Home Afvallen Het Eiwitdieet: Spieren Kweken en Gewicht Verliezen

Het Eiwitdieet: Spieren Kweken en Gewicht Verliezen

0

De laatste jaren is de fitness-trend in Nederland flink doorgebroken. En dat heeft er vooral voor gezorgd dat steeds meer mensen zich richten op spieren kweken. Dat is niet vreemd, want als je actief bezig bent met spier kweken dan wordt het erg gemakkelijk om er beter uit te zien. Spieren zorgen voor een fit lichaam en zorgen er daarbij ook voor dat jouw uiterlijk een stuk verbeterd. En je kunt daar gelukkig erg gemakkelijk meer mee doen, dankzij het eiwitdieet.

Bij het eiwitdieet draait het maar om twee kernpunten: het verhogen van de inname van eiwitten en het verlagen van de inname aan koolhydraten. En als je dit eenmaal onder de knie hebt dan is het helemaal niet lastig om spieren te kweken en daarbij gewicht te verliezen. Je kunt op deze manier zorgen dat jouw gewicht steeds lager wordt, terwijl jij er fysiek ook steeds beter uit gaat zien.

Maar hoe werkt een eiwitdieet nu en wat moet je hier allemaal voor weten? Op deze pagina behandelen wij alle belangrijke factoren van het eiwitdieet en helpen wij je om te zorgen dat jij eindelijk dat gespierde lichaam kunt krijgen waar jij al zo lang naar uitkijkt.

 

De basis van het eiwitdieet

Het werkt eigenlijk heel simpel: als je meer eiwitten eet en ook minder koolhydraten eet dan kun je afvallen. Het is hierbij natuurlijk belangrijk om voldoende beweging te krijgen, en daar kun jij jouw lichaam optimaal voor instellen. Hoe meer je uiteindelijk beweegt, hoe sterker je wordt. Vandaar dat spieren kweken en gewicht verliezen hand in hand gaan met beweging en met een eiwitdieet. Naarmate je het eiwitdieet steeds verder doorzet, ga je ook steeds meer gewicht verliezen. En dat betekent dus ook dat je steeds dichter bij het lichaam komt dat je al lange tijd wilt hebben.

Vanuit de basis wordt er gekeken naar de voeding die je iedere dag binnenkrijgt. Het Nederlandse dieet is erop ingesteld dat we lange dagen maken en hier veel fysieke activiteiten bij uitvoeren. Maar de laatste jaren is er veel veranderd. De kans is groot dat jouw baan vrijwel geen zware fysieke taken vereist, en dit resulteert erin dat het Nederlandse dieet helemaal niet goed werkt. Sterker nog: het Nederlandse dieet zorgt er juist voor dat jij alleen maar verder aankomt en dat je dus op geen enkele manier goed kunt afvallen.

En als je minder fysieke taken uitvoert dan wordt spieren kweken nog lastiger. Je hebt namelijk niet de juiste voedingsstoffen in jouw lichaam die helpen om deze spieren te bouwen, en je hebt ook niet de juiste training om te zorgen dat de spieren groter worden. En daar kun je op verschillende manieren iets aan doen.

 

Voeding in het eiwitdieet

Bij voeding in het eiwitdieet moet je vooral letten op de voedingswaarden van de voeding die je nuttigt. Als je op dit moment vooral voeding nuttigt die je vroeger ook at dan is de kans groot dat je hier langzaam door aankomt. De pannen met pasta’s, de wekelijkse pizza, patat en snacks en ook de stamppotten dragen helaas niet bij aan een sterker lichaam. Deze zorgen er alleen maar voor dat jij te veel energie binnenkrijgt en dat jouw lichaam deze energie gaat opslaan. En zo kom je aan het overtollige vet dat op dit moment aan jouw lichaam zit.

Eieren liggen aan de basis van het dieet. Dit is logisch: het dieet is niet zomaar het eiwitdieet. Eieren zitten vol met belangrijke eiwitten die jouw spieren helpen om na een zware training zo snel mogelijk te herstellen. En dat is wat je het liefst wilt: zo kun je sneller terug naar de sportschool om de spieren verder te trainen. En daarbij zorg je ervoor dat de scheurtjes die in jouw spieren zitten (wat niet negatief is) sneller worden opgevuld en jouw spieren hierdoor ook sneller een stuk groter zullen worden.

Daarbij is zuivel ook onmisbaar bij het eiwitdieet. Je wilt natuurlijk genieten van lekkere voeding. Daarom raden wij onder andere magere kwark aan, omdat dit erg voedzaam is, het eiwitten bevat en daarbij ook weinig suiker bevat. Als je toch behoefte hebt aan suikers (tenslotte is een klein beetje suiker nog steeds nodig om goed te functioneren) dan kun je in dat geval beter voor Griekse yoghurt kiezen. Dit is niet alleen heel voedzaam, maar ook nog eens erg lekker. Daarbij verkoopt een groot aantal Nederlandse supermarkt een 0%-vet variant, waardoor het nog beter wordt.

Als je niet vegetarisch bent dan kun je er ook voor kiezen om meer vlees te eten. Vlees zoals kip, kalkoen en andere gevogelte bevat ontzettend veel eiwitten. Daarbij is vlees ook erg voedzaam en kan het goed dienen als basis voor een gerecht. Eet bijvoorbeeld kip met pasta, kalkoen met groenten of kies voor een ander gevogelte. En magere gehakt is ook een onmisbaar onderdeel: gehakt bevat veel belangrijke voedingsstoffen en de magere variant bevat vrijwel geen vetten. Zo kun je erg gezond eten en helpt het eiwitdieet om af te vallen.

Vis is een extra bij het eiwitdieet. Veel vissoorten bevatten eiwitten, en bevatten daarbij goede vetten die nodig zijn voor een goede hersenwerking. Denk hierbij aan Omega-3-vetten, welke helpen om jouw hersenen aanzienlijk gezonder te houden.

Binnen het eiwitdieet wordt er gericht op een lagere inname aan koolhydraten. Dit betekent onder andere dat je minder brood zult eten. Brood bevat veel koolhydraten en draagt ook niet bij aan een betere spiergroei. Het is dus erg belangrijk om te zorgen dat voeding met granen vermijdt, en dit betekent ook dat je voeding zoals pizza en pasta beter kunt overslaan.

 

Start vandaag met het eiwitdieet

Klaar om spieren te kweken en gewicht te verliezen? Dan is het eiwitdieet het ideale antwoord. Hier kun je niet alleen een gespierder lichaam door krijgen, je valt er ook nog eens door af. Houd het bij de voeding die wij hierboven noemen en zorg er zo voor dat je op zeer eenvoudige wijze gewicht gaat verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.