Home Afvallen 5 mega voordelen van het Soepdieet (+recept)

5 mega voordelen van het Soepdieet (+recept)

0

Het soepdieet is een van de meest Nederlandse diëten van dit moment.

Bij het soepdieet draait het, zoals de naam al zegt, maar om één ding: het eten van soep. En dat heeft een groot gevolg voor jouw lichaamsgewicht, want je kunt op deze manier zeer gemakkelijk afvallen.

En daar hangen natuurlijk allerlei voordelen aan vast, zoals het bereiken van het streefgewicht dat je al tijden probeert te bereiken.

Het soepdieet heeft daarbij ook tot gevolg dat jij een stuk gezonder wordt. En dit is vooral te danken aan de ingrediënten die in de soepen zijn verwerkt.

Lees er dus alles over in dit artikel, want wij geven jou 5 manieren waarmee jij kunt afvallen dankzij het soepdieet. Zo kun jij gelijk zien of dit dieet een ideaal dieet voor jou is en of dit dieet de weg is die jij nodig hebt om mooie cijfers op de weegschaal te bereiken.

#1: Soepen zijn caloriearm

Als je een een eigen soep maakt dan kun je ervan uitgaan dat deze erg arm is aan calorieën. Hierbij kijken we naar de ingrediënten van de soep, welke voornamelijk uit vocht bestaan. En zoals iedereen weet, is vocht caloriearm.

Daarbij komt dat jouw lichaam harder gaat werken om al dit vocht door het lichaam te werken, en daar wordt ook nog eens extra energie bij verbrand.

Kortom: soep zorgt ervoor dat jouw lichaam meer energie gaat verbranden en dat jij hierdoor een aanzienlijke hoeveelheid kilo’s verliest.

Daarbij zijn de andere ingrediënten van soep ook caloriearm. Er zijn inmiddels meer dan 50 verschillende soepen die goed binnen het soepdieet passen, en iedere soep vereist weer andere ingrediënten. Je kunt het bij het soepdieet dus ook zo lekker maken als jij zelf wilt, want jij hebt helemaal zelf in de hand wat er in de soep zit.

#2: De ingrediënten zijn erg gezond

Om vet te verbranden heeft het lichaam voldoende voedingsstoffen nodig. Je wilt tenslotte dat jouw lichaam gedurende de dag goed functioneert, en dat kan alleen als jij voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Om te zorgen dat je iedere dag een gezonde hoeveelheid binnenkrijgt, is het onder andere van belang dat je de juiste groenten binnenkrijgt. Omdat de soepen uit het soepdieet voornamelijk uit water en groenten bestaan, is dit helemaal niet lastig. En zo wordt het een stuk eenvoudiger om gezonder te worden, en om hierdoor ook nog eens extra vet te verbranden.

#3: Een soep bereiden = calorieën verbranden!

Eerlijk is eerlijk: het maken van een soep dat binnen het soepdieet past is absoluut niet gemakkelijk. Het kost aardig wat tijd om een lekkere soep samen te stellen. En dat is mooi, want op deze manier verbrand je ook nog eens veel energie tijdens het bereiden van een soep.

Het is dus erg voordelig om lang in de keuken te staan, want je verbrandt op deze manier veel calorieën. En als je dan eenmaal energie aan het verbranden bent, en jouw lichaam snel door de ingenomen calorieën heen is, ga je vanzelf vet verbranden. Op deze manier kom jij steeds dichter bij het streefgewicht dat jij voor jezelf hebt opgesteld.

#4: De eiwitten zijn erg belangrijk

Soep bestaat niet alleen uit groenten, je kunt er ook allerlei soorten vlees aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan lekkere stukken kip of gehaktballetjes. Dit vleessoort zit boordevol eiwitten, en deze zijn nodig om jou gedurende de dag een lekker en gevuld gevoel te geven.

Zo kun je voorkomen dat je gedurende de dag een vervelend hongergevoel hebt, waardoor je misschien overgaat tot het eten van allerlei ongezonde tussendoortjes en andere snacks. En zo voorkom jij ook dat jij onnodig veel suikers binnenkrijgt en op deze manier nog meer afvallen. Het soepdieet is dus ideaal als je op dit moment kampt met een vervelend hongergevoel.

#5: Je hoeft maar weinig te koken

Het bereiden van een pan soep kost redelijk wat tijd, maar als je de soep eenmaal klaar hebt dan hoef je enkele dagen niet meer te koken. En dat heeft natuurlijk allerlei voordelen, waaronder het feit dat je minder vaak in de keuken staat.

