Home voeding Calorieën in Sinterklaas snoepgoed

Calorieën in Sinterklaas snoepgoed

0

Wil jij een beetje op de lijn letten tijdens het Sinterklaasfeest? Let dan goed op het snoepgoed dat je eet. Hoe veel calorieën zitten er in het snoepgoed dat we zo graag tijdens Sinterklaas eten? Het kan heel handig zijn om dit te weten, want dan weet je ook wat je het beste kunt kiezen.

Op de lijn letten en de feestdagen

Het is voor veel mensen wat lastiger om in december op de lijn te letten. Er zijn meerdere feestdagen waar lekker, ongezond voedsel ook een beetje bij hoort. Dat begint al met het Sinterklaasfeest. Pepernoten, chocoladeletters, we worden bijna doodgegooid met al het snoepgoed.

Keuzes maken

Het is nergens voor nodig om jezelf iets te verbieden wanneer de feestdagen er zijn. Je mag best wat pakken en ook een beetje snoepen. Handig is echter wel om een beetje te weten waar nou eigenlijk de meeste calorieën in zitten of hoeveel calorieën sinterklaas snoepgoed bevat. Zo weet je namelijk precies wat de beste keuzes zijn of hoeveel je ergens van kunt nemen. Neem bijvoorbeeld een klein handje ergens van. Maar pak niet alles, want dit is absoluut niet goed voor je en vaak ook nergens voor nodig.

Aantal calorieën in Sinterklaas snoepgoed

Snoepgoed Aantal calorieën per 100 gram
Amandelstaaf 512 calorieën
Borstplaat 350 calorieën
Chocolade kruidnoten 480 calorieën
Chocoladeletter melk 584 calorieën
Chocoladeletter puur 565 calorieën
Chocoladeletter wit 573 calorieën
Kikker of muis 356 calorieën
Kruidnoten 330 calorieën
Marsepein 400 calorieën
Pepernoten 430 calorieën
Schuimpje 330 calorieën
Speculaas 470 calorieën
Speculaas brok 480 calorieën
Speculaas gevuld 470 calorieën

Pepernoten en kruidnoten

Kruidnoten worden vaak pepernoten genoemd, maar de echte pepernoot zijn eigenlijk de blokken die je in de winkels kunt kopen. 5 kruidnoten zijn goed voor ongeveer 25 calorieën en 5 pepernoten zijn goed voor ongeveer 30 calorieën. Een prima tussendoortje dus, wanneer je er niet te veel van neemt.

Chocoladeletter

Een chocoladeletter is natuurlijk ontzettend lekker, maar wist je dat een volledige letter tussen de 500 en de 800 calorieën kan bevatten? Dat is net zoveel als een avondmaaltijd! Het aantal calorieën is hierbij natuurlijk afhankelijk van het formaat van de letter en de eventuele versieringen die er nog eens extra op zitten.

Gezonde lekkernijen?

Eén van de bekendste lekkernijen rond sinterklaastijd die ook nog eens gezond is, is het mandarijntje. Het zogenaamde appeltje van oranje. Dit is gezond én lekker. Eventueel kun je ook kiezen voor snoepworteltjes of tomaatjes.

Genieten

Wees natuurlijk niet te streng voor jezelf tijdens Sinterklaas. Maak de juiste keuzes, maar durf ook nog een beetje te genieten.

Vorig artikelEsmee valt af: operatie
Volgend artikelEsmee valt af: er zit een klein meisje in me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.