Home Motivatie Ben jij blij met je lichaam?

Ben jij blij met je lichaam?

0

Wat zou jij zeggen als je eerlijk antwoord moest geven op de vraag: ben jij blij met je lichaam? De kans is groot dat je dan toegeeft dat je niet helemaal tevreden bent (of helemaal niet tevreden!). Veel mensen zijn namelijk ontevreden over hun lichaam. Wat kun je daar aan doen?

Blij met je lichaam

Het is moeilijk om niet kritisch te kijken naar je lichaam. Die buik mag wel wat minder, die bovenbenen zijn veel te dik, of misschien ben je wel zo dun dat mensen bang zijn dat je breekt. Jonge meiden vergelijken zichzelf met de covers van tijdschriften en worden er onzeker door. We zien altijd wel iets aan onszelf wat anders kan en soms zijn we zo gefocust op de zaken die we niet mooi vinden, dat we doorslaan. We sporten te veel, we volgen idiote diëten die het lichaam meer kwaad dan goed doen en we zijn ontzettend zelfkritisch. En omdat het allemaal niet werkt en we niet het droomlichaam krijgen dat we wensen, gaan we nog meer sporten, nog meer op de calorieën letten en worden we bang voor koolhydraten, gluten en vet.

Leer jezelf te accepteren

Zo ongelukkig zijn met jezelf is helemaal niet goed. Het beïnvloedt je gemoedstoestand en je straft jezelf constant voor iets waar je misschien helemaal niks aan kunt doen. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom jij het lichaam hebt dat je hebt. Misschien heb je een chronische aandoening waardoor je te zwaar of te licht bent. Misschien ben je zo gebouwd dat je vrij brede schouders hebt, deze zullen dus nooit smaller worden. Misschien hoort die onderkin wel gewoon bij je. Leer te accepteren dat je misschien wel een beeld nastreeft dat onmogelijk is met jouw lichaam. Dat maakt je al veel gelukkiger en content met jezelf.

Ook belangrijk is om juist je pluspunten te waarderen. Wat vind je wél mooi aan jezelf? Misschien heb je een schitterende lach of zijn je handen heel erg mooi. Leer van jezelf te houden, zodat de minpunten een minder groot probleem voor je worden.

Leef gezond!

Wist je dat je gemoedstoestand behoorlijk kan dalen wanneer je ongezond eet en weinig beweegt? Het eten van veel snoepgoed of ongezonde vetten, kan ervoor zorgen dat je je tijdelijk eventjes beter voelt, maar daarna zak je weer in een dal. Het gezond leven zorgt er dus eigenlijk al voor dat je je beter gaat voelen. Eet afwisselend en maak goede keuzes in je eetpatroon. Volg geen crashdieet, snoep niet te veel en zorg dat je genoeg water drinkt. Ook sporten en voldoende bewegen is belangrijk. Beweeg elke dag tenminste een halfuur tot een uur en probeer ook een paar keer per week lekker intensief te sporten. Zoek een sport die je leuk vindt en die bij je past en waar je met plezier naartoe gaat en daag jezelf regelmatig uit.

Mag je niet ontevreden zijn?

Moet je die dikke billen of buik dan zomaar negeren? Mag je niet ontevreden zijn als je wat aan de dunne kant bent? Nee, dat hoeft natuurlijk niet. Het is helemaal prima om te streven naar verbetering. Doe vooral je best en kies geen onrealistische doelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.