Home Afvallen Esmee Esmee valt af: er zit een klein meisje in me

Esmee valt af: er zit een klein meisje in me

1

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Hoe is het afgelopen week met haar gegaan? Ze heeft sowieso een therapiesessie gehad waar ze veel van leerde.

Niet gewogen

Deze week heb ik me wederom niet gewogen. Ik weet dat ik vorige week zei dat ik het zou doen, maar ik heb twee eetbuien gehad deze week én ik ben ongesteld, dus ik durfde niet op de weegschaal te staan. Ik was bang dat het niet goed zou zijn voor mijn emoties en mijn motivatie. Volgende week ga ik me écht weer wegen, beloofd.

Eten

Deze week dus een paar eetbuien gehad, waar ik alles behalve trots op was. Ik grijp vooral naar de suikers en dat is een groot probleem. Suikers in frisdrank en snoepgoed voornamelijk. En ik heb er heel veel moeite mee om hier aan toe te geven. Qua avondeten ging wel goed deze week, ik heb voornamelijk met mijn vriend gegeten, dus dat zorgt er wel voor dat ik niet overeet. Het gaat vooral verkeerd wanneer ik alleen ben.

Sporten

Sporten kon beter deze week. Het wandelen heb ik amper gedaan, vanwege de enorme regen. Op vrijdag wel een heel stuk gewandeld. Ook een keer naar de sportschool geweest.

Therapie

Eens in de maand/zes weken ga ik naar iemand die hypnotherapie, NLP en creatieve therapie geeft. Ik doe dat eigenlijk omdat ik een personal trainer heb, probeer op mijn voeding te letten en ook hulp nodig heb om het in mijn hoofd opgeruimd te houden. We hadden het over de winter en de depressie die ik heb. Mijn therapeute zei al snel dat ik inderdaad erg depressief klink. Ik heb moeite om mijn bed uit te komen, heb enorme piekergedachten en gewoonweg nergens zin in.
Dit is iets waar ik mijn hele leven eigenlijk al last van heb, maar helaas ben ik door artsen nooit zo serieus genomen. In mijn puberteit werd ik gewoonweg een ‘lastige puber’ genoemd en de huisarts die ik nu heb, wilde ook nooit echt stappen ondernomen. Ik heb wel eens gevraagd om antidepressiva, maar ook dat kreeg ik niet. Hoewel ik het goed vind dat artsen voorzichtig zijn met het voorschrijven ervan, is het erg frustrerend als je weet dat je met een probleem rondloopt, waar niet naar geluisterd wordt. Ik moest maar gaan wandelen, dan lostte de problemen wel op.

Het was dus heel prettig om te horen dat ik depressief klink. Vreemd misschien, maar eindelijk iemand die erkend dat er inderdaad een probleem is.

We hadden het naar mijn enorme behoefte aan suiker en uiteindelijk vertelde mijn therapeute dat ik in me een klein meisje heb zitten, dat probeert om me te genezen van alle nare gevoelens. En suiker zorgt voor een tijdelijk goed gevoel, dus het is een snel en gemakkelijk medicijn. Wanneer ik dan suiker eet en spijt heb achteraf, dan komt de volwassen ik kijken en denkt: “Waarom doe ik dit?”

We hebben het hier heel uitgebreid over gehad en ik heb wat tips gekregen om ermee om te leren gaan. Eigenlijk moet ik heel erg de strijd aan gaan met dat ‘kleine meisje’ in me. Dat wordt niet gemakkelijk, maar ik hoop dat het me wel gaat lukken.

Overigens heeft mijn therapeute gezegd dat als het allemaal niet werkt, ze best een briefje wil schrijven voor mijn huisarts, zodat ik misschien toch antidepressiva kan krijgen. Eerst zonder proberen natuurlijk, want ik heb nu nieuwe tips.

Komende week

Komende week ga ik aan de slag met de tips van mijn therapeute. Verder hebben we zaterdag Sinterklaas met de familie, dus daar moet ik wel een beetje opletten. Ook wil ik gaan sporten en actiever worden. Volgende week ga ik me écht wegen!

 

Tot volgende week!

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

1 REACTIE

  1. Misschien is een daglichtlamp iets voor je in deze donkere maanden. Zoek maar eens op internet…. anti-depressiva kom je overigens ook vaak een paar kilo van aan ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.