Home Afvallen Esmee Esmee valt af: eindelijk weer gewogen

Esmee valt af: eindelijk weer gewogen

0

Esmee probeert af te vallen. Wekelijks schrijft ze in een blog over haar afslankproces. Na tijden niet op de weegschaal gestaan te hebben, heeft ze dat vandaag weer gedaan. Is het resultaat positief?

Gewogen

Ik heb me eindelijk weer gewogen, omdat ik de laatste tijd zo enorm op mijn eten let en graag goed bij wil houden hoe het met mijn gewicht gaat. En daarom hier mijn gegevens:

  • Startgewicht 20 juli 2015: 111,9 kilo
  • Gewicht  10 maart: 112,4 kilo
  • Gewicht vandaag: 112,1 kilo
  • Afgevallen deze week: -0,3 kilo
  • Totaal aangekomen: +0,2 kg

Dit resultaat lijkt wat tegen te vallen, maar niets is minder waar. Op 7 april schreef ik dat ik me onofficieel gewogen had. Ik woog toen 115 kilo. Ik weet niet of ik sindsdien nóg meer ben aangekomen, aangezien het even duurde tot de knop om was. Maar nu is de knop dus om, en lukt het afvallen overduidelijk weer. Ik zit bijna weer op het gewicht van een jaar geleden en dat is mooi, want ik kwam op een gegeven moment meer aan dan dat ik afviel. En als je nagaat dat ik op dit moment ongesteld ben, dan is het helemaal een goed resultaat. Ik kan dit zien als een nieuwe start om mijn doel te bereiken. Het heeft een jaar geduurd, maar ik heb eindelijk de smaak te pakken.

Hoe ging het eten?

Deze week weer goed op mijn eten gelet. Ik merk dat het steeds gemakkelijker wordt om snoep en frisdrank in de winkels te laten staan. Ik kan nu zelfs bij het snoepgoed kijken en letterlijk denken: ‘hmz, nee, geen zin.’ Wel moet ik alert blijven van het stemmetje in mijn hoofd, dat nog steeds probeert om me toch om te praten wél wat mee te nemen.

Ik ben ook zeer tevreden over het weekend. Op zaterdag hadden we een groot feest, inclusief eten en drinken. Ik heb geen taart genomen, veel water gedronken en bij het buffet gekozen voor de gezondere opties. Ik heb wel wat handjes pinda’s genomen die op tafel stonden en tegen de avond heb ik twee glazen sap gehad in plaats van water. Ik koos er bewust voor, heb er geen spijt van en vind dat ik het al met al prima heb gedaan. Op zondag zat ik in de HEMA met thee. Toen ik de thee bestelde, vroeg de dame of ik misschien ook een ‘vieruurtje’ wilde, een klein gebakje. Het was maar een euro. Ik heb vriendelijk bedankt en nee gezegd. Eerder was ik gezwicht voor zo’n laag bedrag. Daarna nog uit eten geweest. Kreeg het bord niet leeg en luisterde naar mijn lichaam en bij het eten lekker water gedronken.
Water drinken begint me steeds meer energie te geven. Als vanzelf loop ik steeds vaker naar de keuken om wat water te drinken. En dat terwijl ik water eerder ‘niet lekker’ vond (lees: niet zoet genoeg).

Het sporten

Het sporten ging opnieuw een stuk minder. Mijn oksel is wel flink aan het genezen, dus ik hoop oprecht volgende week wel te kunnen sporten. De week erna ga ik op vakantie, dus het zou mooi zijn om vooraf nog wat extra beweging te krijgen. Ik geef het genezingsproces van mijn oksel echter ook graag wat tijd, zodat ik er daarna hopelijk echt vanaf ben

Persoonlijk vlak

Met de komende vakantie voor de deur ben ik ontzettend druk. Er moet nog van alles af op het werk en ik heb de komende weken ook nog eens een paar afspraken gepland staan. Allerlei dingen die nog nét even geregeld moeten worden. Hierdoor kom ik ook voor verschillende uitdagingen te staan. Zo moet ik op maandag naar een stad, waar ik overal verleidingen zal zien en moet ik deze week ook weer een paar keer alleen eten (dat blijft een lastig punt voor me). Ik probeer de verleidingen te zien als uitdagingen, want ik zal mijn hele leven lang in dit soort situaties terecht komen. Belangrijk is dus dat ik ermee leer om te gaan.

Al met al gaat het nog steeds goed dus. Ik hoop dat het zo goed blijft gaan.

Liefs, Esmee

 

 

 

Lees alle afslankblogs van Esmee hier

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.