Home 30 day challenges 5 redenen om te planken

5 redenen om te planken

0

De plank is een heel belangrijke oefening en mag eigenlijk niet ontbreken in je fitnessroutine. Waarom moet je elke dag de plank doen? We geven je vijf redenen om regelmatig te planken!

1. Buikspieren trainen!

De plank is één van de beste buikspieroefeningen. Het is effectiever dan bijvoorbeeld een crunch en de kans op blessures is ook een stuk minder groot. Je traint daarnaast alle spiergroepen in je buik met de plank, waardoor het een must is om regelmatig uit te voeren! Veel mensen gebruiken de plan al in hun dagelijkse fitnessroutine om deze reden.

2. Train je hele lichaam

Behalve je buik, kun je eigenlijk je hele lichaam trainen met de plank. Met een gewone plank train je ook nog eens je schouders, rug, bovenbenen en armen. Wanneer je een variant doet op de plank, kun je extra spiergroepen trainen. Billen trainen? Hef je benen om de beurt omhoog. Werk aan je balans door met je benen op een fitnessbal te rusten of houd een dumbell vast en doe je arm omhoog om je armen lekker mee te trainen.

3. Plank zorgt voor een goed postuur

We zitten altijd erg veel achter de computer en hangen languit op de bank. Niet goed voor ons postuur en rug. De plank is de perfecte fitnessoefening om je postuur te verbeteren. Wanneer je regelmatig de plank doet, zul je minder ineen zakken en is je rug een stuk rechter. Hierdoor oog je overigens een stuk slanker en strakker. Ook krijg je minder snel rugklachten.

4. Je kunt op je eigen niveau trainen

Met de plank kun je altijd op je eigen niveau trainen. Ben je nog een beginner, dan houd je je knieën aan de grond en doe je de plank een korte periode. Ben je meer gevorderd, dan kun je op je tenen staan of misschien zelfs een been en arm omhoog doen. Ook kun je dan langer in de plankstand blijven staan. De plank is dus voor iedereen geschikt.

5. De plank kan altijd en overal

De plank hoef je niet perse in de sportschool te doen. Je kunt het ook vanuit huis doen, of misschien bij vrienden of zelfs in een hotelkamer tijdens een reis. De plank kan werkelijk overal worden gedaan en je hebt er niets voor nodig. Een yogamatje kan handig zijn, maar is geen vereiste.

Tip! Doe mee met de 30 day plank challenge en daag jezelf uit! je bouwt langzaam op in kracht en herhalingen waardoor je na 30 dagen deze oefening goed beheerst!
Klik hier om naar de 30 day plank challenge pagina te gaan >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.