Home Afvallen 5 tips om gezond af te vallen

5 tips om gezond af te vallen

0

Wil jij graag afvallen? Dan wil je dat ongetwijfeld op een goede en gezonde manier doen. Maar… wat is die manier? Wij geven je vijf tips om gezond extra gewicht kwijt te raken. Met deze tips kun je van je overtollige kilo’s afkomen en dit op een gezonde, goede manier doen.

Tip 1: ontbijten!

Heel veel mensen nemen niet de tijd en moeite om te ontbijten. Vaak hebben ze in de ochtend helemaal geen trek. Toch is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit is echt iets dat je moet onthouden wanneer je op een gezonde manier wilt afvallen. Zie het ontbijt als de benzine die je in de auto stopt vóórdat je een flink eind gaat rijden. Een goed ontbijt voorkomt eetbuien en lekkere trek later op de dag. Ben je niet gewend om te ontbijten? Bouw het dan rustig op. Je lichaam raakt er echt vanzelf wél aan gewend. Sla je ontbijt dus nóóit over!

Tip 2: afwisselend eten

Je lichaam heeft een hoop vitaminen en mineralen nodig. Daarom is het verstandig om afwisselend te eten. Eet zo veel mogelijk verschillende soorten groente en fruit en wissel af met vlees en vis. Het kan ook zeker geen kwaad om geregeld vegetarisch te eten.

Tip 3: let op je drinken

Drink elke dag minimaal 1,5 liter vocht. Wat je drinkt is van groot belang wanneer je wilt afvallen. In veel dranken zit meer suiker dan je vaak in de gaten hebt. Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar bijvoorbeeld ook voor vruchtensapjes. Kies bij voorkeur voor water en thee. Een paar koppen groene thee per dag kan ook zeker helpen met de vetverbranding.

Tip 4: sporten!

Sporten is ontzettend belangrijk wanneer je wilt afvallen. Probeer minstens een half uur per dag beweging te krijgen. Dit kan ook al een kleine wandeling zijn. Daarnaast doe je er verstandig aan om een paar keer per week intensiever te sporten. Combineer dan kracht- en cardiotraining goed met elkaar. Op deze manier zul je namelijk het snelst resultaat zien.

Tip 5: vraag professionele hulp

Ieder mens is verschillend en de ene manier kan wellicht bij de ene persoon beter werken dan bij een ander. Als je echt flink wilt afvallen, schaam je dan niet, maar vraag hulp van een professional. Denk hierbij aan een personal trainer of een diëtiste. Professionals zijn meestal niet goedkoop en worden niet altijd vergoed door de zorgverzekering, maar het is wel een investering waar je een hele leven wat aan hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.