Home Afvallen Esmee Esmee valt af: de sauna

Esmee valt af: de sauna

0

Esmee deelt haar afslankervaringen in een wekelijkse blog. Hoe is het haar deze week vergaan met haar poging tot afvallen? Is het haar gelukt wederom wat gewicht kwijt te raken?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 109,6 kilo
  • Gewicht deze week:109,4
  • Afgevallen deze week: -0,2 kilo
  • Totaal afgevallen: 2,5 kilo

Afgevallen

Ik ben deze week wel afgevallen, maar ik moet toegeven dat ik 0,2 kilo wel heel erg vind tegenvallen. Dit is bijna niks en dat voelt wel wat vervelend. Ik zit nu op de 2,5 kilo, in drie weken tijd en op zich is dat wel netjes, maar ben iedere week al minder afgevallen dan de week daarvoor. Ik had me deze week qua sporten waarschijnlijk wel iets beter kunnen inzetten, maar dan nog valt het resultaat me erg tegen. Ik wil hier niet te lang bij stil blijven staan en door blijven knallen, zorgen dat het afgevallen gewicht de volgende keer hoger is.

Sporten

De afgelopen week was ik helaas maar één keer in de sportschool. Dat kwam met name door de ontsteking onder mijn oksel en door extreme drukte op mijn werk. Ik wilde eigenlijk gisteren nog gaan zwemmen, maar dat is er niet helemaal van gekomen.

De 30 day jump & hoop challenge is ook niet helemaal lekker gegaan. Ik heb het deze week helemaal niet meer gedaan. Eerlijk gezegd is het me totaal ontschoten, waarschijnlijk door de drukte rondom mijn werk. Dat wil ik dus nu wel weer gaan oppakken. Zorgen dat ik er weer voor ga.

Wandelen

fitbitIk heb sinds een paar dagen een FitBit! Dit is een fitnesstracker die je o.a. je stappen bijhoudt. Ik moet wel zeggen dat he me beter motiveert nu ik een duidelijk beeld heb van het aantal stappen. Nu ik vaker kan kijken hoe het gaat, merk ik dat sneller denk: nog even stukje wandelen.

Met de FitBit heb ik de 10.000 stappen nog niet gehaald, maar heb wel telkens rond de 7.000/8.000 stappen gezet. Eén dag minder, omdat ik toen grotendeels in bed heb gelegen. Met mijn telefoon lag mijn gemiddelde qua stappen eerder rond de 5.000/.6.000, dus ik vind het sowieso al een verbetering. Deze week wil ik sowieso de 10.000 weer halen!

Eten

Het eten is deze week redelijk goed gegaan, al heb ik wel wat verkeerde keuzes gemaakt. Donderdag heb ik bij de sauna een ijsje genomen. Nou ja, ijsje, het ding was megagroot. In eerste instantie wilde ik voor een smoothie gaan, maar omdat mijn gezelschap allemaal voor het ijsje ging, dacht ik: why not?

Zaterdag bebloemkoolsoepn ik bij een festival geweest. Ik was de BOB, dus geen alcohol gehad. Maar wel frisdrank. Vier bekers sinas. Dat valt op zich mee, als je nagaat dat ik van 9 uur tot half 3 ’s nachts op het festivalterrein heb gelopen, maar het zijn wel een hoop loze calorieën natuurlijk.

Laatst heb ik met de lunch wel een hele lekkere soep gemaakt: bloemkoolsoep. Heel simpel en heel lekker. Het avondeten is eigenlijk ook erg goed gegaan. We hebben lekker gegeten van de HelloFresh maaltijden en dus divers gegeten.

 

 

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak is er deze week redelijk wat gebeurd. Zo ben  ik donderdag voor het eerst in mijn leven naar de sauna geweest. Dat was nog best spannend, want ik heb nou niet bepaald een lichaam waar ik trots op ben. Ondanks dat, heb ik geen last gehad van schaamte. Ik heb me prima kunnen ontspannen. Ook vond ik de sauna veel fijner dan ik had verwacht. Was bang dat ik het allemaal té warm zou vinden. Viel mee dus!

Zaterdag ben ik naar een festival geweest, waardoor ik op zondag en maandag ontzettend last had van vermoeidheid. Ik heb zondag een groot deel van de dag op bed gelegen, omdat ik zo extreem moe was. Ook maandag voelde ik me alles behalve fit en ik ben bang dat ik er de komende week nog wel last van zal blijven hebben.

Ook ben ik druk bezig met het voorbereiden van de vakantie. Komend weekend vertrekken we!

Komende week

Komende week ben ik druk! Aangezien de vakantie er aan komt, moet ik een hoop laatste dingen regelen. Het werk moet allemaal worden afgerond en ook wil ik het huis nog een beetje opruimen, zodat ik fijner thuis kom. Ook moet ik alle spullen nog bij elkaar pakken. Ik wil tegelijkertijd ook nog goed op de lijn blijven letten.

Vakantie

Omdat ik volgende week op vakantie ben en daar vrijwel geen internet heb, zal ik vrijdag een blog shrijven vlak voordat ik wegga. Ik zal dan shrijven hoe ik wil blijven afvallen tijdens de vakantie en waar ik op wil gaan letten. De dag nadat ik terug kom van vakantie, post ik opnieuw een blog. Dan wil ik kijken hoe het is gegaan

Tot vrijdag!
Liefs, Esmee.

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.