Home Afvallen Wil Je Afvallen? Tips Om Sneller Je Streefgewicht Te Bereiken

Wil Je Afvallen? Tips Om Sneller Je Streefgewicht Te Bereiken

0

Afvallen is allang niet meer zo moeilijk als jarenlang is gedacht. Het is vandaag de dag erg eenvoudig om te zorgen dat jij snel kunt afvallen. Tips en tricks zijn er inmiddels voldoende, dus het is alleen noodzaak dat je zorgt dat je op de hoogte bent van alle middelen die je kunt gebruiken om jouw streefgewicht te bereiken.

Zo kun je bijvoorbeeld vaker gaan sporten, maar is het belangrijk om te weten wat voor soort sporten je moet uitvoeren om te zorgen dat je gaat afvallen. Tips bij voeding en sporten zijn er voldoende, en wij delen deze graag met jou. Daarom lees je in dit artikel meerdere adviezen die zullen helpen om sneller de overtollige kilo’s kwijt te raken en om zo te zorgen dat je niet langer te maken hebt met overgewicht.

 

Tip 1: Afvallen begint bij jezelf

Je hebt helemaal zelf in de hand hoe succesvol het de komende tijd gaat worden. Als je echt graag wilt afvallen dan is het belangrijk om hier een sterke wilskracht voor te ontwikkelen. Wanneer je iedere week toch een dag hebt waarop je allerlei suikerrijke voeding eet dan gaat het niet lukken om jouw streefgewicht te bereiken. Stel jezelf daarom volledig in de stemming om er alles aan te doen om te zorgen dat de kilo’s er vanaf vliegen.

En dat is niet zo eenvoudig als jij wellicht denkt. Je zult je de komende maanden aan een streng dieet moeten houden waarbij het onder andere noodzakelijk is dat je nee zegt tegen allerlei verleidingen. Als iemand langskomt en koekjes meeneemt dan zul je die moeten afslaan, hoe onbeleefd het ook klinkt. Want het draait uiteindelijk maar om één ding: dat jij die overtollige kilo’s gaat kwijtraken.

 

Tip 2: Leer gezonder te eten

Een onderdeel van afvallen is leren om de juiste voeding te eten. Het draait allang niet meer om het tellen van calorieën, vandaag de dag is het een stuk belangrijker om te kijken welke stoffen er in de voeding zitten die jij gaat eten. Als je eenmaal doorhebt wat wel en niet goed is om te eten dan wordt het ook een stuk gemakkelijker om te zorgen dat je op zeer eenvoudige wijze gewicht verliest.

Kijk bijvoorbeeld naar voeding zoals avocado en zalm. Deze voeding bevat allerlei goede vetten die nodig zijn voor onze hersenen. Naarmate we meer van deze voeding nuttigen, wordt het gemakkelijker om gezond te blijven en gaan jouw organen steeds beter werken. En dat is exact de basis die nodig is om te zorgen dat jij een gezond voedingspatroon opzet waarbij alles om gewichtsverlies draait.

 

Tip 3: Maak altijd jouw eigen maaltijden

Het wordt steeds gemakkelijker om even de smartphone erbij te pakken en snel een lekkere maaltijd te bereiden. Of toch even voor die magnetronmaaltijd uit de supermarkt te kiezen. Maar dit zijn nu net de keuzes die je beter niet kunt maken. Je kunt in plaats daarvan beter jouw eigen maaltijden bereiden, omdat jij dan altijd in de hand hebt wat jij aan voeding binnenkrijgt. Als je zelf een goede zalm kunt bereiden dan zul je eerder bereid zijn om even een half uur in de keuken te staan en een lekker gerecht samen te stellen.

En dit geldt natuurlijk niet alleen voor de avondmaaltijd. Je kunt beter een eigen vers gemaakte salade mee naar werk nemen dan kiezen voor twee broodjes kroket uit de kantine. Naarmate je steeds beter leert hoe je voeding moet bereiden, zul je ook steeds gemakkelijker een snelle maaltijd maken. En daar pluk jij uiteindelijk de vruchten van, want het helpt aanzienlijk bij het verliezen van gewicht.

 

Tip 4: Houd je aan een specifiek voedingspatroon

Het is handig om voor jezelf bepaalde richtlijnen op te stellen. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om door te zetten. Als je weet dat je helemaal geen koekjes en snoep eet dan zul je sneller nee zeggen tegen alle lekkernijen die gedurende de dag worden aangeboden. En dan kies je er een keer niet voor om toch een stukje appeltaart met slagroom bij de koffie te nemen, of om zaterdagavond toch even op de bank te gaan liggen met een lekkere zak chips.

Maak het voor jezelf daarom een stuk gemakkelijker en stel een gestructureerd voedingspatroon op. Zo kun je op een gemakkelijke manier afvallen en heb je er uiteindelijk geen problemen mee om dat streefgewicht te bereiken.

 

Tip 5: Bedenk een streefgewicht

En dan de laatste tip: houd voor jezelf een bepaald streefgewicht in gedachte. Je wilt natuurlijk een aantal kilo’s verliezen, maar het wordt een stuk gemakkelijker als je voor jezelf een doel hebt met betrekking tot het aantal kilo’s dat je moet verliezen. Als je nu al weet dat je ongeveer 75 kilo wilt wegen dan is het goed om hier een doel van te maken. Zo zet jij alles op alles om dat doel uiteindelijk te bereiken.

Stel voor jezelf dus een goed doel op en loop hierbij niet te hard van stapel. Het is gemakkelijk om te denken dat je 5 kilo in een maand kunt verliezen, maar dit is niet een realistisch doel. Daarbij kamp je dan ook met het probleem dat dit helemaal niet gezond is, waardoor jouw gezondheid flink achteruitgaat en je hierdoor minder snel zult afvallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.