Home Fitness De 5 beste oefeningen voor strakke billen

De 5 beste oefeningen voor strakke billen

0

 
Wil jij graag strakke, ronde billen? Dan zijn er verschillende oefeningen die je kunt doen om dat voor elkaar te krijgen. Wat zijn nou eigenlijk de vijf beste oefeningen voor strakke billen?

Strakke billen met sporten?

Er moet ten eerste worden gezegd dat je niet plaatselijk vet kunt kwijtraken. Wanneer je afvalt, zal dit over je hele lichaam gaan. Om vet kwijt te raken, is het vooral belangrijk om veel cardio-oefeningen toe te voegen aan je trainingsschema. Dit zijn oefeningen waarbij je hart sneller gaat slaan. Denk aan hardlopen of fietsen, maar ook jumping jacks en high knees. Wel zijn er oefeningen waarmee je je spieren kunt trainen en waardoor je wel wat strakker in je vel komt te zitten. Je kunt dus met bepaalde oefeningen wel je billen strakker en ronder maken, maar wanneer er te veel vet zit, zul je er weinig van zien. Voeg dus ook altijd cardio toe aan je dagelijkse routine!

Wat zijn de beste oefeningen voor strakke billen?

Er zijn ontzettend veel oefeningen voor je billen en het is logisch dat je soms niet meer goed weet welke oefeningen je nou eigenlijk moet doen. Wat zijn nou eigenlijk de beste oefeningen voor mooie, strakke billen? Wij zetten het op een rij!

1. Traplopen

Traplopen doen we natuurlijk allemaal wel eens. Het is een hele goede oefening om je billen flink mee te trainen. Wellicht heb je buiten in de buurt wel een grote trap waar je op en af kunt rennen. Wanneer je dit in hoog tempo doet, train je niet alleen je billen, maar werk je ook nog eens aan je uithoudingsvermogen en versnel je je hartslag. Zo verbrand je dus ook nog eens overtollig vet!

2. Fietsen

Heb je wel eens de bilpartij bekeken van een wielrenner? Wielrenners hebben strakke billen, omdat ze zo veel op de fiets zitten. Probeer ook regelmatig te fietsen. Ga bijvoorbeeld naar je werk op de fiets, of haal de kinderen van school op met je fiets. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker fietsen, zonder dat je ergens heen gaat. Er zijn in Nederland erg veel fietsroutes die zeer de moeite waard zijn.
 

3. Squatten

Eën van de meest effectieve oefeningen voor je billen is de squat. Je gaat hierbij diep door je benen naar beneden, net alsof je op een stoel gaat zitten. Bij de squat train je ook je hamstrings en bovenbenen en dit is juist een goede zaak. Wanneer je hele onderlichaam goed getraind wordt, zullen je strakke billen ook meer opvallen.

4. Lunges

Probeer behalve de squat ook zeker de lunge regelmatig te doen. Hier train je net weer wat andere bilspieren mee. Ook kun je je bovenbenen en kuiten goed met deze oefening trainen. Zorg dat je aan iedere kant dezelfde hoeveelheid lunges doet.

5. Donkey kicks

De donkey kick is een vloeroefening waar je alleen een matje voor nodig hebt. Bij de donkey kick train je je billen op een hele effectieve manier. Omdat je een beweging maakt waarbij je been omhoog gaat, train je hier ook weer andere spieren mee dan met de lunge en de squat. En dat maakt het een zeer effectieve oefening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.