Home Afvallen Afvallen met citroen – citroensap helpt?

Afvallen met citroen – citroensap helpt?

0

Kun je afvallen met citroen? Het is een vraag die veel mensen stellen. Citroen zou goed zijn voor de afvoer van vet. Maar is dit eigenlijk wel waar? Zoals ongetwijfeld wel bekend is, zijn er erg veel fabels als het gaat om afvallen. Hoe zit dit met afvallen met citroen?

Afvallen met citroen

Is het echt waar dat je kunt afvallen met citroen? De citroen wordt doorgaans gezien als een powerfruit. Andere powerfruits zijn bijvoorbeeld de Acai-bes en de Grapefruit. Powerfruits zijn vruchten die veel goede stoffen bevatten. Ook citroenen zijn dus een powerfruit en de vrucht heeft een reinigende werking. Omdat citroenen zuur zijn, zal het eten veel sneller verteren en wordt je lichaam goed gereinigd. Citroen heeft daarbij ook nog eens een zeer positieve werking op je darmen. Deze worden gereinigd, waardoor de ontlasting makkelijker zal gaan. Wie regelmatig citroensap toevoegt aan zijn of haar dieet, zal een snellere stofwisseling krijgen en dit is ook zeer goed om extra kilo’s kwijt te raken.

Hoe de citroen eten?

Het is natuurlijk niet de bedoeling om een pure citroen te eten. Dit smaakt niet lekker en houd je natuurlijk ook helemaal niet vol. In plaats daarvan kun je het sap beter gebruiken. Doe het sap bijvoorbeeld in de thee of het water. Ook kun je het goed gebruiken voor in een dressing voor de sla. Of doe wat citroensap door bijvoorbeeld de pastasaus. Er is ontzettend veel te bedenken met citroen.

Hoe veel citroenen om af te vallen?

Gebruik citroenen met mate. Het is nergens voor nodig om meteen meerdere citroenen per dag te eten. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor je tanden en daarbij zal je niet direct kilo’s afvallen door overmatig gebruik van citroenen. Overdrijf dus niet.

Citroendieet

In Amerika is het citroendieet ontzettend populair. Het dieet houdt in dat je een paar dagen lang niks eet en alleen maar water drinkt met citroensap erin. Vooral veel Hollywood-sterren zweren bij dit dieet. Echt bepaald gezond is dit dieet echter niet te noemen. Het valt namelijk onder een crashdieet en dit is juist heel erg slecht voor je lichaam.

Citroensapcapsules

Om geen last te hebben van de zure citroen kun je er ook voor kiezen om citroensapcapsules aan te schaffen. Deze zijn te verkrijgen bij drogisterijen. Lees wel altijd de bijsluiter goed.

TIP! Citroencapsules bestel je goedkoop bij de Online Drogist! Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen van vandaag >>

Citroen en afvallen

Citroen kan zeker helpen bij het afvallen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat citroen niet zomaar een wondermiddel is. Om af te vallen kun je citroen wel gebruiken als een hulpmiddel. Zorg vooral dat je gezond eet en voldoende beweegt. Dit is van groot belang wanneer je overtollige kilo’s kwijt wilt raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.