Home Blog

5 belangrijkste redenen om dagelijks een half uur stevig te wandelen

0
5 belangrijkste redenen om dagelijks een half uur stevig te wandelen

Dagelijks wandelen, misschien moet je er niet aan denken. Maar haal je jouw dagelijkse beweging maar mondjesmaat, dan zou dagelijks een stevige wandeling zomaar eens het verschil kunnen maken. Want een dagelijkse wandeling kent niet alleen verschillende lichamelijke voordelen; ook onze mentale gezondheid krijgt een opkikker van een portie dagelijkse beweging. Nu heeft lang niet iedereen zin in zo’n dagelijkse wandeling, maar zie het als een uitdaging: probeer het slechts 1 maand – gemiddeld 30 dagen dus – een kans te geven. Beoordeel hierna dan of dit voor jou meerwaarde heeft. Maar één ding: hou het écht 1 maand vol. We vertellen je graag over de 5 grootste voordelen van dagelijks wandelen.

Waarom dagelijks wandelen

Waarom dagelijks wandelen, wat zijn de grote voordelen?

Doe jij mee aan de 30-dagen wandelen challenge? Wees je er dan van bewust dat een half uur dagelijks wandelen een stevige wandeling mag zijn. Probeer altijd de vaart erin te houden, dit is een belangrijk aspect om de meest positieve resultaten te halen. Je zult zien dat je na een zo’n 10 minuten lopen al in een bepaalde flow begint te raken. Je benen worden bijna elastisch en doorlopen voelt heerlijk. Maar nogmaals: stap stevig door.

Ga ook wandelen met slechtweer

Laat slecht weer je niet tegenhouden

Maak je daarnaast niet druk om slecht weer. Met het dragen van een goed regenpak, zoals de tenson jas dames, wat hét merk is voor iedereen die buitensport beoefent en graag hip en stylish voor de dag komt, ben je verzekerd van een droge wandeling. Misschien moet je een regenjas kopen heren model: tenson heeft voor zowel dames als heren de beste regenjassen.

5 grootste voordelen van dagelijks 30 minuten stevig wandelen

Wat zijn nu echt de allergrootste voordelen van dagelijks een half uur stevig doorstappen?

1. Betere en diepere nachtrust

Probeer in daglicht te wandelen, dat bevordert en activeert diverse stoffen in je lichaam, wat weer een betere nachtrust bevordert. Daarnaast maak je vitamine D aan, zelfs wanneer de zon niet schijnt.

2. Verbetering spijsvertering, daardoor voel jij je beter

Wandelen zorgt voor een betere spijsvertering. En let wel: je darmen spelen een spilfunctie in hoe jij je geestelijk voelt. Je kunt nog zo gezond eten; als je darmen niet goed de voedingsstoffen opnemen en hun werk doen, kun jij zelfs mentale klachten krijgen, je futloos voelen en zelfs depressief raken. Onderschat het niet: onze darmen zijn een van onze belangrijkste lichaamsdelen voor ons welzijn, dit raakt steeds verder bekend en wijdverspreid.

3. Evenwichtig gewichtsverlies

Door dagelijks een half uur stevig de pas er in te zetten, verlies je gewicht. Je spijsvertering gaat harder aan de slag en vet wordt verbrand tijdens deze milde inspanning. Doordat je niet heftig sport, maar juist voor een vorm van duursport kiest, val je stabiel en rustig af.

4. Goed voor je skelet en spieren

Tijdens het stevige doorstappen krijgt jouw skelet telkens weer een nieuwe ‘klap’ – bij iedere stap die je zet. Dit is een belangrijk gegeven voor de aanmaak van stevige botten die dergelijke ‘klappen’ nodig hebben om dit proces in gang te zetten.

5. Je conditie verbetert

Natuurlijk verbetert je conditie wanneer je dagelijks een half uur stevig doorwandelt. Je gaat je fitter en actiever voelen en tegelijkertijd neemt ook je weerstand nog eens toe. Je bent minder vatbaar voor griep en verkoudheden.

Zoals je leest zijn de voordelen van dagelijks flink de pas er in zetten enorm. Probeer het 1 maand uit en beoordeel dan hoe dat voelde.

10 Tips Voor Gezond Eten Om Af Te Vallen

0
Gezond eten en afvallen

Hoe kun je nu echt gezond eten en zorgen dat jij jouw streefgewicht bereikt? In dit artikel lees je hier alles over en kun jij gezonder leren om gewicht te verliezen.

