Home Fitness 5 redenen om een activity tracker te kopen

5 redenen om een activity tracker te kopen

0

Heb je al eens gehoord van een activity tracker? Hiermee kun je precies bijhouden hoe actief je bent en wat er voor een verbeteringen mogelijk zijn in je trainingsschema. Waarom zou je een activity tracker, of sporthorloge moeten kopen? We geven je vijf redenen!

Wat is een activity tracker?

Een activity tracker wordt ook wel fitnesstracker of sporthorloge genoemd. Het is een apparaat dat je meestal om je pols doet zoals een horloge. Het meet precies hoe actief je bent: hoeveel stappen je zet, wat de afstand is die je aflegt, wat de tijd is wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen en hoeveel calorieën je hiermee kunt verbranden. Sommige activy trackers hebben ook een ingebouwde hartslagmeter. Ook kun je soms bijhouden hoe je bijvoorbeeld zwemt of fietst. De mogelijkheden zijn per activity tracker verschillend.

Waarom een activity tracker kopen?

Veel mensen gebruiken hun smartphone in plaats van een activity tracker. Andere mensen vinden het overbodig om een fitnesstracker te kopen. Zonde, want er zijn verschillende goede redenen om toch een activity tracker te kopen. We geven er vijf!

1. Je hebt het altijd bij je

Een smartphone kun je nog wel eens vergeten. Soms laat je de smartphone op tafel liggen, terwijl je bijvoorbeeld wel in huis bezig bent. Al die stappen en activiteiten worden dan niet gemeten. Daarbij kan een smartphone best onhandig zijn om mee te nemen als je bijvoorbeeld gaat hardlopen. Bij een activity tracker hoef je je hier geen zorgen om te maken: je draagt hem altijd om je pols en hebt zo een beter zicht op je activiteiten.

2. Een activity tracker motiveert je!

Het is ontzettend motiverend om te zien hoe actief je bent. Heb je een x-aantal stappen gezet? Dan wil je misschien dat getal toch wat hoger zien te krijgen. Je kunt in één oogopslag zien waar verbetering mogelijk is en zo ben je bewuster van je leefpatroon. En dat werkt motiverend én soms zelfs een beetje verslavend.

3. Helpt je een doel te bereiken

Wil je een bepaalde afstand kunnen rennen of fietsen? Of wil je een x-aantal baantjes zwemmen in één keer zonder pauze? Met een fitnesstracker kun je heel gemakkelijk zien of je goed op weg bent. Bij sommige sporthorloges kun je zelfs instellen wat je doel is. De fitnesstracker maakt dan een programma voor je. Een gemakkelijke manier dus om je doel te bereiken!

4. Deel je gegevens op social media

Een activy tracker heeft doorgaans altijd wel een mogelijkheid om je gegevens te delen op bijvoorbeeld social media. Op deze manier kun je je records delen met je vrienden én eventueel zelfs vergelijken.

5. Sporthorloge is gemakkelijk te gebruiken

De meeste activity trackers zijn ontzettend gemakkelijk te gebruiken. De bediening spreekt vaak voor zich, zodat je niet een hele handleiding door hoeft te worstelen. Dit gebruikersgemak maakt de stap om een activity tracker te kopen wellicht wat kleiner.

Enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast geworden en wil je wel eens zo’n activity tracker proberen? Bedenk dan welke functies jij belangrijk vindt en zoek dan een geschikt apparaat. Bekende merken die fitnesstrackers ontwikkelen zijn bijvoorbeeld FitBit, Garmin en TomTom.

Bekijk de beste activity trackers en reviews op de site van BOL.com! Momenteel een aantal leuke aanbiedingen!

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.