Home Afvallen Esmee Esmee valt af: ik mag weer sporten

Esmee valt af: ik mag weer sporten

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Ze beschrijft wat er goed ging en wat niet. Deze week voelt ze zich na maanden eindelijk weer iets beter en mag ze eindelijk weer sporten.

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 112,8 kilo
  • Gewicht deze week: 112,7 kilo
  • Afgevallen deze week: -0,1 kilo
  • Totaal aangekomen: +0,8 kg

Afgevallen

Niet heel veel, maar het is een min. En eerlijk: ik vind het prima. Ik ga me niet te druk maken dat het niet megaveel is, want ik heb deze week ook wel nodig gehad voor wat herstel na mijn operatie. Het goede nieuws is: ik ben sinds gisteren van de antibiotica af en ik mag nu ook eindelijk weer sporten. Dat is goed, want ik was totaal kwijt hoe ik zonder sporten toch kon afvallen.

Eten

Deze week redelijk goed gegeten, maar ook een aantal missers gemaakt. Zo heb ik deze week met mijn vriend een diepvriespizza gehad. Ik ben nu heel eerlijk; ik heb dit nog nooit gehad. Ik heb wel eens pizza gehad op vakantie bij een pizzeria, maar verder eet ik het nooit. Maar ik was extreem moe, had geen zin in koken en mijn vriend opperde een diepvriespizza. Voor mij geen heel groot succes: ik heb enorme last van mijn darmen gehad. In ieder geval een goede reden om het niet nog eens te eten.

Verder  hadden we vooral in het weekend wat feestjes: een dubbele verjaardag, een geboorte en ons eenjarige jubileum. Ik heb niet overal taart gegeten of enorm gek gedaan, maar toch had ik misschien wat betere keuzes kunnen maken.

Sport

Sporten was dus eigenlijk niet aanwezig deze week. Ik heb wel wat gewandeld, maar that’s it. Mijn conditie is extreem achteruit gegaan, merk ik al wel tijdens de wandelingen. Ik ben heel snel buiten adem en daar baal ik enorm van. Daar gaat vanaf deze week dus wel verandering inkomen.

Medisch

Ik heb gisteren de laatste antibioticapil genomen en de wond is al mooi aan het genezen. Het was echt een opluchting toen ik de laatste pil innam. Eindelijk even geen draaierigheid. Ook de operatie voelt tot nu toe erg succesvol: ik heb geen pijn en geen ontsteking. Nu is het natuurlijk wel even afwachten hoe dat blijft gaan. En indien succesvol, dan krijg ik over een paar maanden nog een operatie. En dán ben ik er hopelijk echt vanaf.

Komende week

De komende week wil ik weer gaan sporten. Ik heb sowieso een personal training sessie staan op de dinsdag, en om me alvast een beetje voor te bereiden wil ik morgen ook naar de sportschool gaan. Ik wil kijken of ik tenminste drie keer per week kan sporten in de sportschool. Ook wil ik dagelijks weer meer wandelen dan voorheen, want ik kwam bijna niet aan de 10.000 stappen per dag.

Het liefst zou ik ook al gaan zwemmen, maar ik denk dat ik daar voor de zekerheid nog heel even mee moet wachten.

Ik wil me nu vooral focussen op het verbeteren van mijn conditie. Even lekker cardio doen en zo ook flink wat snelle calorieën kwijtraken. Ook wil ik beter op mijn voeding letten. Even geen snoep, frisdrank en taart. Sowieso deze week geen feestjes gepland, dus dat is in mijn voordeel. Nu ik er medisch weer wat sterker voor sta, wil ik ook écht eens gaan knallen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.