt maken voor een cardio apparaat thuis;

Bekijken >>


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.