Home Afvallen Esmee Esmee valt af: bijna klaar met de medicatie

Esmee valt af: bijna klaar met de medicatie

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankpogingen. Al weken zit ze aan heftige medicatie, die het sporten haast onmogelijk maken. Wat heeft dat voor een effect op haar gewicht?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht 29 oktober: 110,9 kilo
  • Gewicht deze week: 110,2 kilo
  • Afgevallen deze week: – 0,7 kilo
  • Totaal afgevallen: 1,7 kilo

Afgevallen!

Ik had er helemaal geen positief gevoel over toen ik op de weegschaal ging staan vanochtend. Ik ging er vanuit dat ik – als ik al afgevallen zou zijn – slechts 0,1 kg kwijt zou zijn, zoals het eigenlijk al tijden gaat. Tot mijn eigen grote verbazing, bleek ik echter 0,7 kilo kwijt te zijn en dat is voor het eerst in maanden! Wauw!

Eten

Qua eten was deze week het grote voordeel dat ik iedere avonden bij anderen heb gegeten. Donderdag had ik een knutselavond bij mijn moeder. Er zou een soort workshop worden gegeven en ik besloot maar meteen bij mijn ouders te eten. Daarna ben ik doorgegaan naar mijn vriend, omdat we op vrijdag al vroeg weg wilden naar zijn zus om te klussen in het nieuwe huis. Ik heb die avond gekookt (heerlijke couscous met kip en véél groente). Daarna het hele weekend bij mijn vriend gegeten. Op maandag zijn mijn vriend en ik naar mijn schoonouders gegaan. De thuiskapper kwam er en we hebben van tevoren maar meteen daar gegeten. En ook op dinsdag en woensdag heb ik samen met mijn vriend gegeten.

We hebben deze week wel heel veel aardappelen gehad. Liever eet ik daarin wat afwisselender en diverser, maar het kwam even zo uit. Ik geloof dat alleen de couscous geen aardappelen bevatte.

Het is wel een feit dat ik minder snackneigingen heb wanneer ik samen ben bij anderen. Het gaat juist mis wanneer ik alleen ben. En het mooie van afgelopen week is: ik heb helemaal niet alles laten staan.

Bij de zus van mijn vriend, hebben we voor de lunch bijvoorbeeld worstenbroodjes gehad en in het weekend maakte mijn vriend knakworstjes met broodjes. Ook heb ik met mijn vriend speculaas gehad en dit weekend samen dropjes gegeten. En zelf heb ik nog frisdrank gehaald deze week. Wel in een klein flesje.

Doordat ik ook redelijk wat ongezondere keuzes heb gemaakt, had ik totaal niet verwacht dat ik 0,7 kilo kwijt zou raken.

Sporten

Qua sporten gaat het helaas nog steeds niet goed. Ik heb wéér de sportschool af moeten melden vanwege duizeligheid. Ook het wandelen stond deze week op een extreem laag pitje. Ik wilde wel, maar was ontzettend snel draaierig en gisteren werd het zelfs tijdens het wandelen bijna zwart voor mijn ogen. We hebben er toen maar een korte wandeling van gemaakt. Ik wil echt héél graag weer sporten ik voel me enorm vastzitten nu.

Medisch

Medisch gaat het wel de goede kant op. De antiobioticakuur die ik twee maanden moet slikken tegen ontstekingen onder mijn oksel, is bijna klaar. Nog drie dagen te gaan en dan is het voorbij. Woensdag moet ik terug naar de dermatoloog en dan gaan we kijken wat er verder wordt gedaan.

Onder mijn rechteroksel heeft de antibioticakuur goed aangeslagen, maar links is het nog drama. Er ontstaat telkens weer een ontsteking op de plek die op twintig juli door een stagiaire bij de huisarts is open gesneden. Door de antibioticakuur springt deze ontsteking ook weer open dus er staat nooit lang druk op, maar het is duidelijk niet zoals het hoort. Ik wil het hier ook met de dermatoloog over gaan hebben. De plekken die hij heeft open gesneden zijn namelijk wél netjes genezen en misschien is er een gemakkelijke oplossing voor dit probleem.

Ik ben wel heel benieuwd wat de dermatoloog gaat zeggen en ik ben in ieder geval blij dat ik bijna met déze kuur klaar ben.

Komende week

Komende week heb ik een wat drukke week. Het is hectisch met mijn werk, en daarbij opgeteld ben ik ook nog eens een paar dagen weg. Zondag gaan we weer naar de zus van mijn vriend, want dan is ze jarig. Dat wordt een uitdaging qua eten. Verder ga ik dinsdag met mijn moeder naar de Margriet Winterfair en donderdag met mijn opa en oma (en vriend) naar de dierentuin. Ook dat worden wat uitdagingen als het gaat om eten. En woensdag moet ik dus naar de dermatoloog.

Deze week wil ik gaan bedenken hoe ik niet zo overeet op de dagen dat ik alleen moet eten ’s avonds. Ook wil ik zien te ontdekken wáárom ik zo veel snaai als ik alleen ben. Ik denk dat dit belangrijk is om me bewuster van te worden van mijn overgewicht én de reden waarom ik wel of niet afval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.