Home Afvallen 7 afvallen tips voor een platte buik

7 afvallen tips voor een platte buik

0

Wil jij graag een platte buik en van je buikvet afkomen? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Wij geven je zeven tips, die je helpen om een plattere buik te krijgen.

Platte buik

Heel veel mensen dromen van een platte buik. Ze vinden het buikvet dat ze hebben maar vervelend en willen er het liefst vanaf komen. Gelukkig zijn er verschillende middelen die je kunnen helpen om een plattere buik te krijgen. Welke middelen zijn dit? Welke tips zijn er om van je buikvet af te komen?

Tip 1: Let goed op suiker!

Suiker is een dikmaker. Voorkom dus producten waar suiker in zit. Hierbij kun je denken aan snoep en frisdrank. Suiker zit echter ook in producten waar je het niet meteen bij verwacht. Denk bijvoorbeeld aan soep, kant-en-klare maaltijden en zelfs in chips. Lees daarom altijd goed de ingrediënten. Overigens zijn natuurlijke suikers, zoals honing en fruitsuikers doorgaans een minder groot probleem. Sterker nog; in een gezond leefpatroon mag fruit niet ontbreken.

Tip 2: sport regelmatig

Sporten is ontzettend belangrijk. Wanneer je veel last hebt van buikvet, is het noodzakelijk om veel in beweging te komen. Doe niet alleen buikspieroefeningen, maar vergeet ook zeker niet cardio toe te voegen aan je bewegingspatroon, want dáár verbrand je overtollig vet mee. Ga touwtje springen, hardlopen, zwemmen, fietsen of zoek een andere vorm om je hartslag flink te verhogen. Probeer een paar keer per week aan cardio te doen voor het beste resultaat en doe ook regelmatig wat spierverstevigende oefeningen.

Tip 3: groene thee

Groene thee is geweldig. Het smaakt niet alleen lekker, maar het is ook nog eens een prima middel om buikvet te verliezen. Groene thee verhoogt namelijk je metabolisme en je kunt er ook gemakkelijk afvalstoffen mee uit je lichaam krijgen. Probeer iedere dag twee tot drie koppen groene thee te drinken voor een plattere buik. Als je er ook nog een beetje citroensap in doet, kun je ook profiteren van de positieve werking van citroen.

Tip 4: train je rug

Het klinkt misschien vreemd  om je rug te trainen wanneer je een plattere buik wilt hebben, maar het heeft wel degelijk effect. Veel mensen vergeten hun rug te trainen en dat is doodzonde. Door je rug voldoende te trainen, kun je je houding verbeteren. Met een betere houding, oog je al meteen een heel stuk slanker en puilt je buik minder uit. Een goede reden dus om je rug te trainen. Je rug trainen kun je met onder anderen yoga en pilates.

Tip 5: voorkom stress

Stress is een grote reden waarom mensen niet van hun buikvet af kunnen komen. Tegenwoordig leven we in heftige stressvolle tijden en dit kan problemen opleveren voor onze gezondheid. Probeer daarom stress te voorkomen. Bekijk eens goed wat jij kunt aanpassen in je leven en waar jij stress door krijgt. Zorg dat je ook wat vaker echt ontspant en doe dingen waar je blij van wordt.

Tip 6: slaap voldoende

Uit allerlei onderzoeken is gekomen dat het belangrijk is om voldoende slaap te krijgen. Wanneer je niet genoeg slaapt, is het afvallen ook moeilijker. Probeer dus iedere nacht tenminste acht uur slaap te krijgen. Ga niet te laat naar bed. Op deze manier kun je meer vet verbranden gewoon wanneer je slaapt. Handig!

Tip 7: let op je kleding

Oké, met andere kleding heb je niet opeens minder buikvet, maar wanneer je kleding draagt die goed past, kan je buik een stuk minder groot lijken. Veel mensen proppen zichzelf in te kleine broeken, waardoor het buikvet over de rand van hun broek komt. Ook de keuze in truien en shirts kan erg bepalend zijn voor je figuur. Kies voor kleding die je goed staat, want hierdoor kan je soms maten kleiner lijken. Je straalt dan sowieso ook meer zelfvertrouwen uit en ook dit is belangrijk.

Wil je niet een plattere en strakkere buik voor even maar voor het leven? Neem dan in elke geval de adviezen uit de Strakke Buik Bijbel e-book ter harte! Mensen die jou voorgingen bleven langer op gewicht en raakten vet kwijt in plaats van spiermassa… Speciaal voor de lezers van deze site is er een kortingspagina>>

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.