Home Afvallen Afvallen met een virtuele maagband

Afvallen met een virtuele maagband

2

 Een virtuele maagband? Wat is dat nou weer? Het betekent dat je niet echt een maagband krijgt, maar dat je wel de illusie wordt gegeven dat je een maagband operatie hebt ondergaan. Het wordt gezien als een manier om gemakkelijk af te vallen. Dit wordt gedaan tijdens hypnotherapie. Kun je hier werkelijk mee afvallen en wat is het precies?

Wat is een maagband?

Een maagband noemen we ook wel een gastric banding of een lapband genoemd. Het is een operatie waarbij een soort ballon aangebracht aan het einde van de slokdarm. Hierdoor wordt de maag verkleind en kun je dus minder eten. Je zult minder snel vol zitten. Om een operatie voor een maagband te kunnen krijgen, moet je wel voldoen aan verschillende voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld wel een BMI van minstens 40 hebben. Ook moet je een zeer uitgebreid traject door. Een voordeel is dat mensen daadwerkelijk flink kunnen afvallen met behulp van een maagband, maar een nadeel is dat het wel een operatie is en dat hier altijd risico’s aan vast kunnen zitten.

Een virtuele maagband

In plaats van daadwerkelijk een maagband te laten plaatsen, zou je ook kunnen overwegen om een virtuele maagband te nemen. Dit is geen echte maagband. In plaats daarvan krijg je door een gespecialiseerde hypnotherapeut het idee in je hoofd geprent dat je een maagband hebt. Je reageert dan op dezelfde manier als wanneer je werkelijk een operatie hebt gehad: je zit veel sneller vol en je eet daardoor dus veel minder. Hierdoor kun je gemakkelijk afvallen. Er zijn meerdere sessies, waarin doorgaans in de eerste sessie wordt gekeken naar je doelen en je streven. Daarna wordt de virtuele maagband geplaatst. In latere sessies worden nog meer eetgewoontes aangepast en worden ook beweeggewoontes aangepakt.

Hoe is de virtuele maagband ontstaan?

De virtuele maagband is ontwikkeld door Sheila Granger. Dit is een gerenomeerde hypnotherapeute die de training aanbiedt voor andere therapeuten om dezelfde tactieken toe te passen. In een mum van tijd werd de virtuele maagband steeds populairder. De therapie wordt al in landen als Amerika, Australië, Canada, België en Nederland. Voor zo’n 350 euro (oktober 2016) kan een cursus worden gevolgd om ook de virtuele maagband bij mensen te kunnen plaatsen. In Engeland is er al een samenwerking aangegaan tussen het Ministerie van Gezondheid en Sheila Granger.

Is het niet gevaarlijk?

Hypnotherapie is absoluut niet gevaarlijk. De hypnotherapeut zal alleen maar een idee in je geest plaatsen, waar je daarna naar gaat leven. De focus zal hierbij niet liggen op een ongezond eetpatroon, maar je zal juist verstandigere en betere keuzes maken. Alles zal daarnaast in overleg met je gaan, zodat je je veilig voelt en weet waar je aan toe bent. Let overigens wel altijd goed op of de therapeute is gecertificeerd, zo weet je of je te maken hebt met iemand die verstand van zaken heeft. Een groot voordeel is dat er bij een virtuele maagband niet in je lichaam wordt gesneden en je op deze manier geen lichamelijke complicaties kunt oplopen.
 

Kun je er werkelijk mee afvallen?

Meer dan tachtig procent van de mensen die een virtuele maagband heeft gekregen, vallen er blijvend mee af. De meeste mensen vallen de eerste weken ongeveer 1 tot 2 kilo af en daarna raken ze wekelijks gemiddeld een kilo kwijt. Bij sommige mensen slaat de virtuele maagband niet direct aan. Het kan zijn dat dit dan in een latere sessie pas lukt.

Wordt het vergoed door de zorgverzekering?

Hypnotherapie wordt gezien als een alternatieve therapie. Dit valt in 2022 sowieso niet onder de basisverzekering. Bij sommige verzekeraars wordt hypnotherapie wel vergoed bij een aanvullende verzekering. Let dan echter wel goed op: vaak worden alleen hypnotherapeuten die bij de NBVH zijn aangesloten vergoed via de zorgverzekering. En ook dan gaat het doorgaans om een bepaald bedrag per sessie en zul je nog steeds zelf mee moeten betalen. Houd dit goed in je achterhoofd.

Vrijblijvend gesprek aangaan

Voor een virtuele maagband kun je altijd een vrijblijvend gesprek aangaan met een erkende hypnotherapeut bij jou in de buurt. Een introductiegesprek is in de meeste gevallen vrijblijvend en je hebt er de mogelijkheden om al je vragen te stellen. Je kunt dan altijd nog bepalen wat je hiermee wilt.

Tot slot

Een maagband is een rigoureuze stap. Misschien zijn er ook wel andere mogelijkheden? Begin eens met gezonder eten; VOEDEN IN PLAATS VAN VULLEN! Het is mega belangrijk om gezond te eten maar niet te veel! Dit in combinatie met voldoende beweging (dat je metabolisme en vetverbranding stimuleert) kun je fantastische resultaten behalen.

TIP! De Fitcooking Transformatie Formule helpt jou naar een betere gezondheid, meer energie en een beter figuur. In 12 weken ga je overtollig vet verliezen en dat er vervolgens ook AF houden!

2 REACTIES

  1. Dit klinkt ontzettend interessant. Een virtuele maagband is echt wel iets dat ik zou willen proberen. Afvallen gaat bij mij heel moeilijk en misschien is dit net dat wat ik nodig heb 🙂

    • Heb je dit inmiddels al geprobeerd? De basis van afvallen blijft toch een combinatie van sporten en goed en gezond eten. Begin eens met een lichaamsanalyse zodat je weet wat je caloriebehoefte is. Ga dan eens bijhouden ( 2 weken) wat je werkelijk eet en drink. Vergelijk datgene wat je binnen krijgt met wat je binnen zou moeten krijgen. Dit geeft je al veel inzicht! Als je meer vragen hebt horen wij dat graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.