Home Afvallen Esmee Emsee valt af: minder suiker

Emsee valt af: minder suiker

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Hoe is het afgelopen week gegaan met het afvallen?

Nieuwe uitdaging

Ik schreef al eerder dat mijn motivatie een stuk hoger is dan voorheen en daar heb ik maar meteen gebruik van gemaakt. Ik ben flink gaan minderen in de hoeveelheid suiker die ik binnenkrijg. En dat valt tegen, maar voelt tegelijkertijd erg goed. Ik heb last van afkickverschijnselen. Vooral de eerste dagen waren heel zwaar en mijn lichaam reageert niet altijd even positief, maar ik weet waar ik het voor doe en ik weet dat ik vol moet blijven houden. Ik ga ervan uit dat deze verschijnselen snel minder worden.

Minder suiker

Volledig suikervrij eten is niet mogelijk en haalbaar. Sowieso hebben je hersenen ook suikers nodig, dus dat is helemaal niet mijn doel. Mijn doel is wel om even heel radicaal flink te schrappen in de hoeveelheid suiker die ik binnenkrijg. Dus geen snoepjes, frisdrank, sauzen of andere dingen waar een berg suiker in zit. De enige uitzondering was maandagavond een stukje taart en pannenkoeken. Verder is het me gelukt om tot nu toe goed op te letten wat ik eet. Geen vlees dat in de supermarkt gemarineerd is, geen saus uit een potje, maar zelf saus maken, geen snoep dus, geen chips. Want het is overduidelijk een verslaving voor me en mijn lijf vraagt naar steeds meer en meer suiker. En ik voel me lamlendig en rot over mezelf, en dus moest de knop om. Ik eet wel fruit en ik eet ook gewoon brood. En ik lees labels in de winkel, en kijk goed hoeveel suiker ergens in zit.

Afkickverschijnselen

De eerste dagen had ik ontzettend veel hoofdpijn. Een hele nare kloppende hoofdpijn, en ik was ook onwijs moe. En er gebeurden meer gekke dingen. Mijn darmen protesteerden en de ontstekingen onder mijn oksel waren weer terug van weggeweest. Ik heb de eerste dagen veel geslapen overdag en ook als ik ’s avonds naar bed ging was ik zo vertrokken. En mijn hoofd is natuurlijk de hele tijd bezig met eten en snoep. En ik merk nu pas hoe mijn hoofd me in de maling probeert te nemen ‘ach één keer kan wel’ of ‘anders begin je morgen en neem je nu nog iets.’ Er niet naar luisteren is lastig.

Het gaat goed

Ondanks dat het me zwaar valt, gaat het goed. Ik merk dat het iedere dag ietsjes makkelijker wordt. De hoofdpijn is nu eindelijk verdwenen en de vermoeidheid gaat ook wat beter. Zelfs de ontsteking onder mijn oksel lijkt weer iets kleiner te worden, dus dat kijk ik nog even aan voordat ik naar een arts ga. Maar ik voel me redelijk goed en het gaat me op zich zelfs goed af. In de winkel neem ik niets mee, dat was de eerste keer moeilijk, maar vandaag liep ik met mijn vriend door de supermarkt en had ik helemaal niet zoiets van ‘oh alles meenemen’. Ik hoop dat dit dus steeds makkelijker zal gaan.

Nog wat uitdagingen

Er komen nog wel wat uitdagingen aan. Verjaardagen dit weekend, en een reis naar het buitenland waarbij ik alleen buiten de deur kan eten en waar ik waarschijnlijk van alles wil proberen qua snoep en frisdrank wat ik niet ken. Ik moet juist op deze momenten sterk blijven, want ik ben bang dat als ik nu een keer toegeef, ik meteen weer doordraai en véél te veel neem.

Sporten

Ook ben ik nog steeds aan het sporten. Nog niet zo veel als ik wil. Het wandelen kan echt nog beter, maar het aantal stappen is wel omhoog gegaan. En ik was zo onwijs moe, dat ik het ook belangrijk vond een beetje te denken aan mijn lichaam. Er zijn al zo veel veranderingen gaande. Vandaag heerlijk in de zon gewandeld, omdat ik juist vandaag wat minder moe was.

Steun

Ik krijg ook goede steun, van mijn vriend, mijn trainer en van vrienden. Het is heel fijn dat mijn vriend meedenkt om ervoor te zorgen dat ik niet zwicht.

Doorzetten

En nu doorzetten dus, zorgen dat de komende valkuilen met succes zullen worden afgerond. En hopelijk begin ik ook snel veranderingen in mijn lichaam te merken.

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier

Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op via info@30daychallenges.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.