Home Afvallen Esmee Esmee valt af: griep

Esmee valt af: griep

0

Elke week blogt Esmee over haar afslankproces. Nadat ze op vakantie is gegaan, werd ze ziek. Wat deed dat met haar gewicht?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 109,8 kilo
  • Gewicht deze week: 110,1
  • Afgevallen deze week: + 0,3 kilo
  • Totaal afgevallen: 1,8 kilo

Allereerst

Zondagavond werk ik overvallen door een griep. Het gaat nu ondertussen ietsjes beter, maar ik voel me nog steeds lamlendig. Om die reden ging de blog dinsdag niet door. Met 30 day challenges heb ik afgesproken om vanaf vandaag de blog iedere dag op donderdag te plaatsen, in plaats van de dinsdag. Vanaf nu zal ik dus iedere donderdag met een update komen.

Aangekomen

Mijn griepje heeft me geen goed gedaan qua gewicht. De meeste mensen vallen af als ze ziek zijn, ik kom aan. Ik heb amper in beweging kunnen komen en lag vooral op bed en op de bank. Op vrijdag ging het sowieso ook qua eten helemaal niet goed en heb ik een enorme eetbui gehad. Ik baal er ontzettend van. weer 0,3 kilo erbij. Ik was 2,5 kilo afgevallen! Morgen heb ik in ieder geval weer een afspraak staan met mijn personal trainer, dus ik ga wel weer goed verder. Ik wil niet te lang stil staan bij het feit dat ik ben aangekomen. Als ik nu opgeef, dan zal ik alleen maar meer aankomen. Maar zuur is het wel!

Sporten

Veel sporten heb ik dus niet kunnen doen. Vrijdag was daarop de uitzondering. Ik was net terug van vakantie en had een afspraak staan met mijn trainer, omdat hij op vakantie ging en ik tijdelijk door iemand anders word getraind. Ik moest even langs komen voor wat afspraken en zou zelfstandig gaan sporten, om er weer een beetje in te komen. Ik stond op de crosstrainer, toen ik één van de instructrices van een groepsles binnen zag komen. De les die zij geeft is normaal op maandag en woensdag en ik denk dat ik die les twee jaar geleden wekelijks volgde. In verband met vakantie van een collega, zou zij deze keer haar les geven op de vrijdagochtend.

Ze geeft BURN, een hele intensieve cardio-les. En ik besloot spontaan om in plaats van op de crosstrainer te staan, die les te volgen. Dat heb ik geweten… het was zwáár, intensief en ik voelde me afloop héél erg goed dat ik het gedaan had. En ik bedacht: misschien moet ik deze les weer oppakken. Op de maandag of woensdag even flink zweten. En ik was het oprecht van plan om te gaan doen (alleen mijn griep gooide roet in het eten).

Qua wandelen heeft het eigenlijk geen zin om überhaupt een screenshot van het aantal stappen te plaatsen. Ik ben er wel uit geweest om de hond uit te laten, maar dat waren kleine rondjes. Ik ben de afgelopen week niet eens in de buurt van de 10.000 stappen gekomen helaas.

Eten

Zoals ik al zei: vrijdag had ik een slechte dag gehad. Ik was ontzettend moe en ik ben er inmiddels achter gekomen dat vermoeidheid voor mij een trigger is om ongezond te eten. Alsof ik de energie uit de suiker nodig heb of zoiets. Na de vakantie én een intensieve training was ik volledig op.

Zaterdag was er een familiefeest van mijn vriend. Het eten en drinken zat er bij inbegrepen. Ik heb wat frisdrank en bier gehad. Het eten dat ze hadden was patat en ik heb geprobeerd me daar wel een beetje bij in te houden. Verder ben ik eigenlijk de hele week al aan het leven op soep, brood en thee.

Persoonlijk

Ziek zijn is niet leuk! Ik hoop dat ik me snel wat beter voel. Ook ben ik begonnen in een nieuw boek om te lezen. Het anti-dieet boek van Jennipher Walters en Erin Whitehead. Ik mag er voor 30 day challenges een recensie over schrijven. Het is een boek waarbij je tips krijgt om zonder dieet gelukkig in je vel te zitten. Tot nu toe bevalt het erg en er staan ook wel leuke en leerzame tips in.

De komende week

Ik wil niet drie weken achter elkaar aankomen en dus ga ik weer knallen! Goed op mijn voeding letten en voldoende bewegen. De draad weer oppakken en vooral: afvallen!

Tot volgende week,

Liefs,
Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.