Home 30 day challenges De plank challenge te makkelijk? Zo maak je het moeilijker!

De plank challenge te makkelijk? Zo maak je het moeilijker!

0

De 30 day plank challenge is voor de ene heel moeilijk en voor de ander een eitje. Wanneer jij het schema te gemakkelijk vindt en weinig uitdaging ziet, betekent dit niet meteen dat de challenge niet voor jou is weggelegd. Er zijn manieren om het ook voor jou uitdagend te maken.

De 30 day plank challenge

Tijdens de 30 day plank challenge doe je iedere dag de plank. Je begint met 30 seconden en je eindigt met 300 seconden. Voor sommige mensen is dit helemaal geen uitdaging. Zij planken al langer en kunnen het veel gemakkelijker volhouden. Iedereen heeft nou eenmaal een ander fitnessniveau en het kan dus goed dat de plank challenge voor jou dus te gemakkelijk is. In dat geval kun je het voor jezelf altijd moeilijker maken.

Kijk naar de tijd

Bij de plank challenge kun je natuurlijk altijd de tijd aanpassen. Tel elke dag bijvoorbeeld 10, 20 of zelfs 30 seconden erbij op. Op deze manier moet je de plank langer volhouden en dit kan voor jou net de uitdaging zijn die je nodig hebt. Hiermee maak je het voor jezelf tenminste interessant.

Combineer het met een andere challenge

Je kunt er altijd voor kiezen om de 30 day plank challenge uit te breiden met nog een andere fitnesschallenge. Zo ben je langer bezig en moet je lichaam harder werken om het één en ander te bereiken. Je kunt het ook combineren met een andere sportieve activiteit. Ga bijvoorbeeld eerst lekker hardlopen of spring in het zwembad en daag jezelf daarna uit om de 30 day plank challenge te doen.

Maak de plank moeilijker

Wil jij jezelf echt uitdagen, maak de oefening dan moeilijker! Doe bijvoorbeeld een sideplank, of houd één van je benen en armen in de lucht tijdens de plank. Je kunt ook de positie van je handen en benen aanpassen. Doe bijvoorbeeld een wide plank: houd je armen wat breder dan je schouders en plaats ook de benen uit elkaar. Dit vergt een training van een hele andere spiergroep. Bekijk ook eens deze blog over de plank walk of plank jack. Echt uitdagend! Juist door een variant te kiezen, kun jezelf lekker uitdagen en toch meedoen met de challenge.

Kun jij al een plank op vier ballen, zoals in de afbeelding? Maak het je nieuwe doel!

Andere tips

Heb jij nog goede tips om de 30 day plank challenge uitdagender te maken? Laat het ons dan weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.