Home Gezondheid Blauwe plekken na het hoepelen, moet ik me zorgen maken?

Blauwe plekken na het hoepelen, moet ik me zorgen maken?

0Wanneer je een beginner bent met het hoepelen en voor het eerst een fitnesshoepel gebruikt, is de kans heel groot dat je flinke blauwe plekken krijgt. Wat betekent dit en moet je je zorgen maken als je deze blauwe plekken krijgt na het hoepelen?

Hoepelen

Hoepelen is een hele goede manieren om in beweging te komen. Je traint je hele romp en tegelijkertijd werk je aan je conditie. Hoepelen is daarnaast ontzettend leuk en doet ons denken aan de periode dat we nog jong waren.

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Speciale fitnesshoepel

Om goed te kunnen hoepelen, kun je het beste gebruik maken van een speciale fitnesshoepel. Deze is veel groter dan een kinderhoepel, en ook een stuk zwaarder. Soms zitten er ook een soort ‘hobbels’ in. Deze zorgen er direct voor dat je wervels gemasseerd worden. Dit soort hoepels worden soms zelfs door fysiotherapeuten toegepast. Deze hobbels in fitnesshoepels zijn dus juist heel erg goed. Een speciale fitnesshoepel heeft echter ook wat nadelen: je krijgt er flinke blauwe plekken door.

Blauwe plekken na het hoepelen

Beginners die nog niet zo bekend zijn met het hoepelen, kunnen flinke blauwe plekken krijgen. Dit komt omdat je lichaam het gewicht van de hoepel nog helemaal niet is gewend. Je heupen zijn daarnaast vrij gevoelig en dit betekent dat een blauwe plek snel kan ontstaan. Voor je er erg in hebt, zitten je hele heupen en benen  vol met blauwe plekken.

Is dit gevaarlijk?

Blauwe plekken door het hoepelen zijn niet gevaarlijk, alleen een beetje pijnlijk. Doorgaans zijn deze blauwe plekken er alleen bij beginners. Wanneer je lichaam het hoepelen is gewend, zullen er veel minder blauwe plekken ontstaan.

Geef het tijd

Geef het hoepelen tijd. Bouw het langzaam op. Begin met een paar minuten, zodat je lichaam eraan gewend kan raken en hoepel langzaam telkens een beetje meer. Op deze manier voorkom je zo veel mogelijk de blauwe plekken. Schrik echter niet als je ook dan soms wat blauwe plekken hebt.

Wat doen met de blauwe plekken na het hoepelen?

De blauwe plekken gaan vanzelf weer weg, dus eigenlijk hoef je niet veel te doen. Wel is het belangrijk om goed op te letten als je weer gaat hoepelen. Wanneer je nog blauwe plekken hebt, kun je de hoepel er beter niet overheen laten gaan, dit kan namelijk best pijnlijk zijn. In plaats daarvan kun je eventueel de hoepel op een iets hoger of lager punt laten draaien. Luister sowieso altijd goed naar je lichaam. Doet het echt te veel pijn? Wacht dan rustig tot de blauwe plekken zijn verdwenen.

30 day challenge

Vind je het leuk en uitdagend om regelmatig te hoepelen? Dan hebben we een leuke challenge voor je. Doe eens de 30 day jump rope en hoop challenge en daag jezelf uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.