Home Afvallen Esmee Esmee valt af: hoe gaat het nu?

Esmee valt af: hoe gaat het nu?

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Hoe gaat het met afvallen? Lukt het haar om de kilo’s kwijt te raken?\

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht 21 januari: 112,7 kilo
  • Gewicht deze week: 112,6 kilo
  • Afgevallen deze week: -0,1 kilo
  • Totaal aangekomen: +0,7 kg

Vorige week had ik absoluut geen tijd om te bloggen. Daarom haal ik het nu even in. Twee weken terug schreef ik een lang en eerlijk bericht, met mijn nieuwe plannen en voornemens. Hoe gaat dat nu?

Afgevallen

Ik ben afgevallen, maar niet bepaald veel. Ik ben deze week ongesteld, dus dat kan zeker meespelen. Ook was ik gisteren bij vrienden waar ik wat frisdrank heb gedronken. Ook dit kan een verschil maken. En ik ben natuurlijk sinds lange tijd weer aan het sporten. Misschien dat ik wat spieren heb opgebouwd. Ik probeer het dus positief in te zien allemaal en ik wil vooral doorgaan zoals ik nu bezig ben.

Sporten

Sporten gaat een heel stuk beter, maar ik moet wel toegeven dat ik me nog niet helemaal houd aan mijn eigen sportschema. Ik merk dat het allemaal toch wat zwaar is om opeens vier keer per week te sporten. Daarbij opgeteld: ik ben extreem druk geweest. Dit klinkt als een zwak excuus, maar is het niet. Ik heb er werkdagen tussen gehad van meer dan tien uur en ik zag het echt niet zitten om dan ook nog eens een uur te gaan zwemmen. Ik sport sowieso nu méér dan ik deed en die vier keer per week houd ik heel goed in mijn achterhoofd, want dat is wel wat ik uiteindelijk wil bereiken.

Eten

Eten gaat ook veel beter dan voorheen. Ik maak absoluut nog misstappen en het is heel belangrijk voor me om daar bewust van te blijven. Ik merk vooral op drukke dagen waar ik alleen moet eten, ik toch geneigd ben om weer naar de kant-en-klare rotzooi te grijpen. Daar wil ik écht vanaf, want ik weet hoe slecht het voor me is. Verder kies ik wel meer voor vers eten en snoep ik tussendoor een stuk minder.

Stress

Waar ik goed op moet letten, is dat ik niet te veel in de stress raak, omdat ik het zo druk heb. Het was de afgelopen weken erg moeilijk om maar door te blijven gaan en ik zat er op een bepaald punt helemaal doorheen. Ik moet mezelf niet blijven vergeten en gelukkig hebben een paar goede gesprekken met vrienden ervoor gezorgd dat ik ook dingen doe die leuk zijn voor me. Ik pak bijvoorbeeld nu vaker even een boek, zodat ik tenminste nog iets van ontspanning heb. Nu dat lezen misschien wat vaker omzetten in bijvoorbeeld sporten.

Komende week

De komende week wil ik zorgen dat ik vaker ga sporten, omdat ik dat echt weer goed moet oppakken. Ik ga daar dus extra hard aan werken om wél te sporten in plaats van eerder niet. Ik heb immers vooral mezelf ermee als ik niet ga sporten. Ik hoop volgende week een betere daling te kunnen laten zien in mijn gewicht.

Liefs, Esmee

 

 

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.