Home Afvallen Atkins Dieet: In 4 Fases Gewicht Verliezen

Atkins Dieet: In 4 Fases Gewicht Verliezen

0

Al meer dan 20 jaar geleden ontwikkelde Dr. Atkins zijn eigen dieet: het Dr. Atkins-dieet. In dit dieet draait alles om de 4 fases. Welke 4 fasen dat zijn en hoe jij daarmee gewicht gaat verliezen lees je in deze blogpost.

Met het Atkins dieet kun je op een zeer gestructureerde manier afvallen en zo gemakkelijk jouw streefgewicht bereiken. Het is belangrijk om op een goede manier aan een beter lichaam te werken, en zowel het dieet als de producten van Dr. Atkins helpen hierbij. Zo wordt het nog gemakkelijker om het lichaam te krijgen dat je al tijden wilt.

De 4 fases van het Atkins-dieet spelen in op de periodes die nodig zijn om jouw streefgewicht te bereiken. Het is niet gemakkelijk om in zeer korte tijd te zorgen dat jouw streefgewicht steeds dichterbij komt. Dus als je hier een mooie richtlijn bij hebt en een goed plan voor kunt opstellen dan wordt het nog eenvoudiger om te zorgen dat je de overtollige kilo’s er van af laat vliegen. Wij vertellen jou in dit artikel meer over de 4 belangrijke fases van het Atkins-dieet.

 

Atkins dieet Fase 1: de Startfase

Het is nog maar het begin en je moet hierbij natuurlijk een ideale start maken. Daar ga je met het Atkins-dieet dan ook gelijk voor zorgen. Dankzij de Startfase wordt het erg gemakkelijk om een duidelijke basis voor het dieet te leggen. Tijdens deze fase zorg je ervoor dat jouw lichaam zich steeds beter kan ontwikkelen en dat het op deze manier goed went aan de nieuwe voeding die je binnenkrijgt. Het werkt erg simpel: door enkele weken streng naar het voedingspatroon van het Atkins-dieet te kijken, wordt het gemakkelijker om de andere fases door te zetten.

Het lichaam moet altijd even wennen aan een nieuwe voedingspatroon, en dat geldt ook voor het Atkins-dieet. TIjdens de Startfase is dit ook het belangrijkste punt: je zorgt ervoor dat jouw lichaam zich ververst en dat het leert om te gaan met de voeding die je binnenkrijgt.

Tijdens de eerste fase van het Atkins-dieet verlaag je onder andere de hoeveelheid suikers die je gedurende de dag binnenkrijgt. Het Nederlandse dieet bevat te veel suikers, en daar gaat deze fase verandering in brengen. Zo mag je tijdens de eerste fase van het Atkins-dieet maximaal 20 gram suikers per dag, en kun je op deze manier zorgen dat jouw lichaam er content mee is dat er aanzienlijk minder suikers binnenkomen.

Toe aan een dieet met minder suikers? Vraag hier het gratis weekmenu aan!
GRATIS WEEKMENU AANVRAGEN >>

Atkins dieet Fase 2: Gewichtsverlies

Na enkele weken start de volgende fase: gewichtsverlies. Tijdens de eerste weken heb jij jouw lichaam laten wennen aan het nieuwe voedingspatroon, en het is nu tijd om dit actief door te zetten. Nu je minder suikers binnen krijgt, heeft het lichaam geleerd om de energie uit andere voedingsstoffen te halen. En hierbij geldt bijvoorbeeld dat je veel energie uit eiwitten binnenkrijgt.

De tweede fase van het Atkins-dieet duurt zo lang dat het nodig is om jouw overtollige kilo’s te verliezen. Het ligt er dus aan hoeveel kilo’s jij moet verliezen, en het kan enkele maanden duren voordat je echt helemaal klaar bent met dit dieet. Dit resulteert er uiteindelijk wel in dat je op een goede manier kunt zorgen dat je steeds meer gewicht verliest.

Tijdens de tweede fase van het Atkins-dieet zul je wat meer suiker kunnen eten. Dit ligt in de eerste week al op 25 gram suikers per dag, en wordt iedere week nog eens met 5 gram per dag verhoogt. Zo mag je in week 2 van de tweede fase 30 gram suikers per dag en in week 3 35 gram suikers per dag.

Verlies gemakkelijk overtollige kilo’s met de Afslankreceptenbijbel! Extra bonussen alleen via onze kortingspagina! Bekijk hier de Strakke Buik Bijbel kortingspagina >>

Atkins dieet Fase 3: Bijna op gewicht

Naarmate je fase 2 steeds verder doorzet zul je ook steeds dichter bij jouw streefgewicht komen. En dat betekent onder andere dat je ervoor moet zorgen dat jouw lichaam weer langzaam aan nieuwe voeding gaat wennen. Je hebt je lange tijd streng aan de richtlijnen van het Atkins-dieet gehouden en moet er nu voor zorgen dat de overtollige kilo’s er niet weer zomaar bij kunnen komen.

Dit houdt onder andere in dat je de hoeveelheid suikers die je per dag binnenkrijgt niet langer verhoogt. Als je tijdens fase 2 eindigt op 80 gram suikers per dag dan zul je dit tijdens de derde fase nog verder doorzetten. Houd er dus rekening mee dat je de voeding van de tweede fase maar lichtelijk zult aanpassen en dat je dit voedingspatroon nog voor een redelijke tijd moet doorzetten.

Als je eenmaal jouw streefgewicht hebt bereikt dan is het tijd om voor de vierde fase van het Atkins-dieet te gaan.

 

Atkins dieet fase 4: op gewicht blijven

Het is mooi dat je eindelijk het streefgewicht hebt bereikt, maar het is nu belangrijk dat jij ervoor zorgt dat jij ook gewoon op gewicht kunt blijven. En dat vereist onder andere dat je goed oplet wat je allemaal aan voeding binnenkrijgt. Het Atkins-dieet is vanaf nu niet langer een specifiek dieet, en het wordt nu een echte levensstijl: je zult de komende jaren uitsluitend de voeding uit het Atkins-dieet nuttigen om te zorgen dat jij op gewicht blijft.

Bij de meeste mensen duurt de vierde fase van het Atkins-dieet iets langer dan een jaar. Uit onderzoek blijkt dat het lichaam na ruim een jaar gewend is geraakt aan het nieuwe gewicht en dat het niet langer de behoefte heeft om weer nieuwe kilo’s op te slaan. Je kunt hier dus ongeveer een jaar mee verder en zo zorgen dat het gewicht er niet weer aankomt.

Op gewicht blijven zonder jojoën? Dat kan met de Afslankreceptenbijbel! Bekijk hieronder het onderzoek van mensen die de Afslankreceptenbijbel kochten en de adviezen en menu’s opvolgden!

Respondenten Afslank Receptenbijbel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.