Home Fitness 7 ideeën om buiten te sporten

7 ideeën om buiten te sporten

0

Wanneer het erg mooi weer is, is het natuurlijk ontzettend leuk om ook buiten te sporten. Je krijgt er veel meer energie van om buiten in beweging te komen en er zijn talloze manieren om buiten in bewegingen te komen die ontzettend leuk zijn. Wij geven je maar liefst zeven ideeën om buiten te sporten!

Wandelen en hardlopen

Wandelen en hardlopen zijn twee geweldige manieren om buiten in beweging te zijn. Je kunt een natuurgebied opzoeken en daar gaan wandelen, of juist lekker bij je in de buurt hardlopen. Er zijn ook speciale hardloopwedstrijden en wandeltochten waar je aan kunt deelnemer. Zowel hardlopen als wandelen zijn ontzettend goed voor je en je kunt hier dus eigenlijk niet de fout mee ingaan.

Stand up Paddling

Stand up Paddling, ook wel bekend als SUP is een relatief onbekende sport. Je staat dan op een board, en je peddelt door het water om je voort te bewegen. SUP kan in meren, vijvers en kanalen en je hebt er een fantastische workout aan. Je traint je spieren en werkt tegelijkertijd ook aan je balans.

Beachvolleybal

Beachvolleybal is een geweldige sport om te doen in de zomer. Door het losse zand waar je doorheen loopt, rent en springt, verbrand je ook nog eens extra calorieën. Het is een geweldige manier om flink in beweging te komen en na afloop kun je eventueel nog afkoelen in het water.

Skeeleren

Skeeleren kun je eigenlijk overal wel doen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een paar skeelers en een mooie locatie. Je kunt bijvoorbeeld vlakbij je huis gaan skeeleren. Met skeeleren gebruik je aardig wat spieren en daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Een goede manier dus om lekker in beweging te komen

Fietsen

Fietsen is gemakkelijk en zeker in ons land een fantastische manier om te bewegen. Je kunt een mooie route kiezen in een natuurgebied. In Nederland hebben we talloze fietsroutes die zeker de moeite waard zijn om eens te proberen.

Roeien

Roeien kan in de sportschool op een apparaat, maar het is veel leuker het water op te gaan en zelf te roeien. Door de weerstand van het water, kun je flink wat calorieën verbranden. Roeien kan alleen, maar ook in een team. In plaats van roeien, kun je ook kiezen voor kajakken of kanovaren.

Zwemmen

Zwemmen is een manier om al je spieren flink te trainen. Wanneer je gaat zwemmen, heb je een fullbody workout en verbrand je een berg calorieën. Zwemmen is daarnaast heel erg goed om stress tegen te gaan. En je hoeft er natuurlijk niet voor naar een binnenzwembad. Er zijn genoeg buitenzwembaden en meren waar je heerlijk kunt gaan zwemmen als het mooi weer is buiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.