Home Gezondheid Beste zonnebankcrème 2023 vinden? Ontdek deze TOP 5!

Beste zonnebankcrème 2023 vinden? Ontdek deze TOP 5!

0

Als jij regelmatig onder de zonnebank ligt dan is een zonnebankcrème geen overbodige luxe. Sterk nog, een goede zonnebankcrème beschermt je huid en ondersteunt het natuurlijke bruiningsproces. Daarnaast voorkomt een goede zonnebankcrème uitdroging en helpt het vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

In mijn zoektocht naar de beste zonnebankcrèmes voor het gezicht kwam ik erachter dat een goede keuze maken nog niet zo eenvoudig is. Daarom heb ik voor jou een top 5 zonnebankcrème voor het gezicht samengesteld waarvan ik overtuigd ben dat deze doen wat het beloofd. Wij hebben dit onderzocht op basis van kwaliteit en ervaring van andere gebruikers. En zelf gaan we natuurlijk ook regelmatig onder de zonnebank!

Waarom een zonnebankcrème gebruiken?

Het is belangrijk je huid goed te verzorgen. Ook onder de zonnebank. Daardoor droogt je huid niet uit en wordt het sneller bruin door bruiningsversnellers. Deze helpen de vorming van melanine te bevorderen. Dit is een stof in de huid dat zorgt voor een bruine kleur van de huid.

Een goede zonnebankcrème zorgt voor een versnelde bruining, hydrateert, verzacht en kalmeert. De versnelde bruining is het gevolg van een toevoeging in de vorm van sinaasappelextract dat helpt bij de vorming van pigment.

Bij langdurige blootstelling aan de zon is er risico op uitdroging van de huid. Daarom hebben de meeste zonnebankcrèmes vitamines en oliën toegevoegd die intensief hydrateren en uitdroging voorkomen.

Een goede zonnebankcrème dient ook een verzachtende en kalmerende werking te hebben. De huid wordt blootgesteld aan UV-straling wat bij langdurige blootstelling schade kan veroorzaken. Vitamine E beschermt tegen veroudering en bisabolol verzacht en kalmeert de huid.

Wat zit er in de zonnebankcrème?

De meeste zonnebankcrèmes bevatten bruiningsversnellers en bronzers. Wat zijn dit precies? En zijn deze stoffen niet schadelijk voor het lichaam?
Bruiningsversnellers zijn stoffen uit citroenen of andere vruchten die de vorming van melanine bevorderen. Melanine is een lichaamseigen stof. Onder invloed van de zon of zonnebank wordt daardoor de huid bruin.
Bronzers zijn kleurende stoffen zoals walnotenextract, caramel en koffie. Er zijn verschillende soorten bronzers: natuurlijke en cosmetische bronzers. De natuurlijke bronzers komen uit natuurlijke ingrediënten van bessen of noten. De cosmetische bronzers zijn kunstmatig geproduceerd en bevatten Tijdens een zonnebanksessie helpt dit je huid sneller bruin te worden. Na een dag of twee zie je duidelijk verschil. Deze stoffen hebben zelf ook een bruine kleur.

Beste Zonnebankcrème Top 5

Op basis van diverse factoren zoals prijs, kwaliteit, beoordeling en ervaring van anderen hebben wij een top 5 samengesteld. Bekijk rustig de prijs/kwaliteit van onderstaande top 5 zonnebankcrèmes en klik op de link bij het product als je meer info wilt en de actuele prijs wilt weten.

1.Australian Gold Dark Tanning Accelerator

zonnebankcreme Australian Gold Dark Tanning

Deze zonnebankcrème heeft een fantastische bruiningsformule waardoor het natuurlijke pigmentatieproces snel verloopt. Ideaal voor mensen met een vette of gecombineerde huid. Het product bevat onder andere vitamine A en E, natuurlijke extracten en Dark Tanning Omega-oliën. De geur is die van Orange Dreamsicle (Sinassplit ijsje).

Voordelen:
-Ruikt heerlijk
-Mooie egale kleur
-Niet vettig
-Goede prijs/kwaliteit

Deze zonnebankcrème krijgt 5 sterren. Klik op deze blauwe link om ervaringen van andere gebruikers te lezen en het goedkoopst te bestellen>>

2.Biodermal Sun Tan Extra zonnebankcrème

Zonnebrandcreme_Biodermal

Dit is een zonnebank bruiningscrème dat helpt huidveroudering voorkomen. Het is namelijk speciaal ontwikkeld voor bescherming onder de zonnebank waardoor je huid niet uitdroogt en je sneller bruin wordt. Deze zonnebankcrème zorgt voor een versnelde bruining, hydrateert, verzacht en kalmeert. De verzorgende oliën hydrateren de huid en voorkomen uitdroging.

De producten van Biodermal bevatten huidvriendelijke UVA- en UVB filters om de huid te beschermen tegen verouderen én verbranding van de zon. Let bij aankoop altijd op de hoogte van de SPF, je huidtype en het soort bescherming.

