Home Afvallen Esmee Esmee valt af: gezondheid werkt niet mee

Esmee valt af: gezondheid werkt niet mee

0

Elke week schrijft Esmee over haar afslankpogingen. De laatste tijd heeft ze te maken met medische tegenslagen en ook nu zit het met haar gezondheid niet mee. Wat heeft dit voor een invloed op haar gewicht?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 110,0 kilo
  • Gewicht deze week: 109,7
  • Afgevallen deze week: – 0,3 kilo
  • Totaal afgevallen: 2,2 kilo

 

Afgevallen

Ik ben gelukkig weer iets meer afgevallen dan vorige week. Toen was ik slechts 0,1 kg kwijt. Deze keer is het 0,3 kg, maar ik vind dit helaas nog steeds erg tegenvallen. Wel weet ik precies waar het aan ligt. Momenteel ga ik namelijk letterlijk door een hel, vanwege de pijn waar ik al meermaals over heb geschreven.

Medisch

Ik heb er al een aantal keer over geschreven: ik heb last van flinke ontstekingen onder mijn oksel. Dit heb ik sowieso ieder jaar wel, maar dit jaar is het veel extremer dan andere jaren.  20 juli dit jaar zat ik voor het eerst bij de huisarts. Toen werd een bult onder mijn oksel open gesneden en eigenlijk direct had ik al het gevoel dat het niet goed zat. Ondertussen voelde ik onder mijn andere oksel ook een bult zitten, maar omdat die onderhuids zat, kon er niks mee gedaan worden.

Ondertussen zijn er nog twee huisartsenbezoeken geweest en is de ene kant nog steeds niet genezen en heb ik onder mijn andere oksel een stuk of drie ontstekingen. De huisarts besloot vorige week een dermatoloog te bellen en ik heb gelukkig een doorverwijzing gekregen.

Deze week moest ik dus naar de dermatoloog en de timing kon niet beter. De dag waarop ik moest gaan, was de pijn zo ontzettend erg, dat ik helemaal niks kon. Ik had twee nachten niet geslapen en ik durfde niet eens de auto te pakken om naar het ziekenhuis te rijden. Elke beweging (en ook niet beweging) deed pijn. Mijn vriend kon gelukkig iets regelen op het werk, zodat ik veilig naar de dermatoloog kon.

Deze heeft twee van de bulten onder mijn oksel open gesneden en een heftige antibioticakuur voorgeschreven. Dit middel wordt ook voorgeschreven voor bijvoorbeeld SOA’s en de ziekte van Lyme.  Als dit niet werkt, ga ik een nog zwaarder medicijn krijgen.

En nu ben ik lichamelijk op. Het feit dat ik te weinig heb geslapen en dat mijn lichaam al maanden aan het vechten is tegen meerdere ontstekingen, heeft me opgebroken. Alles doet pijn, mijn weerstand is laag en ik kan niks. Niet sporten, niet werken, zelfs deze blog schrijven kost me heel erg veel energie en moeite. Ik leef zo’n beetje van de pijnstillers. Het is net alsof mijn lichaam het na die behandeling bij de dermatoloog heeft opgegeven.

Ik kan alleen maar hopen dat de antibiotica snel aanslaat.

Sporten

Vorige week donderdag ben ik wezen sporten. Verder heb ik geprobeerd iedere dag 10.000 stappen te zetten,  maar dat is minder goed gegaan dan ik had gedacht. Ik heb de sportschool ook weer moeten bellen om een afspraak af te zeggen. Ik kon niet, vanwege de vele pijn die ik had.

Voeding

Qua voeding heb ik goed opgelet. Ik ben wel een keer de mist in gegaan met chocolade, maar verder heb ik me goed ingehouden. Ik heb vooral samen met mijn vriend gegeten en dat heeft wel goed geholpen.

Volgende week?

Normaal schrijf ik altijd: lekker doorgaan, of meer sporten, maar deze keer wil ik me vooral richten op mijn gezondheid. Zorgen dat ik me weer een beetje beter voel.  Ik wil natuurlijk niet opgeven en blijven afvallen, maar ik merk dat ik ontzettend gedemotiveerd raak, nu ik niet kan sporten. Het voelt zo enorm zuur en ik wil daar niet te veel mee bezig zijn. Eerst zorgen dus dat de wonden en mijn lichaam een beetje genezen. Ik kan mijn lichaam niet ook nog eens flink laten sporten en bewegen als ik me zo ontzettend zwak voel. Hopelijk gaat het volgende week al een stuk beter en kan ik wat positiever bloggen dan deze week.

Liefs,
Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.