Home Afvallen Esmee Esmee valt af: heel veel aangekomen

Esmee valt af: heel veel aangekomen

0

Wekelijks schrijft Esmee over haar afslankpogingen. Deze keer heeft ze zich na een aantal weken weer gewogen voor het eerst, met tegenvallend resultaat. Hoe gaat ze hiermee om?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht 8 oktober: 109,5 kilo
  • Gewicht deze week: 110,9 kilo
  • Afgevallen in deze week: + 1,4 kilo
  • Totaal afgevallen: 1,0 kilo

Eindelijk weer gewogen

Oké, na een paar weken lang niet op de weegschaal te durven, heb ik het er nu maar weer op gewaagd. Eerlijk gezegd: ik wist dat het tegen zou vallen, maar dit had ik helemaal niet verwacht. 1.4 kilo erbij. Wat een enorme tegenvaller. Ik ben nu al vanaf 20 juli bezig en in totaal 1 kilo kwijt. Dit gaat totáal niet zoals ik had verwacht. Afgelopen week geen al te beste week gehad, maar het was ook niet ontzettend slecht. Ik denk dat het te maken heeft  met de afgelopen weken. Hier in ieder geval mijn verslag van de afgelopen dagen.

Donderdag

Donderdag was ik behoorlijk moe van het optreden de dag ervoor en dat kostte me dan ook een berg energie tijdens het werken. Mijn vriend stelde voor dat ik die avond al naar hem toe kwam. In eerste instantie zou ik thuis eten, maar besloot uiteindelijk al met het eten naar mijn vriend te gaan. Hij eet op donderdag altijd op zijn werk, omdat hij in de avond sport, maar ik kon best wat warms daar eten.

Ik koos hier uiteindelijk voor, omdat ik zo enorm moe was en vermoeidheid zorgt bij mij eigenlijk altijd voor eetbuien. Bij mijn vriend zou ik hier beter controle over hebben. We zijn samen naar de winkel gegaan en hebben voor de dagen die volgden te eten gehaald. Ik heb ’s avonds wel een kant-en-klare pastamaaltijd gehad, maar ik heb verder geen eetbuien gehad, wat natuurlijk heel goed is. Ik denk dat ik er goed aan heb gedaan om naar mijn vriend te gaan.

Vrijdag

Vrijdag was een vrij rustige dag. Ik heb gewerkt en verder de tijd doorgebracht met mijn vriend. We hebben een stuk gewandeld, naar een losloopveldje in de buurt, zodat de hond lekker kon rennen. We aten ’s avonds noedels met veel groente en wat kip. In de avond besloot ik pepernoten te gaan bakken, omdat mijn vriend er heel erg dol op is. Het recept dat ik vond zag er niet heel moeilijk uit, maar ondanks dat, heb ik het volledig verpest. Het waren een soort vreemde deegballen. Niet lekker en vooral veel rotzooi. Het scheelt in ieder geval weer wat qua ongezond eten.

Zaterdag

Vandaag ben ik met mijn vriend uit geweest. We hebben eerst ruim een uur over de heide gewandeld, waar de hond lekker kon rennen. Dat mijn conditie achteruit is gegaan door het weinige sporten, merkte ik tijdens deze wandeling wel. Mijn lichaam heeft overduidelijk wat zware klappen gehad. Was wel een mooie wandeling en we hebben erg veel paddenstoelen gezien. Na de wandeling zijn we uit eten gegaan in een restaurant in de buurt, waar honden welkom zijn. We hebben allebei gekozen voor een lekker hertenbiefstuk en na afloop ook nog ijs gehad. Misschien had ik dat nagerecht beter niet kunnen nemen… ’s avonds hebben we thuis heerlijk op de bank gehangen.

12189170_944772522261657_7544311144100386307_n

Zondag

Zondag moest ik heel vroeg op, omdat mijn vriend een evenement had. En omdat de klok ook nog eens werd verzet, was ik een beetje in de war. Erg moe ook en wat last van duizeligheid. Ik moest deze dag naar de winkel, omdat ik weer moest koken en daar ging het mis: vermoeidheid zijn, zoals ik al eerder zei, voor mij vaak een reden voor eetbuien. Bij de winkel kot ik snoep, frisdrank en avondeten. Als avondeten koos ik voor pasta met kaas en saus en weinig groente. Het snoep en de frisdrank ging helaas ook op. Wel moet ik zeggen dat ik een klein zakje snoep had en een klein flesje frisdrank.

