Home Motivatie 5 Tips om vaker te sporten

5 Tips om vaker te sporten

0

Eigenlijk wil je wat meer bewegen. Want dat is goed voor, nou ja bijna alles. Je wordt er fitter van, gezonder, vrolijker en je verbrandt meer calorieën. En toch komt het er maar niet van. Hoe kan dat toch? Met deze tips zou het zo maar eens wel kunnen lukken!

Sport samen met iemand

Ken je dat? Je hebt met jezelf afgesproken om deze avond echt (maar dan ook echt) naar de sportschool te gaan. Maar ja, je ligt nou eenmaal zo lekker te Netflixen op de bank en ach, morgenavond kan het ook nog. Bescherm jezelf hiertegen en maak een afspraak met iemand anders om samen te gaan sporten. Grote kans dat je je dan wel aan je afspraken houdt. Bovendien ben jij voor die ander ook een stok achter de deur en is het nog gezelliger ook.

Maak er een 30 dagen challenge van

Wist je dat alles wat je een maand lang elke dag achter elkaar doet, praktisch een gewoonte is geworden. Daar denk je na die maand nauwelijks meer over na en doe je gewoon. Stel je zelf een sportdoel: De komende 30 dagen ga je elke dag buikspieroefeningen doen, of een stuk wandelen, of naar yoga. Hou je voortgang bij – bijvoorbeeld op Facebook dan kan je omgeving je meteen steunen. Heb je een dag overgeslagen? Begin dan opnieuw! We hebben hier een hoop 30 dagen schema’s die je kunt volgen.

Beloon jezelf

Het lekkere gevoel na het sporten is al een beloning op zich, maar misschien heb jij een extra incentive nodig om je over de streep te trekken. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je dat leuke truitje mag kopen na tien bezoeken aan de sportschool of die lekkere douchegel. Beloon jezelf in ieder geval niet met eten!

Sporten voor het goede doel

Run For Kika, Alpe d’Huzes, Samenloop voor Hoop, Arena Moves…het zijn maar een paar voorbeelden van sportevenementen voor het goede doel. Ze zijn heel populair, het is namelijk heel fijn om je in te zetten voor mensen die minder geluk hebben. Kies zo’n evenement uit en ga er een paar maanden goed voor trainen.

Heb je de juiste app?

Het installeren van een goede sportapp kan je prestaties en je sportfrequentie behoorlijk omhoog stuwen. Zoals ze ook wel zeggen: Meten is weten. Voorbeelden van goede apps zijn: My fitnesspal, Hardlopen met Evy, Dagelijkse Buiktraining, 7 Min Workout en Daily Yoga. Een fitnesstracker is ook motiverend. Op die manier kun je jouw progressie bijhouden en kun je zien of je daadwerkelijk vooruit gaat!

Veel plezier met sporten!

Wil je vaker sporten maar komt het daar niet van? Je wilt een beter figuur (minder vet) en dat niet voor even maar voor het leven! Leer dan een methode die wel werkt… Zonder poeders of pillen… Een bewezen methode die jouw gaat helpen met je gezondheidsdoelen! Het is het “Droog Trainen Protocol” geschikt voor vrouwen en mannen…

DTP vrouwen bekijken >>

DTP mannen bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.