Home Afvallen Een luchtige roman over eetstoornissen

Een luchtige roman over eetstoornissen

0

Gezond eten en bewegen is ontzettend belangrijk, dat weten we allemaal. Maar wat als je gezonde eetpatroon doorslaat in een ongezond eetpatroon? Wat als je een eetstoornis ontwikkelt en niet meer normaal met eten om kunt gaan? Veel mensen hebben te kampen met een eetstoornis en in het boek Min of Meer kom je erachter hoe het leven van zo iemand is.

Omschrijving Min of Meer

min of meer

Tobias is zich ervan bewust dat anorexia vooral bij vrouwen voorkomt. Toch heeft hij de eetstoornis en het beïnvloedt zijn leven volledig. Alles draait om het verbranden van calorieën en het nemen van laxeermiddelen. Er is niemand bij wie hij zijn geheim kwijt kan. Tobias voelt zich behoorlijk alleen. Hij ziet vooral wat andere mannen verkeerd doen in hun relaties en hoe ze vrouwen behandelen. Als zijn broer aankondigt dat hij gaat trouwen, voelt Tobias zich eenzamer dan ooit.

Donna heeft altijd al problemen gehad met eten en is daardoor veel te zwaar. Ze is al tijden hopeloos verliefd op haar collega Vince en wanneer ze met hem mee kan naar de sportschool, ziet ze dit als een kans om dichterbij hem te komen én om meteen aan haar overgewicht te werken. De eetbuien verdwijnen echter niet en Vince toont maar weinig interesse in haar.

Tobias sport in dezelfde sportschool en ziet geregeld hoe Vince haar behandelt. Daar maakt hij zich zorgen om, maar hij durft er niets over te zeggen. Wanneer hij op een dag veel te weinig heeft gegeten en te veel sport, valt hij flauw. Donna is er om hem te helpen.

Genomineerd voor het Beste romantische boek van 2014.

Over de auteur

Auteur Suzanne Peters is geboren in 1985 en heeft al behoorlijk wat boeken op haar naam staan. Ze schrijft behalve romantische boeken ook nog young adult fantasy en non-fictie. In haar liefdesromans probeert ze altijd wat maatschappelijke thema’s te verwerken in haar boeken.  Meer informatie over haar en haar boeken vind je op de website www.suzannepeters.nl

Eetstoornissen

In Min of meer worden eetstoornissen beschreven die wat minder bekendheid hebben. Anorexia bij een man? Dat horen we niet zo vaak. Binge eating disorder? Ook daar wordt maar weinig media-aandacht aan gegeven. Juist daardoor is het boek zo uniek en opvallend.

Wat zeggen de recensies?

“Min of meer is een vlot geschreven verhaal met een originele insteek. Twee verhaallijnen, die van Tobias en die van Donna. Op de cover staat een weegschaal afgebeeld, deze staat op nul. De cover past perfect bij het verhaal.” Boekensalon.

“Min of meer is een vlot boek dat heerlijk wegleest. Binnen een avond was het verhaal uit. Suzanne Peters weet je met dit verhaal te pakken en niet meer los te laten. Liefde, hoop en onzekerheid pakken je en laten je niet meer los voordat de laatste bladzijde omgeslagen is.” Hebban.nl – Diana van Eynde

“Ondanks het zware onderwerp is Min of Meer lekker luchtig en leuk geschreven en laat het de lezer duidelijk voelen dat anorexia voor mannen net zo zwaar is als voor vrouwen. Daarnaast blijkt wel dat een eetprobleem in welke vorm dan ook, je het leven heel lastig kan maken, omdat alles in het teken staat van (het wel of niet) eten.” Bezeten Boeken – Marieke Wolf

“Ik had nog veel langer willen doorlezen maar helaas is het een vrij dun boekje, wat dan ook het enige nadeel is van dit boek. Ook erg mooi vind ik dat schrijfster Suzanne in dit verhaal bewust niet gekozen heeft voor de ‘standaard’ die zogenaamd geldt in wereld van de eetproblemen; meisjes hebben anorexia, jongens hebben overgewicht. Dat de auteur dit juist andersom heeft gedaan siert dit verhaal des de meer.” Banger Sisters – Ilse Borst

Andere leuke boeken?

Op zoek naar andere leuke boeken? Wij selecteerden een aantal boeken die je kunnen helpen bij het afvallen. In deze blogpost lees je onze recensie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.