Wil Je Suikervrij Eten? Dit Moet Jij Weten!

0
Pot met Suiker

Suikervrij eten: Het liefst zouden we de hele dag alle suikers negeren en gewoon zo gezond mogelijk eten. Maar als die collega weer over de vloer komt met een lekkere taart dan blijft het moeilijk om nee te zeggen. Toch is het van groot belang om te zorgen dat je zo gezond mogelijk eet, omdat je op deze manier kunt zorgen dat je vet verliest. Suikervrij eten is daarbij helemaal niet lastig, zolang je maar de wilskracht kunt opbrengen om te zorgen dat je keer op keer de verleidingen laat staan en voor lekkere alternatieven kiest.

5 Kilo Afvallen? Dan Moet Je Zeker Deze Tips Lezen!

0
5 kilo afvallen_Gezond appel

Een paar pondjes minder; we zouden het allemaal wel willen. Toch zijn er weinig mensen die de discipline kunnen opbrengen om iedere dag weer gezond te eten en voldoende te bewegen. En dat is zonde. Want als een groot aantal mensen 5 kilo afvallen dan zou het probleem van overgewicht in Nederland snel zijn opgelost. Het is van groot belang dat je hard werkt om een gezond lichaam te krijgen, en daar kan een dieet bijvoorbeeld bij helpen.

Het Eiwitdieet: Spieren Kweken en Gewicht Verliezen

0
Mooie slanke vrouw_eiwitdieet

De laatste jaren is de fitness-trend in Nederland flink doorgebroken. En dat heeft er vooral voor gezorgd dat steeds meer mensen zich richten op spieren kweken. Dat is niet vreemd, want als je actief bezig bent met spier kweken dan wordt het erg gemakkelijk om er beter uit te zien. Spieren zorgen voor een fit lichaam en zorgen er daarbij ook voor dat jouw uiterlijk een stuk verbeterd. En je kunt daar gelukkig erg gemakkelijk meer mee doen, dankzij het eiwitdieet.

Dukan Dieet: Dé Manier Om Sneller Af Te Vallen

0
overgangdieet weegschaal

Is het tijd om jouw voedingspatroon om te gooien? Dan kan het Dukan dieet hier goed bij helpen. Lees alle voordelen van dit dieet en kom te weten of dit dieet bij jou past.

Ziekenhuis Dieet: Snel Afvallen En Streefgewicht Bereiken

0
ziekenhuisdieet_ziekenhuishal

Het ziekenhuis dieet is een veel besproken dieet. Het richt zich volledig op het verliezen van zo veel mogelijk gewicht in zeer korte tijd. De meeste mensen behalen geweldige resultaten met het dieet, waardoor zij in zeer korte tijd hun streefgewicht kunnen bereiken. Het volgen van een dieet zoals het ziekenhuis dieet is niet gemakkelijk. Het kost veel motivatie en vereist een sterke discipline. Maar als je dit voor lange tijd kunt volhouden dan wordt het bijzonder eenvoudig om eindelijk die overtollige kilo’s te verliezen.

Alles Over Het Modifast-Dieet En Alle Producten

0
Gezonde shake

Omschrijving: Met het Modifast-dieet kun je op een zeer gestructureerde wijze afvallen en zorgen dat jij snel jouw streefgewicht bereikt. Lees alles over het dieet en over de Modifast-producten.

Hoe kies je de beste baardtrimmer?

0
Hoe kies je de beste baardtrimmer

Heb jij een baard, dan is het wel handig om deze ook zelf te kunnen trimmen.

Ondanks het feit dat het ook verstandig is om iedere paar weken naar een barbier Amsterdam te gaan om alles te laten bijwerken, is het ook prettig om het grove werk thuis voor de spiegel te kunnen doen.

Je kunt je namelijk wel voorstellen hoe vervelend het is op het moment dat je net de deur uit wilt gaan en je ineens in de spiegel ziet dat er een paar lange haren uit je baard steken.

Omdat de keuze voor een baardtrimmer enorm is, hebben we een aantal tips voor je, zodat je eenvoudig de beste baardtrimmer tegen de juiste prijs weet aan te schaffen.

