Home Gezondheid Courgetti, spaghetti van courgette: is het verschil te merken?

Courgetti, spaghetti van courgette: is het verschil te merken?

0

Het is een echte rage: courgetti. Dit is gemaakt van courgette en wordt gebruikt als vervanger van spaghetti. Volgens veel mensen smaakt het net zoals pasta en is het verschil niet te merken, maar is dat ook echt zo? We hebben het uitgetest!

ahWat is Courgetti?

Courgetti zijn slierten courgette die meestal aan de hand van een spiraalsnijder zijn gemaakt. De bekendste spiraalsnijder die hiervoor gebruikt kan worden is de Spirelli, maar er zijn ook speciale elektrische spiraalsnijders die het werk prima doen. Wanneer je een courgette snijdt met de spiraalsnijder, krijg je slierten die wat weg hebben van spaghetti. En de courgetti wordt dan ook vaak gebruikt als vervanger van spaghetti. Hierdoor eet je lekker veel groentes en minder koolhydraten en kun je toch van een pastagerecht genieten.

Bij De AH

Bij de AH verkopen ze tegenwoordig ook courgetti. Handig als je zelf geen spiraalsnijder hebt. Behalve courgetti hebben ze ook wortel-tagiatella en bloemkool-rijst.

Waarom is de courgette zo goed?

De courgette is een licht verteerbare groente, waar ontzettend veel vezels en mineralen in zitten. Denk aan kalium en magnesium. De courgette bevat ook veel vitamine B1 en B9.  Het bevat daarentegen niet veel calorieën, maar geeft je wel een vol gevoel. Courgette kan worden gekookt en gebakken. Ook kun je het stomen of in de oven doen. Het is zelfs mogelijk om het rauw te eten.

Hoe maak je courgetti?

Er zijn talloze courgetti recepten. Je kunt eigenlijk ieder pastagerecht maken, maar dan met courgetti. Belangrijk is dan wel dat je de courgetti pas op het laatste moment bij de saus toevoegt. Als je de courgetti meteen al meebakt met het vlees en de andere groentes, dan wordt deze slap en je wilt juist dat het nog wat knapperig is.

Is het verschil tussen spaghetti en courgetti te merken?

Om te kijken of het verschil tussen spaghetti en courgetti op te merken is, hebben we een test uitgevoerd. Twee personen aten een bord courgetti, met tomatensaus, ui, gehakt en wat stukjes kaas. De ene was ervan op de hoogte dat het courgetti was, omdat zij het gerecht maakte, terwijl hij er niet van op de hoogte was en te horen kreeg dat het pasta was. Ze begonnen te eten. Hij zei niets over het gerecht of de pasta en na afloop ging het gesprek als volgt:

“Merkte je nog iets aan eten?”

“Behalve dat er courgette in zit? Nee.”

“Het is allemaal courgette.”

“Wat bedoel je?”

“Er zit geen pasta in. Alleen courgette.”

“O, nee, dat heb ik niet opgemerkt.”

Beide proefpersonen vonden het gerecht erg lekker en zijn van mening dat het een prima vervanging kan zijn voor pasta.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.