Home Afvallen Dukan Dieet: Dé Manier Om Sneller Af Te Vallen

Dukan Dieet: Dé Manier Om Sneller Af Te Vallen

0

Is het tijd om jouw voedingspatroon om te gooien? Dan kan het Dukan dieet hier goed bij helpen. Lees alle voordelen van dit dieet en kom te weten of dit dieet bij jou past.

Enkele jaren geleden is het Dukan dieet ontstaan. Dit dieet is gebaseerd op de boeken van de Franse dokter Dukan. Deze dokter heeft al jaren mensen begeleid om het streefgewicht te bereiken dat zij al jaren hebben geprobeerd te bereiken. Doordat hij hen aan de hand nam, heeft hij gezorgd dat zij de overtollige kilo’s konden verliezen die zij al langere tijd wilden verliezen. En daar kan tegenwoordig iedereen mee starten, dankzij de handige boeken die jou alles leren over het Dukan dieet.

Het principe achter het Dukan dieet is eigenlijk niet nieuw. We hebben in Nederland enkele jaren lang de verhalen van Sonja Bakker en ook van Dokter Frank gehoord. De laatste, Dokter Frank, komt nog het meest in de buurt van het principe achter de tips van dokter Dukan. Door gezonder te eten, en te weten wat je eet, wordt het gemakkelijk om gewicht te verliezen. En daar hangen allerlei fantastische voordelen aan. Het Dukan dieet is een ideaal dieet en daarbij ook gemakkelijk te volgen.

Als je nog niet eerder met het Dukan dieet in aanraking bent gekomen dan is het slim om hier het een en ander over te leren. In dit artikel beschrijven wij de belangrijkste principes van dit dieet en leren wij je alles dat je moet weten om te zorgen dat je echt dat gewicht gaat bereiken waar je al een tijdlang naar uitkijkt.

 

Wat is het Dukan dieet?

Bij het Dukan dieet draait het erom dat je jouw voedingspatroon omzet naar een patroon dat gegarandeerd gaat zorgen dat je gewicht verliest. Het principe achter gewichtsverlies is simpel: je moet minder calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Je verbruikt de hele dag door calorieën, en hoe meer calorieën je verbrandt hoe meer gewicht je zult verliezen. Calorieën worden verbruikt als je slaapt, als je op de bank zit, maar vooral als je buiten een wandeling maakt of actief aan sport doet. En daar hoort ook een goed voedingspatroon bij, en daar draait het Dukan dieet volledig om.

Het Dukan dieet stelt jou in staat om jouw calorie-inname te verlagen, waardoor jouw lichaam sneller vet zal verbranden. En daar zit een logische verklaring achter. Op het moment dat jij minder energie binnenkrijgt dan jij verbruikt, zal het lichaam op zoek gaan naar alternatieve bronnen voor deze energie. En deze alternatieve bron is snel gevonden; dit is het vet dat op dit moment onnodig in jouw lichaam aanwezig is. Door deze extra kilo’s te verbranden ontstaat er nieuwe energie die jou de dag door zal helpen.

 

De voeding binnen het Dukan dieet

Binnen het Dukan dieet wordt vooral gekeken naar voeding die helpt om een gevuld gevoel te krijgen en daarbij maximaal te functioneren. En hier is één voedingsstof de kern: eiwitten. Want dankzij eiwitten wordt het gemakkelijker om gewicht te verliezen. Eiwitten geven jou een gevuld gevoel, waardoor je veel sneller kunt zorgen dat jij minder eet. Als je de hele dag honger hebt dan is de kans groot dat je op dit moment veel suikers binnenkrijgt en eigenlijk weinig eiwitten eet. Bij het Dukan dieet leer je kennis te maken met voeding die rijk is aan eiwitten, waardoor jouw lichaam aanzienlijk beter zal functioneren.

Je moet bij deze voeding bijvoorbeeld denken aan eieren. Eieren zijn rijk aan eiwitten en bevatten allerlei belangrijke stoffen. Toch is de kans groot dat je op dit moment weinig eieren eet, en dat is zonde. Hetzelfde geldt waarschijnlijk ook voor fruit en groenten, welke onmisbaar zijn voor ons lichaam. Door kennis te maken met nieuwe voeding die zich specifiek richt op het binnenkrijgen van zo veel mogelijk eiwitten, zul je veel gezonder worden. En dat is exact waar dokter Dukan met het Dukan dieet voor zal zorgen.

 

De boeken van het Dukan dieet

Er zijn inmiddels meerdere boeken op de markt die uitgebreid beschrijven waar je nu echt op moet letten als je wilt afvallen. De boeken van het Dukan dieet zijn in een groot aantal landen uitgebracht, en zijn hierdoor gemakkelijk te verkrijgen. Er bestaat diverse Nederlandse varianten, waarvan er enkele onder de naam van dokter Dukan zijn uitgebracht. Je kunt deze boeken in een groot aantal boekwinkels en online vinden.

