Home Afvallen Afvallen: waarom is water drinken belangrijk?

Afvallen: waarom is water drinken belangrijk?

0

Er wordt altijd geadviseerd om water te drinken wanneer je wilt afvallen. Maar waarom eigenlijk? Wat maak water zo’n ontzettend goede keuze? Het is gezond, maar wat zijn de precieze voordelen nou eigenlijk? Wij leggen het je uit!

Water bevat geen calorieën

Een goede reden om water te drinken, is dat er geen calorieën in zitten. Dat betekent dat je het veilig kunt drinken. Wanneer je in plaats van water kiest voor frisdrank of alcohol, zijn dit juist een hoop lege calorieën en wordt het afvallen een stuk lastiger.

Water reinigt het lichaam

Water is een ideale manier om je lichaam te reinigen. Een ideale detox dus, waar je eigenlijk vrij weinig voor hoeft te doen, enkel water drinken. Het lichaam reinigen kan helpen met het afvallen, omdat je alle giftige en slechte stoffen kwijtraakt. Hoe meer je andere dranken vervangt voor water, hoe beter dit dus voor je lichaam is en hoe gemakkelijker je de verkeerde stoffen uit je lichaam krijgt. Overigens is brandnetelthee ook erg goed.

Vol gevoel

Water geeft je een voller gevoel. Wanneer je voldoende water drinkt, zul je merken dat de lekkere, ongezonde trek, ook minder wordt. Mensen die vlak voor het eten één of twee glazen water drinken, zitten voller tijdens het eten en scheppen het bord daardoor minder vol. Ook ongezonde snacks tussendoor worden minder gegeten wanneer er genoeg water wordt gedronken. Je maag is immers gevuld met water, maar ook belangrijk om te weten: vaak herkennen we het verschil niet tussen honger en dorst. We grijpen dan naar iets te eten, terwijl we eigenlijk dorst hebben. Voldoende drinken is dus echt heel belangrijk!

Hoe veel kun je met water afvallen?

Hoe veel gewicht je met water drinken kan afvallen is vooral afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht, lengte en levensstijl. Wanneer je voldoende drinkt en er ook voor kiest om ongezonde drankjes te vervangen met water, dan moet het zeker mogelijk zijn een halve kilo tot een kilo per week af te vallen.

Tips om meer water te drinken

Vul een bidon of waterflesje met water en houd deze bij je. Vul deze fles vier of vijf keer per dag bij en neem geregeld een slok. Dit maakt het al makkelijker om bij te houden hoeveel je hebt gedronken. Je kunt je water ook een smaakje geven. Doe er wat citroensap, sinaasappelsap, munt of gember in. Zo krijg je ook meteen extra vitamines binnen en heeft het water een lekker smaakje, zonder dat je meteen allerlei suikers toevoegt.

Als laatste kun je het water drinken ook opbouwen. Het moet een gewoonte worden. Vervang bijvoorbeeld een glas drinken per dag voor water en bouw dit langzaam op. Op deze manier kun je ook makkelijker meer water drinken dan voorheen.

TIP! Vind je voldoende water drinken lastig? Doe dan eens de 30day waterchallenge! Klik HIER voor meer informatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.