Nu heb je dus voldoende tijd om lekker naar de sportschool te gaan of gewoon bij jou in de buurt een rondje te gaan hardlopen. En op deze manier zorg je er ook weer voor dat je nog meer zult afvallen.

Uiteindelijk heb je zo een perfect systeem om te zorgen dat jij het streefgewicht bereikt en dat je eindelijk dat lichaam krijgt waar je al zo lang naar uitkijkt.

Start vandaag het met soepdieet

Als je enkele recepten voor lekkere soepen hebt dan is het helemaal niet lastig om vandaag al te starten met het soepdieet. Het is een bijzonder eenvoudig dieet dat er ook nog eens voor zorgt dat je veel overtollige kilo’s verliest. Zoek dus een aantal goede soep recepten met groenten en vlees op en zorg er zo voor dat jij snel jouw gewenste gewicht zult bereiken!

Slanker, strakker en fitter met de TRANSFORMATIE SUCCESFORMULE van Fitcooking.nl. Stop NU met verspillen van jouw kostbare tijd, energie en geld!

Start jouw lichaamstransformatie NU en maak een einde aan je frustratie en wanhoop… Wij weten wat werk. Nu ben jij aan de beurt!

Start jouw transformatie HIER >>

Wat is het soepdieet en hoe werkt het?

Het soepdieet is geen gewoon dieet. Het soepdieet valt onder de categorie van crashdiëten. Dat komt omdat de inname van calorieën beperkt blijft tot 1000 calorieën of minder.

Je kunt hiermee in korte tijd veel kilo’s verliezen. Daarentegen is het volgen van een crashdieet heel slecht en ongezond.

Van oorsprong is het soepdieet waarschijnlijk een ziekenhuisdieet wat is ontstaan in de jaren 50. Dit dieet werd gebruikt om mensen – voorafgaand aan een operatie –  in korte tijd snel te laten afvallen.

Hoe werkt het soepdieet?

Het soepdieet is eigenlijk vrij simpel. Gedurende de dag eet je vrijwel alleen vers gemaakte soep als hoofdbestand. Aanvullend mag je een aantal extra dingen eten om toch voldoende energie uit voeding te kunnen halen.

Op deze manier krijg je per dag tussen de 800 en 1000 calorieën binnen. Eigenlijk veel te weinig, maar het is niet voor niets een crashdieet.

De gedachte achter het soepdieet is natuurlijk dat je in korte tijd veel vetten gaat verbranden en kilo’s verliest. Een slanker en strakker lichaam dus. Helaas gebeurt het tegenovergestelde.

Het crashdieet zorgt ervoor dat je voornamelijk vocht verliest en spiermassa afbreekt. En dat wil je juist niet!

Mijn ervaringen met het soepdieet

Het soepdieet is lastig vol te houden. Ook al duurt het dit dieet maar 7 dagen. Ik had het wel gehad na 3 dagen soep.

Ik merkte dat mijn lichaam veel te kort calorieën binnen kreeg. Met een kantoorbaan en weinig sporten kun je dat nog wel uitzingen. Maar ik sport regelmatig zeer intensief en begon daardoor tussendoor en ’s avonds te snaaien. Ook merkte ik dat ik tijdens het sporten minder energie had en mij eerder uitgeput voelde.

Op een gegeven moment was ik helemaal klaar moet het soepdieet. Daardoor begon ik flink te snaaien, hoewel ik weet dat dit niet goed is. Eenmaal over de schreef, is eigenlijk alles goed…

Hieruit blijkt dat teveel nooit goed is. Het soepdieet is namelijk prima vol te houden wanneer één maaltijd vervangen is door soep. Of dat voldoende aanvullende producten zijn toegestaan.

Hierover gesproken: er zijn een aantal voedingsmiddelen die niet zijn toegestaan bij het soepdieet. Denk aan dieetdrankjes, frisdranken, alcohol en brood.

Water, koffie en thee zijn wel toegestaan.

Het soepdieet weekplan

Het soepdieet duurt 7 dagen. Je volgt een weekplan voor 7 dagen. Daarna stop je voor minimaal een week voordat je eventueel weer het soepdieet voor een week gaat volgen.

