Home Afvallen Esmee Esmee valt af: 1,5 kilo kwijt!

Esmee valt af: 1,5 kilo kwijt!

1

Esmee deelt haar afslankervaringen in een wekelijkse blog. Alle ups en downs worden vermeld. Hoe is de eerste week van Esmee verlopen? Wat ging goed en wat minder goed? Lees het in haar blog!

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht deze week: 110,4 kilo
  • Afgevallen: -1,5 kilo

Gewicht kwijt!

Yes, de eerste 1,5 kilo is een feit! Dat is nog een behoorlijk gewicht, maar in het begin verwacht ik sowieso dat het sneller gaat dan later. Ook was ik vorige week ongesteld, wat ongetwijfeld ook mee heeft gespeeld. Maar, we klagen absoluut niet! Dit is een fijne én motiverende start. Ik moet nu vooral doorzetten, zorgen dat ik meer kilo’s kwijt zal raken. De afgelopen week ging het nog niet eens zoals ik zelf had gewild, dus het wordt komende week tijd om nog beter op te letten.

Het wandelen

stappentellerVorige week schreef ik enthousiast dat ik iedere dag tenminste 10.000 stappen wil zetten. De reden waarom ik dit wil, is omdat ik heb gelezen dat dit het ideale aantal stappen is voor een actief leven. Aangezien ik een hond heb, vermoedde ik dat ik makkelijk aan dat stappenaantal zou komen, maar dat viel toch even vies tegen. Ik ben de hele week nog geen enkele keer aan de 10.000 stappen gekomen. Dinsdag had ik er zo’n 5100 en dat was mijn record van de week. Oeps…

Ik moet wel toegeven dat mijn stappenteller niet heel praktisch is. Hij zit in mijn smartphone ingebouwd en ik ben er al achter dat ik vaak binnenshuis op en neer loop, zonder mijn telefoon bij me te hebben. Ook ben ik op de mooie dagen gaan wandelen zonder telefoon – aangezien ik die dagen geen zakken had.

Maar, eerlijk is eerlijk: vermoedelijk had ik ook die dagen niet de 10.000 stappen gehaald. Daar wil ik deze week dus wel echt verandering in gaan brengen. Ook wil ik me gaan inlezen in speciale stappentellers die je om je pols kunt doen. Dan is het aantal stappen dat ik zet tenminste wat accurater.

 

 

Eten en drinken?meloensmoothie

Het eten en drinken ging het grootste gedeelte van de tijd best goed. Maar helaas heb ik me wel wat laten kennen. Begin van de week had ik een flinke eetbui en te veel snoep gegeten. Ik schaamde me kapot en besloot meteen dit niet meer te doen. Ik wil toch afvallen? Verder had ik een vrij druk weekend, met verjaardagen, barbecues en andere sociale verplichtingen. Ik heb de taart niet geweigerd en ook gewoon lekker va de barbecue gegeten, maar alsnog wel een beetje opgelet. Al had ik bij één verjaardag wel minder chips mogen pakken.

Ik vind het belangrijk dat ik mezelf niks verbied, dus een stukje taart moet kunnen. Het was alleen wel wat veel dit weekend, omdat er meerdere verjaardagen tegelijk vielen. Ook zoiets zou ik het in vervolg anders aan moeten pakken.

Wel heb ik ook wat gezonde dingen gedaan. Gisteren heb ik een smoothie gemaakt als nagerecht. Het recept ervan vond ik in de Lidl. De smoothie bevat galiameloen, citroensap, Griekse yoghurt en munt en was ontzettend lekker. Verder prima gegeten, redelijk verstandige keuzes gemaakt, dus al met al op zich tevreden.

Sporten

Afgelopen week ben ik twee keer in de sportschool geweest. Eigenlijk wil ik dat wel weer een beetje opbouwen en nog wat vaker gaan. Of meer vanuit huis sporten. Ik ga sowieso in augustus meedoen met de 30 day hoop & jump rope challenge, dus dat zal al een groot verschil maken, denk ik. Ik ben dan in ieder geval een stuk actiever weer!

Persoonlijk vlak

Ik heb besloten om tijdens mijn afvalproces ook goed te kijken naar mezelf op persoonlijk vlak. Ik denk namelijk dat mijn overgewicht grotendeels met mijn psyche te maken heeft. Bewegen en gezond eten is denk ik dus niet voldoende. Op aanraden van mijn NLP-therapeute, ben ik begonnen met het  boek  ‘Emotionele Chantage’, geschreven door Susan Forward. Het boek gaat over mensen die zich emotioneel laten chanteren en zich schuldig voelen voor zaken waar ze zich niet schuldig voor hoeven te voelen. Het is een verhelderend en interessant boek en ik heb erdoor geleerd dat ik mezelf ook regelmatig emotioneel heb laten chanteren. Ik heb het boek nog niet uit, komende week ga ik verder lezen.

Planning komende week

De komende week wil ik nog wat beter op mijn voeding letten en voorkomen dat ik te veel snoep. Ook wil ik ervoor zorgen dat ik nu wel de 10.000 stappen per dag ga halen. Aankomend weekend ga ik daarnaast beginnen met een 30 day challenge.

Tot volgende week,
Liefs, Esmee.

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

1 REACTIE

  1. Wat goed dat je bent begonnen en wat een mooie start!
    Ik zal je hier volgen.

    Heel veel plezier met de challange! Ben je al begonnen met hoepelen of springen?

    Groetjes Patricia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.