Functionaliteit en gebruiksgemak

Bij het kiezen van een baardtrimmer is het van belang om rekening te houden met de functionaliteiten en het gebruiksgemak.

Wil je een trimmer die geschikt is voor zowel nat als droog gebruik?

Of geef je de voorkeur aan een trimmer met meerdere kammen om verschillende baardlengte te kunnen krijgen?

Denk ook na over de batterijduur en laadtijd – wil je een trimmer die lang meegaat zonder constant opgeladen te moeten worden?

Kortom, genoeg zaken om rekening mee te houden.

Wanneer je budget niet uitmaakt, is het ons advies om te kiezen voor een professionele trimmer, die ook door de barbier in de barbershop wordt gebruikt om je baard te trimmen.

Deze kosten dan misschien wel wat, maar staan wel garant voor kwaliteit en goede resultaten.

Kwaliteit en duurzaamheid

Een goede baardtrimmer is niet alleen functioneel, maar ook van hoge kwaliteit en duurzaam, waardoor deze langer meegaat.

Je wilt natuurlijk een trimmer die lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik.

Controleer daarom altijd de beoordelingen en recensies van andere gebruikers om een idee te krijgen van de kwaliteit en duurzaamheid van de trimmer.

Wel is het belangrijk deze in perspectief te zien.

Stel dat iemand er een week mee wil kunnen trimmen, zonder het apparaat op te laden, dan wordt dit vaak een beetje lastig. Bekijk dus wel of de beoordelingen ook matchen met  wat jij belangrijk vindt.

Prijs-/kwaliteit

Een onvermijdelijk punt om kritisch naar te kijken, is de prijs-kwaliteitverhouding van de trimmer.

Het is namelijk heel begrijpelijk dat je niet meer wilt uitgeven dan nodig is.

Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een baardtrimmer die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Vergelijk verschillende merken en modellen en let op aanbiedingen en kortingen.

Vooral rondom Vaderdag, Valentijnsdag en ook Black Friday zie je vaak allerlei verschillende acties voorbijkomen.

Wel is het aan te raden om wat meer uit te geven, zodat je voor een kwalitatief hoogwaardig apparaat gaat.

Vraag aan je barbier

Wie kan je nu het beste voorzien van een passend advies dan iemand die er dagelijks mee werkt.

Houd er alleen wel rekening mee dat de trimmers waar deze gasten mee werken, vaak in een wat hogere prijsklasse vallen, dan wat je misschien had begroot.

Uiteraard kun je ze wel vragen of het apparaat dat je op het oog is, wel of niet geschikt is.

Zo krijg je wel een beter beeld van waar je echt rekening mee moet houden.

Zo kan het zijn dat jezelf het liefst een draadloze trimmer hebt, terwijl het verstandiger is om te gaan voor een variant die wel bedraad is, aangezien deze meer power heeft.

Wil Je Afvallen? Tips Om Sneller Je Streefgewicht Te Bereiken

0
Dame_Streefgewicht bereiken

Afvallen is allang niet meer zo moeilijk als jarenlang is gedacht. Het is vandaag de dag erg eenvoudig om te zorgen dat jij snel kunt afvallen. Tips en tricks zijn er inmiddels voldoende, dus het is alleen noodzaak dat je zorgt dat je op de hoogte bent van alle middelen die je kunt gebruiken om jouw streefgewicht te bereiken.

Cambridge Dieet: Op Een Revolutionaire Manier Afvallen

0
overgangdieet weegschaal

Omschrijving: Met het Cambridge dieet kun je op een fantastische manier afvallen. In dit artikel leggen wij exact uit hoe dit dieet werkt en wat voor resultaat je hierbij kunt verwachten.

Hoe Krijg Je Een KILLERBODY? 7 Ongewone Tips!

0
killerbody man

We hebben allemaal een bepaald beeld voor ogen waar onze ideale lichaam aan zou moeten voldoen. En wat wij minder mooi vinden aan ons lichaam. De sportschool, maar ook thuis, is een ideale plek om te werken aan ons droomlichaam. Maar hoe bereiken we dat droomlichaam – of die killerbody – zo snel en efficiënt mogelijk? Wij geven 7 tips voor voor het bereiken van het een “killerbody”.

Maak een frisse start na de vakantie! Begin goed met de actie op sportartikelen!Bekijk actiepagina bij Bol.com
Geverifieerd door MonsterInsights