Maandag

Maandag was ik extreem vroeg wakker, door het verzettend van de klok. Ik heb hier altijd wat last van en dus was ik al heel vroeg aan het werk. Opnieuw een dag gehad waar ik erg moe was, maar gelukkig hoefde ik nu niet alleen te eten ’s avonds. Met mijn vriend ’s avonds pasta gegeten waar deze keer tenminste wel veel groentes in zaten. ’s Avonds nog lekker gewandeld vandaag.

Dinsdag

Hoera! Gesport deze ochtend. Al was het totaal niet intensief, omdat ik het allemaal nog steeds niet goed aan kan. 35 minuten getraind en toen was ik op. Met als gevolg dat ik wederom ook weer last had van vermoeidheid, maar gelukkig wist ik me  in te houden en ben ik niet naar de supermarkt gevlucht. Mijn vriend had nog tot vrij laat vergadering, dus tegen de tijd dat hij van zijn werk vertrok, had ik al behoorlijk honger. Als avondeten zouden we gebakken aardappelen eten met groente en kip. De kip gekruid met speciale kruidenmix die ik nieuw heb (herfstmix, gekocht bij de Liddl). En uitgerekend vandaag ging het niet helemaal goed met het koken. De aardappelen was ik vergeten in de koelkast te leggen en de kip was nadat ik het gekruid had zo extreem zout, dat ik dit in geen geval wilde voorschotelen aan mijn vriend (of mezelf). En aangezien het al laat was, was het ook niet echt meer mogelijk om wat anders te gaan kopen. Daarom zijn mijn vriend en ik naar de frietboer gegaan.

Woensdag

Een relatief goede dag. Gewandeld met de hond en voelde me redelijk fit. ’s Avonds bij mijn vriend gevulde paprika gemaakt met wortel, couscous, ui en kip, naar recept van HelloFresh, want die doos heb ik sinds een aantal weken weer in huis. Met mijn vriend in de avond nog lekker een stukje gewandeld en daarna op de bank gehangen.

12038039_944772548928321_6814642621776803746_n

Gevoel nu

Ik heb de neiging om mezelf waardeloos te vinden. Ik ben te dik, kan niet eens afvallen en faal compleet in mijn kunnen. Ik vind het heel moeilijk om nu positief te blijven en ik weet dat ik deze weken wat dingen anders had kunnen aanpakken. In het boek van Mieke Kosters dat ik onlangs las – en waar ik een recensie over schreef voor deze site – staat echter een hoop over negatieve gedachtes en jezelf straffen. En dat doe ik heel erg veel. Het werkt schijnbaar juist destructief en je bent er door nog sneller geneigd om op te geven. En daarom probeer ik nu tegen mezelf te zeggen: je bent 1,4 kilo aangekomen, maar dat betekent niet dat je een mislukkeling bent. Je hebt wat tegenslagen gehad en ondanks al die medische toestanden, ben je in ieder geval niet zwáárder dan toen je begon. Gewoon lekker doorgaan, volgende week val je weer af, knallen, einddoel goed onthouden en niet te veel blijven zitten met deze tegenslag.
Dat is nog niet zo gemakkelijk, want ik heb daadwerkelijk nog steeds de neiging om mezelf de grond in te stampen. Het is al tijden zo dat ik amper wat afviel of op gewicht bleef en nu ben ik flink wat aangekomen, ja dat doet wel wat met je. Ik moet dus vooral bewust blijven van die gedachtes, zodat ik merk waar ik mee bezig ben. Het is niet het einde van de wereld, en het is vooral geen reden om nu naar de supermarkt te rennen en nog ongezonder te doen.

Planning komende week

Komende week wil ik weer lekker knallen. Het sporten gaat al iets beter, dus ik wil proberen nog actiever te worden en kijken of ik wat vaker in beweging kan komen. Ook weet ik dat ik deze week de HelloFresh box heb, dus ongezonde avondmaaltijden zullen ook minder voorkomen (en ik hoef minder vaak naar de supermarkt). Ook wil  ik vooral goed op mijn mindset letten, zodat ik mezelf niet te veel naar beneden haal.

Ik kan dit. Ik wéét dat ik dit kan. En ik ga ervoor.

Tot volgende week,

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op via info@30daychallenges.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.