Home 30 day challenges 8 Redenen om mee te doen met een 30 day challenge

8 Redenen om mee te doen met een 30 day challenge

0

Er zijn veel verschillende soorten 30 day challenges die je kunt doen. Maar waarom zou je er nou eigenlijk aan beginnen? Wij geven je 8 redenen om ook met te doen met een 30 day challenge.

30 day challenges

Een 30 day challenge is een uitdaging waarbij je dertig dagen lang elke dag een bepaalde oefening doet. Doorgaans begint het redelijk makkelijk en daarna wordt de lat steeds een beetje hoger gelegd. Veel mensen doen mee aan 30 day challenges. Waarom zou je mee moeten doen en welke voordelen zijn er zoal verboden aan de 30 day challenges? We geven je 8 voordelen!

Je daagt jezelf uit

Tijdens een 30 day challenge, daag je jezelf uit. Je zet je 30 dagen lang in. Het is een goede manier om echt eens ergens voor te gaan. Dor jezelf uit te dagen, verleg je grenzen en kom je tot de ontdekking dat je meer kan dan je eigenlijk vooraf had gedacht.

Een goed gevoel

Wanneer je een challenge hebt voltooid, voel je je na afloop fantastisch. Dit goede gevoel komt omdat je je dertig dagen lang hebt ingezet en dat is al een beloning op zich. Veel mensen voelen zich aan het einde van een challenge voldaan, omdat ze het volgehouden hebben.

Zelfbewuster met eten

Veel mensen die een 30 day challenge doen, merken dat ze bewuster worden van hun eetpatroon. Ze vinden het doodzonde om ongezond te eten in de periode dat ze een challenge doen en worden zich dus bewuster van de dingen die ze eten.

Het is gratis

Een 30 day challenge is gratis! Je kunt dit overal doen en je hebt er geen duur sportabonnement voor nodig. Voor sommige challenges heb je wel wat accessoires nodig, zoals een springtouw of een sportmatje, maar de kosten hiervan zijn niet hoog.

Het kan altijd en overal!

De meeste oefeningen van een 30 day challenge kun je overal doen. In je eigen woonkamer, in de sportschool, je tuin of heel ergens anders. Daarnaast bepaal je zelf op welk tijdstip je de challenge uitvoert. Ben jij actief in de ochtend of heb je juist ’s avonds wat extra tijd over? Je bepaalt het zelf!

Elkaar motiveren

Een 30 day challenge is nog leuker om samen met vrienden en kennissen te doen. Je kunt elkaar motiveren en zo nog beter het gewenste resultaat bereiken. Daarbij kan het de band versterken die je met je vrienden hebt, omdat je samen ergens voor gaat en iets probeert te bereiken.

Het is een begin van een gezonde levensstijl

Een 30 day challenge kan het begin zijn van een nieuwe, gezonde levensstijl. Misschien ben je erachter gekomen dat sporten en bewegen toch wel leuker is dan je had gedacht. Of misschien heb je ontdekt dat je meer kan dan je dacht. Dit kan het begin zijn van een verbeterde levensstijl en nieuwe motivatie om door te blijven gaan.

Je kunt afvallen en strakker worden

Belangrijk is goed om te weten dat een 30 day challenge echt niet zorgt voor kilo’s lichaamsgewicht dat je kwijt raakt, maar een feit is wel dat je na 30 dagen wel degelijk resultaat zult zien. Dit is al helemaal het geval wanneer je ook nog eens goed op je eten let en nog wat extra Maak eens foto’s voordat je begint met een challenge en doe dit aan het einde nog eens. Zie je verschil?

wat is jouw voornaamste reden om mee te doen met een 30 day challenge? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.