Home Afvallen Boeken die je kunnen helpen afvallen

Boeken die je kunnen helpen afvallen

0

Er zijn ontzettend veel boeken op de markt die je kunnen helpen met afvallen. Talloze diëten worden aangeraden, de een nog gekker dan de ander. Wanneer jij wilt afvallen is het belangrijk dat je gemotiveerd blijft. Dit kan bijvoorbeeld door er veel over te lezen. Maar welke boeken zijn goed om af te vallen? Welke boeken mogen absoluut niet in jouw boekenkast ontbreken?

Boeken die kunnen helpen bij afvallen

Afvallen is geen gemakkelijke opgave, omdat je vooral heel veel doorzettingsvermogen moet hebben. Het kan erg helpen wanneer je regelmatig leest over afvallen. Hoe meer je leest, hoe meer je bewust wordt van jouw slechte gewoontes en hoe meer handvaten je krijgt om te werken aan je lichaam. Er zijn echter ontzettend veel boeken te vinden, maar deze zijn niet allemaal aan te raden. Deze boeken zijn bijvoorbeeld gericht op een dieet dat je lichaam meer schade doet dan dat het goed is voor je. Je krijgt bijvoorbeeld te weinig van een bepaalde voedingsstof binnen. De beste boeken zijn boeken die je iets leren, waardoor je begrijpt en inzien hoe je zelf de regie in handen kunt nemen en je leven op een positieve manier kunt beïnvloeden. We geven je graag een paar tips!

De boeken van Mieke Kosters

Mieke Kosters brak door met haar boek ‘Het geheim van slanke mensen’, maar alle boeken zijn prima om te lezen. Je hoeft dus niet perse te beginnen met ‘Het geheim van slanke mensen’. De boeken van Mieke Kosters zijn gericht op het aanpassen van je gedachtegang en je relatie met voedsel. Je leert hoe je kunt afvallen zonder jezelf ook maar iets te verbieden. Je kunt dus chocolade blijven eten én tegelijk afvallen. De boeken van Mieke Kosters zijn praktisch, leerzaam en echte aanraders voor iedereen die een blijvende vernieuwende levensstijl wil hebben.

Op dieet? Doe normaal!

Het boek Op dieet? Doe normaal is geschreven door Heleen Ligtelijn. Het boek staat bomvol praktische tips om op een gezondere manier te leven. Er wordt uitgelegd hoe je kunt afvallen zonder dat je een dieet volgt. Je krijgt meer te weten over hoe je brein werkt en welke fouten je maakt, maar nog belangrijker: hoe je deze fouten kunt oplossen. Je krijgt concrete tips om de valkuilen te voorkomen. Een zeer inspirerend en motiverend boek.

Het suiker boek

Suiker is absoluut niet goed voor je. Geraffineerde suiker is voor veel mensen de grootste oorzaak van het overgewicht. Dat weten we allemaal wel, maar weten we het ook écht? Het Suiker boek van Damon Gameau is een boek dat bij de documentaire That sugar movie hoort. Het boek zorgt ervoor dat je precies begrijpt wat er zo fout is aan geraffineerde suikers en waarom we er allemaal verslaafd aan zijn. Ook ontdek je in hoeveel producten suiker is verwerkt. Damon Gameau heeft in zijn documentaire zichzelf gebruikt als proefkonijn en erg veel suiker binnengekregen. In het boek licht hij toe wat dit met hem deed. Een eyeopener, en een boek dat zeker niet mag ontbreken wanneer jij gezonder wilt leven.

Brain over Binge

Brain over Binge is een Engelstalig boek, waar helaas geen vertaling van beschikbaar is. Dit boek is vooral zeer geschikt voor mensen die last hebben van eetbuien. Dit kan zijn wanneer je een eetstoornis hebt zoals boulimia of binge eating disorder, maar het is ook mogelijk dat je gewoonweg geen grip kunt krijgen op je eetstoornissen. Brain over Binge is geschreven door Kathryn Hansen, die jarenlang aan boulima leed. Therapie hielp haar niet, tot ze een boek las over alcoholisme, waar ze opeens in begin te zien hoe haar hersenen werken. Door haar denkpatroon aan te passen, raakte ze van haar eetbuien af en jarenlater schreef ze het boek Brain over Binge. Voor ontzettend veel mensen heeft dit boek een ontzettend groot verschil gemaakt.

Andere boeken

Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die je kunt lezen en die je kunnen helpen en motiveren. Heb jij nog goede tips voor boeken? We horen jouw aanbevelingen graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.