Home Fitness 5 sporttips voor de lente

5 sporttips voor de lente

0

De lente is aangebroken. Het is mooi weer en mensen komen graag weer buiten. Het is een goed moment om lekker buiten te sporten. Dit is goed voor ons, omdat we weer een hoop vitamine D en positieve energie binnenkrijgen. Welke sporttips zijn er allemaal voor de lente? We geven er 5!

De lente

Veel mensen zijn dol op de lente. De zon begint weer te schijnen, het is weer wat mooier weer én we willen weer in beweging komen om ons klaar te maken voor de komende zomer. We willen er prachtig uitzien in onze zwemkleding op het strand. Veel mensen zijn in de lente juist veel gemotiveerder om actief te zijn En er zijn een aantal sporten die je heel goed kunt doen in deze periode. Juist buiten sporten kan extra goed zijn voor je, omdat je daar al zeker meer energie van krijgt. We hebben 5 handige sporttips voor de lente!

Ga wandelen

Wandelen is een perfecte activiteit in Nederland om te doen. Neem de hond mee, of de kinderen, en ga lekker op pad. We hebben overal wel natuurgebieden waar je kunt wandelen. Ga het bos in, loop langs het strand of ga over de de heide. In veel gebieden vind je speciaal uitgezette wandelroutes en als dat niet genoeg is, kun je ook online veel wandeltochten vinden. Heerlijk!

Frisbeeën

Wist je dat frisbeeën nog best een actieve sport is? Probeer de frisbee te vangen en gooi hem vervolgens naar iemand anders. Extra intensief is het om dit in los zand te doen, bijvoorbeeld op een strand. Combineer het potje frisbee met nog wat andere sporten en je bent zeker actief geweest.

Stand up Paddle

Stand Up Paddle, ook wel SUP, is ideaal om te doen in de lente. Je staat dan op een soort board in het water en je peddelt door de kanalen of rivieren. Een unieke manier om de omgeving anders te zien, maar ook om lekker actief bezig te zijn.

Skaten

Skaten is een geweldige manier om je benen en billen te trainen. Ook is het fantastisch als cardio-oefening. Omdat het in de lente nog niet zo warm is als in de zomer, raak je veel minder snel overhit en kun je het veel gemakkelijker volhouden.

Bootcamp

Bij veel sportscholen en activiteitengroepen zijn er vanaf de lente bootcamps buiten te doen. Wie lekker actief wil zijn én buiten wil sporten in een groep, kan hier natuurlijk goed aan meedoen. Bij een bootcamp worden vaak alle spiergroepen aangepakt en krijg je goede begeleiding. Het is goed mogelijk dat zo’n bootcamp ook bij jou in de buurt aanwezig is.

Start met een 30 day challenge

In de lente hebben we allemaal weer meer zin om te gaan bewegen. Het wordt beter weer en minder koud. Tijd om wat vaker naar buiten te gaan! Start met wandelen of doe mee met een 30 day challenge!

Bekijk alle 30 day challenges >>

Bekijk de wandel challenge beginner >>

Bekijk de wandel challenge gevorderden >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.