Home Afvallen 5 manieren om gemakkelijk af te vallen

5 manieren om gemakkelijk af te vallen

0

Afvallen is niet gemakkelijk, dat weten we allemaal. Toch zijn er wel degelijk een aantal manieren om gemakkelijker af te vallen. Zonder al te veel extra moeite, raak je je overtollige kilo’s kwijt. Hoe kun je gemakkelijk afvallen?

Gemakkelijk afvallen

Vaak denken we bij gemakkelijk afvallen: dat klinkt te mooi om waar te zijn. Dat klopt in de meeste gevallen ook wel. Vertrouw geen wondermiddelen die beloven dat je ontzettend veel gewicht kwijtraakt. Toch is het wel degelijk mogelijk om gemakkelijk af te vallen. Let wel op: gemakkelijk afvallen is iets anders dan snél afvallen. Elke kleine aanpassing in je leven zorgt ervoor dat je kunt afvallen. En hoe meer kleine aanpassingen je doet, hoe beter het resultaat wordt dat je ziet. Om je een handje te helpen, vind je alvast vijf manieren om gemakkelijk af te vallen!

Ontbijt!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En veel mensen maken hier de fout door te weinig of niet te ontbijten. Met een gezond en gevarieerd ontbijt help je je spijsvertering op gang en dit is goed voor je stofwisseling en vetverbranding. Probeer binnen het halfuur nadat je bent opgestaan te ontbijten voor het beste resultaat. Niet gewend om te ontbijten? Bouw het dan rustig op. Weet je niet hoe je gevarieerd kan ontbijten? Of ben je op zoek naar goede ontbijtrecepten? Ik vond het altijd moeilijk om goed en gezond te ontbijten. Ik ben er wel uit dat veel dieetproducten niet werken. Je kunt het beste wetenschappelijk onderbouwde en goed doordachte recepten gebruiken voor een goed en gevarieerd patroon.

Drink water

Water is een hele goede manier om af te vallen. Je voert er afvalstoffen mee weg en tegelijkertijd: als je geen frisdrank of andere drankjes drinkt, krijg je deze nutteloze calorieën niet binnen. Een gemakkelijke manier dus om af te vallen. Doe eventueel ook mee met de 30 day water challenge. Zorg ervoor dat je uit een DPA vrije fles drinkt! Dit is een gifstof dat afgeven wordt door plastic en je hormoonhuishouding verstoort. Ik zelf gebruik altijd een drinkfles van Dopper!

Probeer extra te wandelen

Elke beweging helpt je om meer calorieën te verbranden. Probeer dus extra te wandelen. Maak na de lunch een korte wandeling of loop wat in het rond als je aan het bellen bent. Je kunt ook de auto iets verder parkeren en daarna nog een stukje lopen. Er zijn heel veel manieren om zonder heel veel moeite wel te bewegen, maak daar gebruik van! Wanneer je ook nog eens een stappenteller met je meeneemt, dan kun je extra goed bijhouden hoeveel beweging je eigenlijk krijgt.

Gebruik kleinere borden

Je kunt je hersenen voor de gek houden door kleinere borden te gebruiken dan je normaal doet. Je schept dan minder eten op en eet daardoor ook minder. Let er wel op dat je niet te weinig gaat eten. Dit is dus vooral een handige tip wanneer je doorgaans te veel eet

Schrijf op wat je doet!

Het noteren van je leefpatroon kan heel erg helpen. Houd een dagboek bij over je afslankproces. Eventueel kun je ook opschrijven wat je per dag eet en drinkt en hoeveel je aan beweging doet. Je kunt je dagboek voor jezelf houden, of delen met anderen voor extra motivatie. Er zijn ook speciale apps waar je alles kunt invoeren. Bedenk wat voor jou werkt; sommige mensen vinden het fijn om alles op te schrijven, terwijl anderen het prettiger vinden om een globaal dagboek te schrijven. Actief bezig zijn met je leefpatroon zal hoe dan ook een verschil maken, want je wordt je bewuster van de zaken waar verbetering in zit.

Gemakkelijk afvallen? Een strakkere en gezonde huid met een fitte en energieke uitstraling? Gebruik de krachtige principes van het low-carb dieet; minder koolhydraten en meer gezonde vetten en eiwitten.

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.