Home Afvallen Esmee Esmee valt af: babyspullen verhuizen

Esmee valt af: babyspullen verhuizen

0

Iedere week blogt Esmee over haar afslankpogingen. Ze was de motivatie de laatste tijd een beetje kwijtgeraakt. Hoe is dat deze keer gegaan? Is de motivatie weer terug?

 

Geen gewicht

Net als vorige week heb ik ervoor gekozen om mezelf niet te wegen. Ik heb de draad wel weer wat beter opgepakt en ik merk dat ik de afgelopen week betere keuzes heb gemaakt, maar ik ben bang dat ik teleurgesteld raak als ik op de weegschaal ga staan en daarom wil ik dit nog heel even uitstellen. Misschien dat ik volgende week wat zelfverzekerder ben.

Hoe heeft mijn week er deze keer uitgezien?

Donderdag

Donderdag schreef ik het verslag van de voorgaande week en het maakte me nogal emotioneel. Ik voelde me nog steeds zwak, Weinig beweging gehad, vooral heel veel gewerkt en qua eten voor makkelijke oplossingen gekozen in plaats van voor gezonde. Ik at een kant-en-klare lasagne en heb ook nog wat gesnoept.

Vrijdag

Qua beweging helaas nog steeds niet veel gedaan, maar toch in mijn hoofd de draad weer iets meer opgepakt. In de middag naar mijn vriend gegaan, waardoor ik ook minder snel trek had en minder mogelijkheden om ongezond te eten. ’s Avonds gingen we op d bank hangen met wat televisie. Biertje erbij, toastjes brie erbij. Ik heb één biertje gehad en de toastjes brie niet aangeraakt. Toch een beetje genoten dus, maar het beperkt gehouden.

Zaterdag

Zaterdag was een hele drukke dag. We zijn naar de zus van mijn vriend geweest, die midden in een verbouwing zit. Daar zouden we een handje helpen. Mijn schoonzus is daarnaast zwanger en kan dus niet zo veel doen. Ze moest ergens een babykamer ophalen die ze via Marktplaats had gehad en dus ben ik met haar meegegaan om te helpen met slepen. Dat was nog een behoorlijke klus. De spullen stonden boven en de trap was ontzettend onhandig. Zoiets kun je met recht een workout noemen! Ik merkte meteen al dat ik hier flink spierpijn van ging krijgen. In totaal ook ontzettend vaak de trap op en af gelopen en vooral de grote dingen kostten heel veel moeite om naar beneden te krijgen, omdat de bochten in de trap ontzettend vreemd waren. Qua eten heb ik overdag wat taart gehad en ’s avonds hadden we een simpel gerecht: aardappelen met groente en vlees. Ik heb geen nagerecht genomen want dat was vla met chocolade er in.

’s Avonds nog een verjaardag van vrienden gehad. Aangezien ik overdag al wat taart had genomen, besloot ik nu wat andere keuzes te maken. Ik vroeg de gastvrouw of ik wat thee mocht en ze vond dat zo’n goed idee dat ze een enorme pot zette en deze ergens in een gezellig hoekje plaatste. Iedereen om ons heen zat al zo’n beetje aan de alcohol en wij genoten van een lekker bakje kruidenthee. En er waren meer dames die het wel een goed idee vonden en ook voor thee gingen.

Ik heb tijdens het feestje verder niks gepakt, op één hele kleine snack na. En dus ook alleen maar thee gedronken.

Zondag

Omdat we de avond ervoor zo laat naar bed gingen en de hele zaterdag in de weer waren geweest, waren we allebei ontzettend brak op zondag. Mijn vriend en ik hebben dan ook heerlijk rustig aan gedaan. Niet veel gewandeld de hond leek eveneens heel moe te zijn van alle indrukken bij het huis waar we hebben geholpen en had net als ons nergens zin in. We hebben zelfs overdag nog even op bed liggen slapen. Ik had ook heel veel last van spierpijn, door het getil van de dag ervoor.

’s Avonds hebben we aardappelen en kip uit de oven gegeten met broccoli erbij. Heel simpel, wel lekker en gezond. Daarna ben ik weer naar huis gegaan. In de avond nog gelezen in het boek  ‘De little black dress challenge’ van Mieke Kosters. Het boek heeft me al meteen allerlei inzichten gegeven in waarom ik niet afval en hoe ik mezelf blokkeer en ik hoop dat ik met de technieken in het boek aan de slag kan gaan.

Maandag

Maandag een relatief rustige dag gehad, vooral heel veel moeten werken en verder was ik vooral nog wat moe van het weekend. Wel nog gewandeld met de hond, maar de 10.000 stappen niet gehaald. ’s Avonds kwam mijn vriend langs en hebben we samen lasagne gegeten. Ik had die dag namelijk nieuwe ovenschalen van de Tupperware en wilde deze uittesten. Flink veel spinazie door de lasagne gedaan. ’s Avonds het boek van de Little black dress challenge uitgelezen. Het is een heel erg interessant boek, waar ik veel uit heb gehaald.

Dinsdag

Voor het eerst sinds een aantal weken weer naar de sportschool gegaan. Ik voelde me wat fitter en tenminste niet meer zo duizelig. Wel met mijn personal trainer afgesproken het nog even rustig aan te doen en gewoon rustig de boel oppakken. Dus ik heb ongeveer een halfuur gesport en dat kostte me meer moeite dan ik zou willen. Merk dat ik heel snel heel erg achteruit ben gegaan qua energie, maar ik heb weer gesport en dat voelde toch wel goed. ’s  Avonds heb ik couscous gemaakt met pompoen, puntpaprika en een pittenmix. Was erg lekker.

12063761_941499515922291_1569261725842339892_n

Woensdag

Overdag uiteraard vooral gewerkt. Ook nog met de hond naar de dierenarts gegaan. Twee weken terug is hij gecastreerd en de hechtingen mochten er nu uit. Dat betekent dat het wandelen voor mij ook weer wat makkelijker is, want je gaat toch gemakkelijker verder wandelen als je hond het ook kan.

’s Middags met mijn beste vriend in de auto gestapt voor een concert op ruim 1,5 uur rijden afstand vandaan. We hebben onderweg bij een wegrestaurant gegeten, waar ik koos voor een zalmgerecht. Daarna naar het optreden en vanaf 7 uur tot ongeveer 11 uur in de zaal gestaan. Bij twee van de drie bands volledig uit mijn dak gegaan. Flink lopen springen en dansen. Mijn stappenteller is deze avond met 10.000 omhoog gegaan. Ik heb twee sinas gedronken en daarna ben ik overgegaan op het water en daar ben ik best wel trots op. Meestal drink ik de hele avond suiker met zoiets dus nu wel een betere keuze gemaakt. Het was wel heftig, want daarna het hele stuk weer terugrijden. Uiteindelijk lag ik pas rond half twee in bed. Het was gelukkig wel een heel geslaagde avond.

Komende week

De komende week wil ik nog wat beter op gaan letten en vooral proberen wat meer te bewegen. Het sporten wil ik weer gaan oppakken, zodat ik dat ook weer kan opbouwen.  Verder denk ik dat ik vooral de motivatie moet blijven opzoeken en mezelf moet blijven uitdagen om wat te doen, anders zal ik sowieso niet afvallen. Vandaag weet ik dat ik heel erg brak en moe zal zijn van het concert van gister en dat accepteer ik dan ook maar. Het heeft me meer energie gekost dan verwacht en het is me nogmaals duidelijk geworden dat mijn lichaam nog goed moet herstellen.

Tot volgende week,

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.