Home Afvallen Esmee Esmee valt af: enorme eetbui

Esmee valt af: enorme eetbui

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankpogingen. Hoe gaat het met haar, lukt het om af te vallen? Deze week had ze een eetbui. Waren er ook nog andere dingen waar ze tegenaan liep?

Wat is mijn gewicht?

Normaal begin ik mijn wekelijkse blog altijd met een overzichtje van mijn gewicht. Iedere donderdag stap ik op de weegschaal en die gegevens deel ik dan met jullie. Maar eerlijk? Vandaag durf ik niet op de weegschaal te stappen. Ik heb geen goede week gehad, voel me totaal niet gemotiveerd en ik ben bang dat een tegenvallend resultaat mijn gemoedstoestand nog veel meer beïnvloed. En daarom heb ik het deze week gelaten.

Eten

Qua eten ging het de hele week..mwah. Het kon beter, maar het ging ook niet heel slecht. Gisteren heb ik echter een enorme eetbui gehad. Ik was dinsdag bij de Lidl (Want, goedkoop) geweest en heb van alles meegenomen, wat gister ook zo’n beetje allemaal op ging. Mijn eetbuien hangen erg samen met hoe ik me voel en ik weet dat ik al jaren last heb van een winterdepressie. Nu de dagen duidelijk korter worden, merk ik dat weer erg veel last heb van sombere buien en dat heeft geleid tot een eetbui. Ik at snoep en chips en koekjes en gebakken eieren.

’s Avonds was ik bij mijn vriend en hij vroeg of ik chocolade wilde. Ik weigerde, omdat ik al zo enorm vol zat van de hele dag, dat ik er niets meer bij kon hebben. “Goed van je,” zei hij. Ik had het lef niet om toe te geven hoe ik me overdag had laten gaan en dat het helemaal niet zo goed van me was.

Ik voel me nu opgeblazen en smerig en ik voel me vooral heel zwak, omdat ik weet dat dit invloed heeft gehad op mijn gewicht en omdat ik weet dat ik op deze manier nooit zal afvallen. Waarom laat ik me zo kennen als de zon wat minder schijnt?

Dit is ook één van de redenen waarom ik niet op de weegschaal wil staan vandaag. De eetbui van gister zal enorm veel invloed hebben op mijn gewicht en ik hoop het komende week een beetje te kunnen compenseren.

Beweging

De sportschool wederom moeten afzeggen vanwege duizeligheid. Nog vier weken te gaan en dan ben ik in ieder geval van de antibiotica af… Dit is namelijk ontzettend frustrerend.

En het wandelen? Tja, ook dat heb ik niet veel gedaan. Woensdag is mijn hond gecastreerd en hij mocht –en kon – veel minder wandelen.  En op de een of andere manier was dat een hele goede reden om zelf ook maar niet te wandelen of bewegen.

Ik heb vooral veel gewerkt, maar met een zittend beroep heeft dat ook weinig nut gehad. Ik denk dat ik op vrijdag de meeste stappen heb gehad. Met zo’n 9.500. De rest van de dagen kwam ik niet eens boven de 6.000 stappen.

En nu ik dit opschrijf, merk ik pas wat een zwakke smoes het was om niet te gaan lopen, om maar niet te bewegen. Op het moment zelf had ik niet eens in de gaten dat ik mezelf zo aan het saboteren was.

Persoonlijk

Het gaat dus niet goed. Ik voel me moe en verdrietig door de donkere dagen. En ik ben gefrustreerd omdat de antibioticakuur me zo sloopt. Ik moet overdag vaak gaan slapen omdat ik helemaal kapot ben. Ik weet niet of het komt  door het weer, of door de antibiotica, maar het is wel zwaar.

En ik voel me vooral zwak. Ik weet dat ik de draad weer moet gaan oppakken en de motivatie terug moet zien te vinden, maar eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe.

Maandag had ik daarnaast een sessie bij mijn hypnotherapeute, die heel erg zwaar en heftig was. Hierdoor heb ik een paar dagen rondgelopen met het gevoel alsof ik echt het laatste beetje energie kwijt ben geraakt. Het was een goede therapiesessie, maar wel heel confronterend en zwaar. Erbij opgeteld heb ik wat relatieproblemen gehad deze week, die gelukkig in het weekend wel weer opgelost werden, maar die ook voor veel emoties hebben gezorgd.

Komende week

De komende week ga ik dus kijken wat ik zelf kan doen om weer gemotiveerder te raken. Ik wil kijken hoe ik in mijn hoofd een beetje rust kan krijgen. Ook denk ik dat ik de komende week even elke dag een stukje schrijf over mijn eet- en bewegingspatroon en dat mijn blog er volgende week dus iets anders uit komt te zien dan deze week. Hopelijk helpt dat me een beetje om wat meer rust in mijn hoofd te krijgen.

Als jullie tips hebben om de draad weer op te pakken, dan hoor ik dat heel graag. Ik weet het even niet meer.

Tot volgende week,

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.