Een pauze is erg belangrijk. Je lichaam heeft namelijk een week lang in crashmodus geleefd. Je hebt voortdurend een calorietekort gehad en waarschijnlijk ook tekort essentiële voedingsstoffen binnen gekregen. 

Geef je lichaam de tijd om weer te herstellen zodat je ook weer een “normale rustmetabolisme” krijgt. Je lichaam is van streek en de situatie moet weer genormaliseerd worden.

Waaruit bestaat het soepdieet weekplan?

Hoewel je veel soep eet, is er toch enige variatie zodat je het soepdieet misschien toch kunt volhouden. Daar gaan we.

Soepdieet – Dag 1

We gaan er meteen vol in. Eet alle maaltijden voornamelijk soep. Als aanvulling mag je fruit eten. Bananen liever niet. Je wilt namelijk laag in calorieën blijven.

Soepdieet – Dag 2

Ook vandaag is het hoofdbestanddeel soep. Maar daarnaast mag je nu ook verse groenten eten. Mais, erwten en bonen laat je staan. Je eet dus geen fruit vandaag.

Wel is het toegestaan om bij het diner één aardappel te eten. Kook deze of doe deze in de oven. Laat het schil er bij voorkeur op zitten!

Nogmaals: op alle dagen ma je onbeperkt koffie, thee en water drinken. Gebruik dan geen suiker en melk!

Soepdieet – Dag 3

Op dag drie van het soepdieet eten we alleen soep, groeten en fruit. We drinken daarbij nog steeds alleen maar koffie, thee en water.

Soepdieet – Dag 4

Vandaag een iets andere dag. Naast de soep mag je vandaag iets meer. Je gaat wat meer vetten en koolhydraten eten.

Wat mag je vandaag extra? Welnu, naast ongelimiteerd soep mag je ook afgeroomde melk en bananen eten. Het is toegestaan om maximaal 8 bananen te eten. Bananen zorgen ervoor dat je minder trek hebt in zoetigheid. Dit komt door potassium (kalium) in banaan, samen met koolhydraten en calcium. 

Probeer te variëren met banaan! Omdat je ook melk mag, ligt het voor de hand om een lekkere milkshake te maken!

Drink vandaag zoveel mogelijk gefilterd water en laat de koffie en thee zoveel als kan staan.

Soepdieet – Dag 5

Vandaag wordt iets gemakkelijker. Als aanvulling mag je vandaag tot 450 gram vlees of vis eten en 6 tomaten. Maar eet minimaal één maaltijd alleen maar soep!

Bij voorkeur eet je kip omdat rood vlees toch meer vet bevat.

Ook vandaag drink je voornamelijk water. Met minimaal zo’n 8 glazen om je lichaam voldoende te hydrateren en te zuiveren. Natuurlijk mag je ook een kop koffie of een kop thee. Maar met mate!

Soepdieet – Dag 6

Vandaag wordt weer genieten. Je mag de soep vandaag combineren met groenten en rundvlees. Geen beperkingen! Maar eet je vlees altijd in combinatie met groeten! Dan verteer je de maaltijd beter! Vandaag geen aardappelen, banaan of andere extra’s.

Drink daarnaast voldoende water. Een kop koffie of thee mag ook.

Soepdieet – Dag 7

Naast de soep mag je vandaag groeten, fruitsap en zilvervliesrijst eten. Drink ook vandaag weer voldoende water! Zorg voor minimaal 1 maaltijd dat voornamelijk uit soep bestaat!

Het soepdieet recept

Het soepdieet kwam tot stand op basis van het volgende recept:

  • 6 grote uien
  • 1 witte kool
  • 1 bos soepselderij
  • 3 groene paprika’s
  • 3 grote tomaten
  • 4 wortelen
  • 1 pak soepmix

Aan dit basisrecept kun je eventueel nog een bouillonblokje toevoegen of wat kruiden zoals sojasaus, peper, oregano, peterselie, knoflook of rozemarijn. Probeer het gebruik van zout tot een minimum te beperken.

Witte kool is te vervangen door andere groenten. Gebruik dan broccoli of spruitjes.

Om toch voldoende eiwitten binnen te krijgen kun je ervoor kiezen om ter aanvulling een eiwitshake te nemen.

Belangrijk: Je mag de hele week soep eten dat is gemaakt van verse producten. Je kunt hierbij afwisselen waar en wanneer je wilt. Zolang de soep maar is gemaakt van verse ingrediënten. Gebruik in geen geval soep uit pak of blik!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.