In de boeken van het Dukan dieet staan een groot aantal recepten. Daarbij wordt ook exact beschreven waarom je deze maaltijden zou moeten eten. Er wordt beschreven welke stoffen in de ingrediënten van bepaalde maaltijden zit, zodat je exact weet wat deze voeding met jouw lichaam doet. Zo wordt uitgebreid omschreven wat suikers met jouw lichaam doen, en wat de reden is dat je deze suikers eigenlijk helemaal niet hoeft te hebben. Daarbij geeft dokter Dukan allerlei tips over het vervangen van suikers, waarbij onder andere eiwitten een zeer belangrijke rol spelen.

 

Samen het Dukan dieet volgen

In de boeken van het Dukan dieet wordt onder andere aangegeven dat het slim is om dit dieet samen met iemand anders te volgen. Hier zit een belangrijke logica achter: uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat mensen aanzienlijk meer succes boeken bij een dieet op het moment dat zij het dieet samen met iemand anders volgen. Als jij op dit moment mensen kent die ook een aantal kilo’s willen verliezen dan is het slim om het Dukan dieet aan hen voor te stellen. Dit helpt jullie beiden om de overtollige kilo’s te verliezen en op een zeer gezonde manier te leven.

De maaltijden binnen het Dukan dieet zijn bijzonder handig voor meerdere personen. Je bereidt binnen het dieet vrijwel nooit een maaltijd die maar voor één persoon is. Dit maakt het erg gemakkelijk om uitgebreide maaltijden te maken waar meerdere mensen van kunnen genieten. Daarbij werk je op deze manier ook samen aan een belangrijk doel: zorgen dat jullie lichamen aanzienlijk gezonder worden en op deze manier zorgen dat jullie allebei het streefgewicht bereiken dat je al lange tijd wilt bereiken.

 

Is het Dukan dieet iets voor jou?

In principe is het Dukan dieet de laatste jaren vooral een grote hype geweest. Mensen kochten de boeken in de hoop dat zij in zeer korte tijd veel gewicht zouden verliezen. Maar dat is niet de juiste gedachte: het is juist belangrijk dat je een dieet volgt dat ervoor zorgt dat jij kilo’s verliest en dat jij deze kilo’s ook langdurig weglaat. Dit betekent onder andere dat het Dukan dieet niet zomaar een dieet is; het is een levensstijl. Het biedt jou de basis die nodig is om maximaal te functioneren en ondertussen aan een beter lichaam te werken.

Als jij denkt dat jouw levensstijl wel een omslag kan gebruiken dan is het Dukan dieet zeker iets voor jou. Het helpt jou de basis van jouw voedingspatroon aanzienlijk te verbeteren en zorgt er op deze manier voor dat het streefgewicht steeds dichterbij komt. En als je dit gewicht eenmaal hebt bereikt dan heeft het Dukan dieet nog meer te bieden: er staat exact uitgeschreven waar jij op moet letten om te zorgen dat de verloren kilo’s niet zomaar terugkomen.

 

Maak het Dukan dieet wat gemakkelijker

Als je nog niet eerder een dieet zoals het Dukan dieet hebt gevolgd dan kan het lastig zijn om dit langdurig vol te houden. Het is in dat geval belangrijk om te zorgen dat jij voldoende discipline en motivatie hebt om dit zo lang mogelijk vol te houden. Met de boeken van dokter Dukan wordt het erg gemakkelijk. Er staan ontzettend veel handige recepten in het boek, waardoor het bereiden van een gezond ontbijt, een goede lunch en een voedzame avondmaaltijd gemakkelijker wordt.

Je kunt daarom het beste een aantal recepten uit het boek halen waarvan jij weet dat jij deze erg lekker zult vinden. Dokter Dukan geeft in de boeken allerlei lekkere alternatieven voor maaltijden die bij iedereen tot de favorieten behoren. Zo hoef je in de avond niet langer die Thuisbezorgd-app op te starten maar ga je gewoon voor een maaltijd die net zo lekker smaakt en boordevol belangrijke stoffen zit!

 

Begin direct met het Dukan dieet

Het is tijd om jouw voedingspatroon helemaal om te gooien, en daar is het Dukan dieet perfect voor! Je kunt vandaag al met het Dukan dieet beginnen. Bestel de boeken die door dokter Dukan zijn geschreven en zoek op internet allerlei recepten op die hier perfect bij aansluiten. Zo wordt het leuk om gewicht te verliezen en kun je eindelijk dat lichaam krijgen dat je al jaren in de spiegel hoopt te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.