Wij zien dat veel mensen positief zijn over deze zonnebankcrème. Wij zien de volgende voordelen van dit product bevestigd worden door andere gebruikers:
Voordelen:
-Plakt niet
-Heerlijke geur
-Handig in gebruik
-Duurzaak
-Voordelig in prijs

Bekijk de actuele prijs en ervaringen van andere gebruikers >>

3.Australian Gold – Deviously Black Bronzing

Zonnebankcreme_australian Gold

Een van de sterkste bruiningsproducten van Australian Gold. Met een speciaal ontwikkelde formule wordt je snel bruin. Naast deze formule bevat deze zonnebankcrème een Skincare Cocktail wat de huid intens verzorgt. De Skincare Cocktail bevat namelijk voedende oliën en vitamines die de huid voeden, verzorgen en herstellen. En of dat nog niet genoeg is, bevat dit product ook Hemp Seed Oil. Dit zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en de bruine kleur langer blijft zitten. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Voordelen Australian Gold zonnebankcrème:
-Verzorgt en herstelt de huid
-Prima geur
-Krachtige formule
-Gaat uitdroging tegen

Bekijk de actuele prijs en de ervaringen van andere gebruikers >>

4.Devoted Creations Pauly D

Een product voor de gevorderde zonner. Deze zonnebankcrème bevat een bruiningsversneller met zowel natuurlijke als cosmetische bronzers. Tezamen met Melatime geeft dit de bruining een extra boost. Roodheid en acne zijn verleden tijd met de Black Charcoal exrtracten. Tevens gaat dit product rimpels tegen, mede omdat overmatige oliën zeer goed door de huid wordt geabsorbeerd. Veel mensen die deze zonnebankcrème ontdekken willen niet meer zonder!

Voordelen Devoted Creations Pauly D zonnebankcreme:
-Sterke bruiner
-Doet prima zijn werk
-Smeert prettig en is goed bronzig
-Geur is prima

Bekijk de actuele prijs en de ervaringen van andere gebruikers >>

5.Pro Tan Unbelievably Black

Zonnebankcreme_Pro Tan Unbelievably Black

Een heerlijke ruikende zonnebankcrème dat heerlijk ruikt, super snel intrekt en heerlijk dun uitsmeert! Het geeft de huid een natuurlijke bruine kleur en vlekt niet. Al direct na de eerste keer zie je goed en mooi resultaat! Wat deze zonnebankcrème zeer prettig maakt is dat het niet vettig is en dus makkelijk uitsmeert. Daardoor heb je maar een beetje nodig voor een goed resultaat! De natuurlijke exotische extracten zorgen ervoor dat de huid stralend en gezond blijft na een zonnebank sessie. Uiteraard is dit product parabenen (conserveermiddelen) vrij.

Voordelen Pro Tan Unbelievably Black zonnebankcrème:
-Zeer goed uitsmeerbaar
-Vlekt niet
-Geeft een diepe bruining
-Aangename geur
-Geeft een mooi tint

Bekijk de actuele prijs en de ervaringen van andere gebruikers >>

Meest gestelde vragen over zonnebankcrèmes

Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen over zonnebankcrèmes en bronzers:

 1. Wat doen bronzers in zonnebankcrème?
  Een zonnebankcrème met een bronzer stimuleert het bruin worden van de huid tijdens het zonnen onder een zonnebank. De bronzer werkt ook nog enkele uren na jouw bezoek aan de zonnebank. Het bruiningsresultaat bij gebruik van een zonnebankcrème ben bronzer is zo’n 40% beter dan een zonnebankcrème zonder bronzer.
 2. Wat is het verschil tussen een zonnebankcrème en zonnebrand?
  Het belangrijkste verschil tussen tussen zonnebankcrème en zonnebrand (SPF) is dat een zonnebankcrème geen beschermingsfactor (SPF) bevat. Een SPF zorg ervoor dat je langer in de zon kunt verblijven omdat het zonlicht tegen houdt.
 3. Hoe vaak moet je onder de zonnebank voor resultaat?
  Dermatologen zijn het erover eens dat één keer per maand onder de zonnebank niet schadelijk is. Veel zonnestudio’s beweren dat twee keer per maand gemakkelijk moet kunnen. Huid in elk geval rekening met jou huidtype en of je voor het eerst gaat of al vaker bent geweest.
 4. Hoe vaak moet je onder de zonnebank om je bruine kleur te behouden?
  Meestal geldt dat wanneer je om de week gaat, je de kleur behoudt die je de vorige week hebt opgebouwd. Wil je extra kleur opbouwen zal je vaker dan 1 keer per week moeten gaan. Een verantwoorde kuur 10 keer in 3 weken. Maar ga in het begin geen twee dagen achter elkaar! Bouw het rustig op! Maak de sessies ook niet te lang!

Wil je zelf een keuze maken? Bekijk dat de categorie zonbescherming en selecteer zelf waar je naar op zoek bent!