Home Fitness 5 redenen om elke dag burpees te doen

5 redenen om elke dag burpees te doen

0

 
De burpee is een oefening die eigenlijk iedereen enorm haat. Dit komt omdat het zo’n zware oefening is. Toch zijn er verschillende redenen om de burpee dagelijks te doen. Wat zijn deze redenen?

Wat is een burpee?

Een burpee is een hele zware oefening, die zowel je uithoudingsvermorgen als je spierkracht traint. Je gebruikt hierbij geen gewichten of andere attributen. Wil je weten hoe je een burpee doet? Lees dan onze uitleg. Veel mensen haten de oefening, maar doen hem toch regelmatig, omdat de oefening zo ontzettend veel voordelen kent. Welke voordelen zijn dit? Wat voor een redenen zijn er om deze oefening toe te voegen aan je trainingsschema?

Goede krachttraining

Krachttraining is ontzettend belangrijk wanneer je fitter en slanker wilt worden. Door je spieren te trainen, kun je gemakkelijker afvallen en zie je er strakker uit. Een burpee is een hele goede oefening om je spieren mee te trainen. Met een burpee pak je meteen verschillende spiergroepen aan. Het is een volledige workout, waar je je hele lichaam mee kunt trainen.

Goede cardiotraining

Behalve krachttraining, is cardiotraining ook heel belangrijk. Je verbrandt er calorieën mee. Een burpee is behalve een goede vorm van een krachttraining ook geweldig om veel calorieën mee te verbranden. En je kunt jezelf blijven uitdagen door het tempo te verhogen of door nog hoger te springen. Hierdoor kun je nog meer calorieën verbranden.
 

Je kan het overal doen

Het is niet moeilijk om burpees te doen: dit kan namelijk overal. Thuis, in de sportschool, op vakantie en eventueel zelfs als je ergens op visite bent. Je kunt altijd als je wilt een paar burpees doen. Ook kost het niet veel tijd, waardoor het gemakkelijk is om de oefening in je schema toe te voegen.

Het is gratis

De burpee kost je helemaal geen geld! Je hebt geen dure attributen nodig. Eventueel zou je wel een matje kunnen gebruiken, maar dit is niet nodig. Je kunt de oefening dus altijd doen, ook wanneer je minder te besteden hebt.

Het is een makkelijke oefening

De burpee is zwaar, dat kan niemand ontkennen, maar het is geen moeilijke oefening. Daarnaast zijn er verschillende manieren om een burpee aan te passen aan je eigen niveau. Liever niet springen? Laat dit dan weg. Wil je het moeilijker maken, dan kun je hoger springen of een paar push-ups toevoegen. Het is een geweldige basisoefening die niet veel moeite kost om te begrijpen en die je kan blijven uitdagen.

Ook burpees doen?

Probeer onze 30 day burpee challenge en daag jezelf uit met deze oefening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.